Is het verhaal van de nieuwe ‘Mean Girls’ (2024) hetzelfde als de originele film?

On wednesdays we wear pink én gaan we naar de bioscoop. Op woensdag 10 januari 2024 ging namelijk de gloednieuwe Mean Girls-film in première. Bijna twintig jaar later is de iconische film uit 2004 in een nieuw jasje gestoken. Toch komen in de trailer een hoop herkenbare personages voorbij, waaronder The Plastics. Maar is het verhaal van de nieuwe Mean Girls eigenlijk hetzelfde als de originele film?

Originele ‘Mean Girls’-film verscheen in 2004

Het is alweer twintig jaar geleden sinds de eerste Mean Girls-film verscheen. Het verhaal volgt de 16-jarige Cady Heron die van Kenia naar de plaats Illinois in de Verenigde Staten verhuist. Daar maakt ze kennis met een hele andere voedselketen: de middelbare school. Populariteit speelt ineens een belangrijke rol. Tussen de jungle van scholieren maakt Cady kennis met The Plastics, beter bekend als Regina George, Gretchen en Karen. Zij regeren de school en bepalen alle regels. Totdat Cady samen met haar nieuwe vrienden Janis en Damian een plan bedenkt…

Verhaal van de nieuwe ‘Mean Girls’-film

De originele Mean Girls bleek een groot succes. Zelfs als je de film nog nooit hebt gezien, heb je vast weleens een quote voorbij horen komen. Een tweede Mean Girls-film kon daardoor niet uitblijven. Jaren na de eerste film kwamen producer Lorne Michaels, Jeff Richmond en Nell Benjamin met het plan om een musical te maken. Dit muzikale stuk ging in 2017 in première en kon rekenen op veel lovende reacties en nominaties. Het verhaal van Cady en Regina George bleef geliefd.

Het verhaal is zelfs nog steeds zo populair, dat Michaels besloot om de originele film en de musical te combineren. De nieuwste film moest echter geen remake worden, maar een nieuw modern jasje krijgen. Het verhaal van de nieuwe Mean Girls is daardoor precies hetzelfde als de originele film uit 2004. Cady is nog steeds het nieuwe meisje en The Plastics regeren ook hier weer over North Shore. Uiteraard kunnen bekende personages als Mrs. Norbury, Janis, Damian en Aaron niet ontbreken.

Meer informatie over ‘Mean Girls’ uit 2024

Comédienne Tina Fey geeft een nieuwe draai aan de moderne klassieker Mean Girls. Cady Heron (Angourie Rice) is nieuw op school en wordt toegelaten tot de top van de sociale voedselketen: het elitegroepje van populaire meiden dat “The Plastics” wordt genoemd en dat wordt aangevoerd door queen bee Regina George (Reneé Rapp) en haar volgelingen Gretchen (Bebe Wood) en Karen (Avantika). Maar dan maakt Cady een grote fout en valt voor Regina’s ex-vriendje Aaron Samuels (Christopher Briney), waarna Regina zich tegen haar keert. Cady probeert het toproofdier van de groep ten val te brengen met hulp van haar vrienden, buitenbeentjes Janis (Auli’i Cravalho) en Damian (Jaquel Spivey). Daarbij moet ze proberen dicht bij zichzelf te blijven en zich staande te houden in de levensgevaarlijke jungle die de middelbare school is.

TitelMean Girls
Jaar2024
SoortFilm
Duur1 uur en 53 minuten
TaalEngels
CategorieKomedie, Musical
RegisseurSamantha Jayne, Arturo Perez Jr.
CastAngourie Rice, Reneé Rapp, Christopher Briney, Tina Fey, Jenna Fischer, Auli’i Cravalho, Bebe Wood, Jon Hamm, Avantika, Busy Philipps

Synopsis: Paramount Pictures (via Universal)

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.