Nieuw: onwaarschijnlijke vriendschap in Nederlandse oorlogsfilm ‘Het Verloren Transport’

Dit jaar verscheen er een nieuwe Nederlandse film op het witte doek: Het Verloren Transport. Hierin staat de onwaarschijnlijke vriendschap tussen drie vrouwen centraal. De titel werd vol lof ontvangen en is nu al vanaf de bank te bekijken. Vandaag voegde Pathé Thuis hem namelijk toe aan het aanbod.

→ Meld je nu gratis aan bij Pathé Thuis en kijk je eerste film met tot 60% korting ✅

Dit is het verhaal van oorlogsdrama ‘Het Verloren Transport’

Het is de lente van 1945. De oorlog is bijna voorbij als een deportatietrein met honderden Joodse gevangenen tot stilstand komt bij een klein Duits dorpje waar het Rode Leger de leiding heeft. De Joods-Nederlandse Simone, de Russische scherpschutter Vera en de Duitse Winnie zullen wel samen moeten werken om te overleven.

Het Verloren Transport heeft een internationale cast waarin onder meer de Nederlandse Hanna van Vliet (De Droom van de Jeugd), Bram Suijker (Vliegende Hollanders) en Frieda Barnhad (Dag & Nacht) een rol spelen. Benieuwd? Hieronder bekijk je alvast de eerste beelden.

HET VERLOREN TRANSPORT - Officiële NL trailer

‘Het Verloren Transport’ is nu te zien bij Pathé Thuis

Op woensdag 9 augustus voegde TVOD-streamingdienst Pathé Thuis de oorlogsfilm toe aan het aanbod. Vanaf vandaag kun je de film kopen (voor €9,99) en huren (vanaf €4,99). Een abonnement is dus niet nodig voor het kijken van Het Verloren Transport en als je je nu gratis aanmeldt bekijk je je eerste film met tot 60% korting.

Koop je de film bij Pathé Thuis, dan blijft deze voor altijd in je bibliotheek staan. Je kunt hem dan zo vaak bekijken als je wilt. Bij huren heb je 30 dagen de tijd om te beginnen met kijken. Na 48 uur verdwijnt de film vervolgens uit je bibliotheek.

📺 Je vindt een overzicht van alle verwachte titels in onze lijsten met nieuwe films op Pathé Thuis per maand. Ook updaten we wekelijks het artikel met titels die binnenkort op Pathé Thuis zullen verschijnen.

Meer informatie over de film

In de lente van 1945 strandt een deportatietrein met honderden Joodse gevangenen bij een klein Duits dorp dat is ingenomen door het Rode Leger. Tot elkaar veroordeeld en in een situatie van diep wantrouwen, wanhoop en wraak ontstaat een onverwachte vriendschap tussen de Russische scherpschutter Vera, dorpeling Winnie en de Joods-Nederlandse Simone.

TitelHet Verloren Transport
Jaar2023
SoortFilm
Duur1 uur en 41 minuten
TaalNederlands, Duits, Russisch, Engels
CategorieDrama
RegisseurSaskia Diesing
CastHanna van Vliet, Anna Bachmann, Eugénie Anselin

Synopsis: Dutch FilmWorks

Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.