‘Het Verhaal van Nederland – Oranje Nassau’ is nu al compleet te bingen

Heb jij vorig jaar genoten van Het Verhaal van Nederland? De serie was gisteren terug op de buis, maar richt zich nu op iets anders: de familie Oranje-Nassau. In acht afleveringen worden we door verteller Daan Schuurmans meegenomen in het verhaal van de dynastie. Benieuwd? Iedere woensdag kijk je op tv naar een nieuwe aflevering van Het Verhaal van Nederland – Oranje Nassau, maar je kunt de acht afleveringen nu ook al bingen (en wij leggen je uit hoe).

Ga nu naar NLZIET en kijk 14 dagen gratis naar meer dan 200.000 programma’s, series en films van SBS, RTL, NPO en meer ✅

Dit kun je verwachten van ‘Het Verhaal van Nederland – Oranje Nassau’

Na het succes van Het Verhaal van Nederland, waarbij we meegenomen werden in de geschiedenis van ons kleine kikkerlandje, duiken we nu in het Huis van Oranje-Nassau in Het Verhaal van Nederland – Oranje Nassau. De historie komt, aan de hand van verteller Daan Schuurmans en commentaar van deskundigen, tot leven in acht afleveringen.

We worden meegenomen naar de tijd van Willem van Oranje, die in opstand kwam tegen de Spaanse koning. Daarna vervolgen we de geschiedenisles langs de opeenvolgende generaties Oranjes, waaronder stadhouders Maurits, Frederik Hendrik en Willem de Vierde. We eindigen bij het verhaal van Willem-Alexander en Máxima. Benieuwd? Hieronder bekijk je de trailer.

Kijkers reageren op aflevering 1

Gisteravond was de eerste aflevering van het nieuwe seizoen op tv en kijkers waren, net als over het eerste seizoen, weer erg enthousiast. Op social media regende het positieve reacties. Bekijk hieronder een greep.

Complete seizoen ‘Het Verhaal van Nederland’ nu al te bingen

De eerste nieuwe aflevering van Het Verhaal van Nederland – Oranje Nassau kwam gisteravond, op woensdag 31 januari, op tv. Om 20:30 uur verscheen hij op NPO 1. Vanaf nu kun je iedere woensdagavond klaar zitten voor een nieuwe episode.

Ben je meer van het streamen? Dan heb je geluk, want alle acht de afleveringen zijn nu al vooruit te kijken. Je kunt ze bingen op NLZIET of NPO Plus. Hieronder vind je al deze informatie in een uitzendschema.

AfleveringTitelWeekdagDatum (tv)Datum (NLZIET/NPO Plus)
1“Twee geloven op een kussen”Woensdag31 januari 202431 januari 2024
2“Uit het oog uit het hart”Woensdag7 februari 202431 januari 2024
3“Een dans om de troon”Woensdag14 februari 202431 januari 2024
4“Van goede naam en faam”Woensdag21 februari 202431 januari 2024
5“Een koning te rijk”Woensdag28 februari 202431 januari 2024
6“Koning Gorilla”Woensdag6 maart 202431 januari 2024
7“De monarchie in nood”Woensdag13 maart 202431 januari 2024
8“In naam van Oranje”Woensdag20 maart 202431 januari 2024
Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.