Deze 10 onverwachte aanraders op Viaplay moet je zien (mei 2024)

Misschien denk je wel dat je bij Viaplay alleen maar voor de Formule 1 en andere sporten terechtkunt, maar niets is minder waar! Deze streamingdienst heeft inmiddels een ruime bibliotheek met honderden toffe films en series en is dus veel meer dan alleen de thuishaven van diverse sporten. Weet jij de echte toppers nog niet echt te vinden of ben je op zoek naar onverwachte aanraders voor films en series op Viaplay? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. In dit artikel vind je onze 10 kijktips die in mei 2024 op de streamingdienst te zien zijn en die je direct aan je kijklijst toe zou moeten voegen.

Meld je nu aan bij Viaplay en krijg gratis F1 TV Pro in een lidmaatschap met alle sporten (Formule 1, darts, voetbal, etc.), films en series ✅

10x Onverwachte aanraders op Viaplay (mei 2024)

Hieronder vind je een overzicht van onverwachte aanraders op Viaplay. Sommige films en series kun je al kennen, anderen wellicht niet. Dit zijn in ieder geval niet de allergrootste kijkcijferkanonnen van de streamingdienst, maar zijn wel stuk voor stuk titels die door het publiek en critici ontzettend goede beoordelingen hebben ontvangen. Bij iedere film en serie vind je de trailer en een korte synopsis. Veel kijkplezier!

1. Billy the Kid (serie, 1 seizoen)

De makers van de grandioze Netflix-serie Vikings hebben met Billy the Kid weer een nieuw pareltje neergezet. We volgen het leven van William H. Bonney, die vooral bekendstond als Billy the Kid. Van zijn nederige Ierse roots in New York tot zijn dagen als cowboy en scherpschutter in het Wilde Westen, in de epische avonturenserie komt het allemaal voorbij.

2. Hanna (film, 2011)

Saoirse Ronan ken je misschien vooral van Little Women of Lady Bird, maar in 2011 speelde ze ook de hoofdrol in de thriller Hanna. De titulaire heldin is een 16-jarige huurmoordenaar die door haar vader in de wildernis van het noordpoolgebied getraind is. Nu wordt ze op een missie door Europa gestuurd, waar ze achterna wordt gezeten door een meedogenloze spion (Cate Blanchett). Spannend!

3. Celebrity MasterChef Nederland (serie, 1 seizoen)

Een absolute fanfavoriet! In september vorig jaar is Celebrity MasterChef Nederland van start gegaan op Viaplay. De razendpopulaire serie is dus terug, maar dan in een Nederlandse variant en mét een handjevol bekende burgers. Zo steken onder meer actrice Stijn Fransen, rapper Vjeze Fur, Songfestivalzanger Jeangu Macrooy en radio-dj Erik de Zwart hun handen uit de mouwen. Zij moeten de lekkerste maaltijden bereiden om de strenge, driekoppige jury te overtuigen van hun kwaliteiten.

4. Manchester by the Sea (film, 2016)

Manchester by the Sea is een van de beste films die je op Viaplay gaat vinden—als je het IMDb-stemmers vraagt althans. Zij geven de film gemiddeld een 7,8. Centraal staat Lee, die de voogdij over zijn neef krijgt als zijn oudere broer komt te overlijden. Hierop moet hij terugkeren naar zijn geboortedorp en verschillende spoken uit het verleden onder ogen komen. Met grote rollen voor onder meer Casey Affleck, Michelle Williams en Kyle Chandler.

5. Normal People (serie, 1 seizoen)

Normal People is gebaseerd op Sally Rooneys gelijknamige bestseller en draait om Connell en Marianne (Paul Mescal en Daisy Edgar-Jones). In het laatste jaar van hun middelbare schooltijd krijgen ze een relatie. Ondanks het klassenverschil, hun verschillende vriendengroepen en hun complexe karakters blijven ze naar elkaar verlangen. De twaalfdelige serie vertelt het complete verhaal van hun liefde en is met korte afleveringen van 30 minuten perfect om in één weekend te bingen.

6. Haaland: The Big Decision (film, 2022)

Ben je toch naar Viaplay gekomen voor het (Engelse) voetbal? Dan moet je ook zeker de documentaire Haaland: The Big Decision zien! Centraal staat een van de meest besproken voetballers van dit moment: de Noorse Erling Braut Haaland. Nu speelt hij natuurlijk bij Manchester City, maar hoe zag zijn carrière eruit voordat hij voor deze topclub koos? Een interessant inkijkje in de geschiedenis van de voetballer.

7. The Act (serie, 1 seizoen)

The Act is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en dit levert een ontzettend meeslepende serie op. Het idee van deze serie kregen de makers van een Buzzfeed-artikel genaamd “Dee Dee wanted her daughter to be sick, Gypsy wanter her mom to be murdered”. Klinkt al spannend! Het gaat dus over een alleenstaande moeder die iedereen in haar omgeving ervan overtuigt dat haar dochter lijdt aan allerlei ernstige ziektes, terwijl ze in feite kerngezond is. De hoofdrollen worden vertolkt door Patricia Arguette en Joey King.

8. April, May en June (film, 2019)

Er zijn ook genoeg films van eigen bodem te vinden op Viaplay, waaronder April, May en June. Linda de Mol, Elise Schaap en Tjitske Reidinga kruipen in de huid van drie halfzussen. Hun moeder is ernstig ziek en wil zelf uit het leven stappen, maar dan zal iemand wel de zorg voor haar autistische zoon op zich moeten nemen. Om te beslissen wie dit gaat worden, moeten de zussen elkaar eerst weer terug zien te vinden.

9. High Fidelity (serie, 1 seizoen)

Zoë Kravitz kruipt in High Fidelity in de huid van Rob Brooks, een ontevreden platenzaakeigenaresse in Brooklyn. We volgen haar als ze oude relaties ophaalt door muziek en popcultuur, terwijl ze zich ook in een nieuwe romance stort. De serie is gebaseerd op de gelijknamige film uit 2000 en ontvangt op IMDb een 7,7. Vooral het spel van Kravitz wordt door kijkers en critici geprezen.

10. Catwalk (film, 2020)

De laatste film in dit rijtje is de Zweedse biografie Catwalk. Centraal staat Emma Örtlund. Zij droomt er al haar hele leven van om fotomodel te worden, maar door een verstandelijke beperking en ernstige epilepsie is haar leven niet altijd even gemakkelijk geweest. Na jarenlang gepest te zijn geweest en zichzelf opgesloten te hebben in huis, trekt ze in deze film de stoute schoenen aan: ze gaat proberen om toch op een catwalk te lopen als een echt model. Samen met andere ongewone modellen wordt dit een verbijsterende en hartverwarmende reis.

Films en series die op Viaplay verschijnen per week en maand

Naast deze onverwachte aanraders verschijnen er iedere week ook nieuwe films en series op Viaplay. Benieuwd welke releases er op de planning staan? Ga naar het overzicht met nieuwe films en series op Viaplay per maand of bekijk wat er binnenkort naar de streamingdienst gaat komen. Verder kun je je natuurlijk ook altijd aanmelden voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de laatste updates.


Synopsissen: Viaplay

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.