Vergelijking streamingdiensten in Nederland

Hier vind je een vergelijking van streamingdiensten Netflix, Videoland, Ziggo GO Movies & Series, Amazon Prime Video, Film1, NLZIET en NPO Start Plus. Alle films en series die je kan kijken op de vier grote streamingdiensten in Nederland vind je in deze tabel. De lijst met aanbod van films en series wordt regelmatig bijgewerkt om hem zo up-to-date mogelijk te houden.

Vergelijking streamingdiensten in Nederland

In de volgende tabel vergelijken we het Netflix abonnement met een account bij de andere streamingdiensten. Je kunt ook de Streamwijzer Test doen om te kijken welke streamingdienst het beste bij jou past.

NetflixVideolandZiggoAmazon
Minimale prijs per maand na proefperiode7,998,9911,955,99
HD beschikbaarJaJaNeeJa
Ultra HD beschikbaarJaNeeNeeJa
Kijken op elke laptop, tablet, computer, spelcomputer, smartphone en tvJaJaNeeJa
Altijd opzegbaarJaJaJaJa
Gratis proefperiodeJa, een maandJa, twee wekenNeeJa, een maand
Grootte aanbod (schaal 1-5)5322
Aanbod eigen OriginalsJaJaNeeJa
Abonnement mogelijk zonder andere verplichtingenJaJaNeeJa

Wat is Netflix?

Netflix is opgericht in 1997 door Marc Randolph en Reed Hastings als Amerikaans video-on-demand verhuurder. Het is gevestigd in Los Gatos in California (Verenigde Staten). Sinds de oprichting van het bedrijf is de focus veranderd naar een all-you-can-watch service waarbij je voor een vast bedrag per maand zo veel films en series kan kijken als je wilt. Sinds 2013 is Netflix Nederland een feit. De markt voor all-you-can-watch films en series is inmiddels vooral door de aanwezigheid van Netflix flink gegroeid. En nog steeds komen er dagelijks veel nieuwe abonnees bij.

Hoe werkt Netflix?

Voor een Netflix abonnement betaal je ongeveer een tientje per maand, afhankelijk van het soort abonnement dat je afneemt. Je kunt dan onbeperkt films en series kijken op de streamingdienst in Nederland. Dat geldt zolang je een actieve internetverbinding hebt of je films of series gedownload hebt. Netflix is overigens ook te gebruiken op de Wii, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Android-toestellen, Apple-toestellen zoals de iPhone, iPod Touch, iPad, TV, desktop computers, laptops en veel meer apparaten.

Netflix abonnement

Het nemen van een Netflix abonnement heeft een aantal voordelen. Allereerst is een Netflix abonnement al te verkrijgen vanaf 7.99 per maand na de eerste gratis maand. Bovendien zijn films en series in (Ultra) HD te kijken en hebben Netflix kijkers als enige toegang tot de bekende Netflix Originals, zoals: House of Cards, Stranger Things, Narcos, Daredevil, La Casa de Papel en Making a Murderer. Verder heeft Netflix Nederland het grootste aanbod van de vier streamingdiensten en biedt het ook Nederlandse films en series. Ten slotte heeft Netflix in het aanbod veel hoog beoordeelde films en series.

Soorten Netflix abonnementen

Er zijn drie soorten Netflix abonnementen: Basic, Standaard en Premium. Netflix is de eerste maand gratis! Daarna wordt er een kleine prijs vanaf 7,99 euro per maand voor het goedkoopste abonnement (basic abonnement) automatisch van je rekening afgeschreven. De andere prijzen zijn 10,99 euro per maand voor het standaard abonnement en 13,99 euro per maand voor het premium abonnement. De drie verschillende abonnementen vergelijken we hieronder met elkaar. Van de drie verschillende accounts is het abonnement Standaard het meest gekozen Netflix abonnement.

Netflix Abonnement ‘Basic’Netflix Abonnement ‘Standaard’Netflix Abonnement ‘Premium’
Prijs per maand (na gratis maand)7,9910,9913,99
HD beschikbaarNeeJaJa
Ultra HD beschikbaarNeeNeeJa
Aantal schermen tegelijk mogelijk124
Aantal apparaten met gedownloade films en series tegelijk mogelijk124
Kijken op laptop, tablet, computer, mobiele telefoon en tvJaJaJa
Toegang tot alle films en series op Netflix NederlandJaJaJa
Altijd opzegbaarJaJaJa
Eerste maand gratisJaJaJa

Netflix abonnementen vergelijking

Vergelijk je de drie Netflix abonnementen, dan zie je een paar verschillen. Die verschillen worden in de tabel hierboven duidelijk weergegeven. Hier vergelijken we nog eens extra de details van de drie Netflix abonnementen.

