Alle 6 Marvel-series die verwijderd werden van Netflix zijn nu te zien bij Disney+

De zes laatste Marvel-series die nog op Netflix te zien waren, werden op 28 februari 2022 uit het aanbod van de streamingdienst verwijderd. Nu zijn ze allemaal—Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage, Iron Fist, The Defenders en The Punisher—naar Disney+ verhuisd. In een aantal landen gebeurde dit al op 16 maart, maar Nederland volgde op 29 juni 2022.

→ Meld je nu aan bij Disney+ en krijg ruim 16% korting om naar alle films en series van Pixar, Star, Marvel, National Geographic, Star Wars en Disney te kijken ✅

Marvel-series werden verwijderd van Netflix in Nederland

Begin dit jaar lieten we weten dat in het verdwijnsein van Netflix een paar hele grote titels vermeld werden. Zo moeten we onder andere afscheid nemen van de Lord of the Rings-films, maar ook Nijntje, Lion, The People v O.J. Simpson en meer titels verdwijnen.

Hieronder vielen ook de zes eerdergenoemde Marvel-series. Sinds 28 februari 2022 zijn de laatst overgebleven series van de superheldenstudio niet meer op Netflix in Nederland te bekijken.

Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage, Iron Fist, The Defenders en The Punisher verhuizen naar Disney+

Via de website van Disney’s officiële fanclub werd eerder al het nieuws naar buiten gebracht dat de streamingdienst van The Walt Disney Company, net als een grote catalogus van andere Marvel-titels, het nieuwe thuis zal zijn van Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage, Iron Fist, The Defenders en The Punisher.

De fansite liet toen weten dat de series op woensdag 16 maart 2022 in de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Australië en Nieuw-Zeeland zullen worden toegevoegd aan het aanbod van Disney+. De streamingdienst is momenteel ook al het thuis voor splinternieuwe titels van Marvel Studios, waaronder Eternals, Hawkeye, Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings, Black Widow en meer.

Disney+ Nederland was op 29 juni 2022 aan de beurt met het toevoegen van de Marvel-series

In Nederland zit het nét iets anders. We moesten hier, vermoedelijk vanwege restricties in de uitzendrechten, meer geduld hebben. Wel bevestigde dezelfde website in de bekendmaking dat de zes Marvel-series later dit jaar naar alle markten zullen verhuizen waarin Disney+ actief is. Dus ook in Nederland.

Later bleek uit het onderstaande bericht vanuit het officiële Twitter-account van Disney+ NL dat de datum vastlag. En vanaf woensdag 29 juni kun je officieel genieten van Marvel’s Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage, Iron Fist, The Defenders en The Punisher op Disney+.