Viaplay haalt exclusieve Apple-aanbieding uit de lucht na onthulling loophole

Korte tijd was het voor Apple-gebruikers mogelijk om door een loophole in de prijsstelling van Viaplay 6 maanden lang 21% korting per maand te claimen. Dat onthulde de redactie van Streamwijzer afgelopen week. Slechts enkele dagen later blijkt dat de streamingdienst de actie offline heeft gehaald, waardoor de Apple-prijs nu hoger is dan een rechtstreeks lidmaatschap bij het video on demand-platform.

Exclusieve aanbieding bij Viaplay voor Apple-gebruikers: 6 maanden lang 21% korting

Recentelijk publiceerden we bij Streamwijzer een opmerkelijke ontdekking: er bleek een exclusieve aanbieding voor Apple-gebruikers bij Viaplay te zijn gelanceerd waardoor je de eerste 6 maanden slechts 10,99 euro per maand zou betalen. Daarna zou de prijs stijgen naar €15,99 p/m, ruim 2 euro duurder dan het rechtstreekse lidmaatschap dat wordt aangeboden door de F1-streamingdienst via haar eigen website.

Eerst was nog de vraag of deze onthulling leek te duiden op een dubbele aanstaande prijsverhoging voor álle abonnees van de videodienst, maar dit is in een officieel statement aan de redactie van Streamwijzer ontkend. Toch konden we een interessante conclusie aan de publicatie verbinden: het bleek mogelijk om middels de Apple-aanbieding een half jaar lang 21% korting te pakken ten opzichte van een rechtstreeks abonnement bij Viaplay. Zo betaalde je de aankomende 6 maanden geen €13,99 per maand, maar slechts €10,99.

Actie kort na onthulling uit de lucht gehaald

Enkele dagen nadat wij een artikel schreven over deze loophole in de prijsstelling van Viaplay voor Apple-gebruikers met een iPad of iPhone, bleek vanochtend dat de aanbieding uit de lucht is gehaald. Dat is natuurlijk niet geheel onverwacht, want door dit aanbod zou Viaplay rechtstreekse klanten (tijdelijk) verliezen aan het tussenpersoon iTunes.

Inmiddels is er overigens wel een nieuwe aanbieding online gezet. Bij Apple betaal je 6 maanden €13,99 en gaat de prijs vervolgens omhoog naar €15,99. Hierdoor ben je goedkoper uit met de nieuwe rechtstreekse actie hier op de officiële website van Viaplay, want zo krijg je sinds 1 augustus 25% korting met een nieuwe jaaractie, waardoor je omgerekend 12 maanden voor de prijs van 9 kijkt.

Prijs voor meerendeel van Viaplay-klanten stijgt morgen met 40%

Of, en zoja wanneer, Viaplay nog met een soortgelijke tijdelijke kortingsactie zal komen is op het moment van schrijven onbekend. Wel weten we in ieder geval dat de prijs voor het meerendeel van de abonnees per 1 augustus 2022 met 40% zal worden verhoogd. Dit was al vanaf de lancering van Viaplay in Nederland bekend.

Bijna alle abonnees bij wie eerst nog €9,99 p/m werd afgeschreven, zullen vanaf de eerste dag van augustus €13,99 per maand betalen. De enigen die de dans weten te ontspringen zijn nieuwe KPN-klanten met 9 maanden gratis Viaplay en klanten via DELTA en Caiway (nog steeds €1 korting). Overigens gaan deze extra inkomsten wel naar een grote nieuwe aankoop, want vanaf 5 augustus stream je ook het Engelse Premier League-voetbal bij Viaplay.

Viaplay in Nederland

Afbeelding ter illustratie