Netflix abonnement ‘Basic’

Het Basic abonnement is het goedkoopste abonnement dat Netflix biedt. Het kost 7,99 per maand en biedt geen ondersteuning voor het kijken van films en series in HD of Ultra HD. Je kunt maar op een scherm tegelijkertijd Netflix kijken met dit abonnement. Ook kun je maar op een apparaat tegelijk films en series gedownload hebben. Het is wel mogelijk om Netflix te streamen op laptops, tablets, computers, mobiele telefoons en tv. Ook heb je toegang tot het volledige Netflix aanbod. Ten slotte is het abonnement altijd opzegbaar en krijg je de eerste maand gratis.

Netflix abonnement ‘Standaard’

Het Standaard abonnement is net iets duurder. Je betaalt na de gratis maand een bedrag van 10,99 per maand. Ook kun je er in tegenstelling tot het Basic abonnement wel films en series mee kijken in HD, maar in tegenstelling tot het Premium abonnement niet in Ultra HD. Als je een nieuw abonnement afsluit in de categorie standaard kun je op twee schermen tegelijk Netflix kijken en op twee apparaten tegelijk films en series gedownload hebben. Ook kun je het Netflix aanbod streamen vanaf je laptop, mobiele telefoon, tv, computer en tablet. Ten slotte is er toegang tot het volledige aanbod van Netflix Nederland, is de eerste maand gratis en is het Standaard abonnement altijd opzegbaar.

Netflix abonnement ‘Premium’

Het Premium abonnement is het duurste abonnement van de drie en kost 13,99 per maand na de gratis proefperiode. In tegenstelling tot het Basic en Standaard abonnement is het mogelijk om naast HD ook films en series in Ultra HD te kijken. Kies je ervoor dit abonnement af te sluiten, dan kun je op vier schermen tegelijk Netflix streamen. Ook kun je op vier apparaten tegelijk films en series gedownload hebben en kun je alles kijken op tv, mobiel, computer, tablet en laptop. Verder heb je toegang tot alle films en series van Netflix Nederland. Ten slotte is ook dit abonnement altijd opzegbaar en krijg je de eerste maand gratis.

Netflix abonnement afsluiten

Een Netflix abonnement afsluiten werkt simpel. Hier leggen we stap voor stap uit hoe je dat moet doen:

 1. Klik hier om naar Netflix te gaan.
 2. Klik op kijk een maand gratis.
 3. Klik op bekijk de abonnementen.
 4. Kies het abonnement dat bij je past en klik op doorgaan.
 5. Klik nogmaals op doorgaan.
 6. Geef een e-mailadres op met een zelf gekozen wachtwoord en klik op doorgaan.
 7. Kies de betalingsmethode en vul je betalingsgegevens in. Let op: er wordt niets afgeschreven als je Netflix opzegt binnen je eerste maand. Als je dat niet doet, wordt pas na de gratis maand het bedrag van je Netflix abonnement per maand afgeschreven.

Netflix opzeggen

Het opzeggen van een Netflix abonnement is eenvoudig. Dat wordt hier in het kort uitgelegd. Mocht je een uitgebreide uitleg willen hoe je stap voor stap Netflix kan opzeggen, klik dan op Netflix opzeggen.

 1. Ga naar de Netflix inlogpagina en log in met je gebruikersnaam en wachtwoord
 2. Selecteer het hoofdprofiel
 3. Klik op het icoontje rechtsboven in het scherm
 4. Druk op account
 5. Klik op lidmaatschap opzeggen
 6. Druk op opzegging voltooien

Wat is Videoland?

Videoland klinkt veel mensen mogelijk in de oren als de winkel waar vroeger DVDs werden gehaald. Maar in 2013 is het bedrijf overgenomen door RTL en sindsdien sterk met haar tijd meegegaan. Eerst werd begonnen met het aanbieden van films en series on demand die via een eigen apparaat bekeken konden worden. Zo betaalde je net als voor Pathe Thuis een bedrag voor een film of serie om hem te kunnen kijken. Door de tijd heen werd echter duidelijk dat dit niet de toekomst was voor films en series. In streamen zit de toekomst. Daar heeft RTL Nederland slim op ingespeeld door van Videoland een unlimited all-you-can-watch streamingdienst te maken.

