Viaplay breidt aanbod autosport in Nederland verder uit

De streamingdienst Viaplay voegt vanaf 1 mei 2023 naast Formule 1 nog meer autosport toe aan zijn aanbod in Nederland. In ieder geval tot en met 2027 bezit Viaplay exclusieve autosportrechten in Nederland van DTM, ADAC GT Masters, ADAC GT4 Germany, GP Confidential, FastZone, Ferrari Challenge, 24 uur Nürburgring, Formula Regional, Formula 4 Italy, FIA Truck Racing en Porsche Camera Cup Germany.

Meld je nu aan bij Viaplay en krijg gratis F1 TV Pro in een lidmaatschap met alle sporten (Formule 1, darts, voetbal, etc.), films en series ✅

Uitbreiding autosportportfolio bij Viaplay

Viaplay Group, het bedrijf achter de gelijknamige streamingdienst, zet de uitbreiding van zijn sportportfolio in Nederland voort door de mediarechten voor diverse autosportraces voor abonnees te verwerven. Dat werd vandaag bekendgemaakt Naast het Formule 1-pakket zal Viaplay ook gerenommeerde series als DTM, Ferrari Challenge en de befaamde 24-uursrace op de Nürburgring uitzenden. De nieuwe Viaplay autosportdeal omvat diverse raceseries, zodat Nederlandse kijkers verschillende lokale coureurs live op Viaplay kunnen volgen. Rune Knudsen, SVP Sports Continental Europe & Baltics, is blij met de uitbreiding:

🗣️ “We zijn verheugd om ons portfolio van autosportrechten in Nederland uit te breiden met deze spannende nieuwe aanwinsten. De toevoeging van de DTM-serie, met een Nederlandse coureur, maakt het nog specialer. Naast de DTM zullen er vele geweldige raceseries en evenementen beschikbaar zijn voor onze abonnees, met als absoluut hoogtepunt de 24 uur op de legendarische Nürburgring Nordschleife. Meer dan 200 teams zullen strijden om de eer op deze beroemde baan. Onze kijkers zullen blij zijn met de wereldklasse autosportactie die ze live kunnen ervaren op Viaplay.”
– Thierry Vermeulen

Lokale aanwezigheid op sportgebied versterkt

De nieuwe autosportrechten van Viaplay in Nederland omvatten de volgende series: DTM, ADAC GT Masters, ADAC GT4 Germany, GP Confidential, FastZone, Ferrari Challenge, 24 uur Nürburgring, Formula Regional, Formula 4 Italy, FIA Truck Racing en Porsche Camera Cup Germany. Het aanbod omvat onder andere meerdere races op het beroemde circuit van Zandvoort en veel Nederlandse coureurs, waarmee Viaplay voortbouwt op zijn reeds sterke lokale aanwezigheid op het gebied van sport in de Nederlandse markt. Daarnaast vind je in het aanbod ook nog steeds meer dan 600 films en series. Daaronder vallen ook autosport-gerelateerde Original documentaires, waaronder Anatomy of a Champion over tweevoudig F1-wereldkampioen Max Verstappen en Durf te Dromen over de Nederlandse nieuwkomer Nyck de Vries in de hoogste raceklasse.

Thierry Vermeulen debuteert in DTM

Dit seizoen neemt Emil Frey Racing voor het eerst deel aan de DTM-serie met de debuterende Nederlandse coureur Thierry Vermeulen en de ervaren rijder Jack Aitken. De 20-jarige Vermeulen reed vorig jaar onder de vlag van Verstappen.com Racing, dat actief is in zowel simracing als de echte autosportwereld. Vermeulen nam afgelopen seizoen deel aan het ADAC GT Masters-kampioenschap en bereikt nu zijn doel door deel te nemen aan het DTM-kampioenschap, waarbij hij kan rekenen op de steun van Max en Jos Verstappen. Thierry Vermeulen is enthousiast over zijn overstap naar de DTM en de GT World Challenge Europe Sprint Cup:

🗣️ “Ik ben blij om deze kans, die vroeg kwam, met beide handen aan te grijpen. Het is immers altijd mijn droom geweest om in DTM te rijden, wat volgens mij de top is van GT3 met de beste fabrikanten en waar de beste teams en coureurs strijden om het kampioenschap. Daarom was het essentieel om samen te werken met een professioneel team dat klaar is voor deze grote uitdaging en ik ben erg blij dat we de perfecte partner hebben gevonden in Emil Frey Racing, dat dit jaar ook zijn debuut zal maken in DTM. Ik ben ontzettend enthousiast om in een Ferrari 296 GT3 te rijden en ik ben ook blij om Jack Aitken als teamgenoot te hebben, die een ervaren en snelle coureur is waarvan ik veel kan leren. Het is ook fantastisch nieuws om deel uit te maken van Viaplay’s autosport-line-up.”
– Thierry Vermeulen


Beeld & Persbericht: Viaplay Group