Inmiddels is Videoland een grote Nederlandse streamingdienst van de zender geworden. De streamingdienst is alleen actief in Nederland. Door de nieuwste regelgevingen zijn films en series via de dienst wel overal binnen de Europese Unie te streamen. Videoland kent zowel internationale titels en een uitgebreid Nederlands aanbod. Zelfs zijn er programma’s die alleen op Videoland te zien zijn, zoals Temptation Island VIPS en Expeditie Robinson.

Videoland abonnement

Het nemen van een Videoland abonnement heeft een aantal voordelen. Allereerst kost een abonnement op Videoland maar 8,99 per maand na de eerste gratis proefperiode van twee weken. Verder is er een selectie van films en series te kijken in HD kwaliteit. Ook is de streamingdienst aantrekkelijk door het grote aanbod van films en series. Zo heeft Videoland na Netflix namelijk het op een na grootste aanbod. Voornamelijk het aanbod van Nederlandse films en series is het meest uitgebreid bij Videoland vergeleken met de andere grote streamingdiensten.

Videoland opzeggen

Het opzeggen van een Videoland abonnement is eenvoudig. Dat wordt hier in het kort uitgelegd. Mocht je een uitgebreide uitleg willen hoe je stap voor stap Videoland kan opzeggen, klik dan op Videoland opzeggen.

 1. Ga naar de Videoland inlogpagina en log in met je gebruikersnaam en wachtwoord
 2. Selecteer het hoofdprofiel
 3. Klik op het icoontje rechtsboven in het scherm
 4. Selecteer instellingen
 5. Klik op abonnement opzeggen
 6. Vul de vragen in en klik op de rode knop abonnement opzeggen
 7. Je krijgt een bevestiging per email

Wat is Amazon Prime Video?

Amazon Prime Video is uitgerold op 14 december 2016. Toen was de videodienst meteen beschikbaar in meer dan tweehonderd landen, dus Amazon Prime Nederland was direct een feit. De prijs van Amazon Prime Video is aanzienlijk lager dan die van andere streamingdiensten. Zo krijg je al een abonnement vanaf 5,99 per maand.

Toch blijkt het aanbod van Prime Video dat van zijn grootste concurrenten nog niet bij te houden. Wel heeft Amazon de Amazon Originals zoals The Ground Tour, The Man in the High Castle en Transparant maar op Amazon Prime Video te zien zijn. Toch breidt het aanbod van de streamingdienst in Nederland snel uit met prachtige films en series. Ook is Nederlandse ondertiteling steeds meer beschikbaar. Het aanbod van Prime Video – aantal titels in aantal films en series – dat in Nederland beschikbaar is groeit snel. Houd deze pagina in de gaten voor de nieuwste toevoegingen in het Amazon Prime Nederland aanbod.

Amazon Prime Video abonnement

Het nemen van een Amazon Prime Video abonnement heeft een aantal voordelen. Allereerst is Amazon Prime Video de goedkoopste streamingdienst van de vier met een bedrag van 5,99 per maand na de eerste gratis maand. Verder biedt Amazon Prime verschillende films en series aan in (Ultra) HD. Ten slotte is er een aanzienlijk aanbod van hoog beoordeelde films en series te streamen via Amazon Prime Nederland.

Amazon Prime Video opzeggen

Het opzeggen van een Amazon Prime Nederland abonnement is eenvoudig. Dat wordt hier in het kort uitgelegd. Mocht je een uitgebreide uitleg willen hoe je stap voor stap Amazon Prime Nederland kan opzeggen, klik dan op Amazon Prime Video opzeggen.

 1. Klik hier om in te loggen bij Amazon Prime Video
 2. Klik rechtsboven in het menu van het icoontje van een poppetje op account en instellingen.
 3. Soms moet je vervolgens opnieuw inloggen met je Amazon Prime Nederland account
 4. Klik onder je lidmaatschap op de knop lidmaatschap stopzetten
 5. Bevestig het stopzetten van je lidmaatschap door op de knop bevestigen te klikken

Aanbod per streamingdienst in Nederland

Streamwijzer vergelijkt het aanbod van de streamingdiensten in Nederland. Momenteel is er overzicht van films en series op NetflixVideolandZiggo GO Movies & SeriesAmazon Prime Video, Film1, NPO Start Plus en NLZIET. Het aanbod per streamingdienst vind je hier:

Wij zijn gek op het streamen van films, series, sport, podcasts en luisterboeken. Jij ook? Volg ons dan via onze website en social media kanalen voor het laatste nieuws over de beste content op de streamingdiensten in Nederland.