Deze 5 verborgen parels op SkyShowtime mag je niet missen

SkyShowtime-kijkers stemmen natuurlijk massaal af op de hitserie Yellowstone of de Oscargenomineerde film Top Gun: Maverick, maar de bibliotheek van de nieuwe streamingdienst heeft daarnaast nog veel meer te bieden. Iedere week worden er diverse toptitels toegevoegd en dus zou het best kunnen dat de grootste aanraders soms helaas van je radar verdwijnen. Daarom hebben wij hieronder 5 verborgen parels op SkyShowtime op een rijtje gezet die je niet mag missen.

5x Verborgen parels: films en series op SkyShowtime die je moet zien

In dit artikel vind je een overzicht van vijf verborgen parels op SkyShowtime. Het zijn niet de allergrootste kijkcijferkanonnen van de streamingdienst, maar ze zijn het zeker waard om eens te bekijken. Om je kennis te laten maken met de nieuwe films en series hebben we een trailer en een korte synopsis toegevoegd. Veel kijkplezier!

5. Mr. Malcolm’s List (film, 2022)

Mr. Malcolm's List Trailer #1 (2022) | Movieclips Trailers

Mr. Malcolm’s List is dé verborgen parel voor fans van kostuumdrama’s als Bridgerton, Downton Abbey en Sisi. De film neemt je mee naar het Engeland van de negentiende eeuw. Julia is stapelgek op Mr. Malcolm, maar hij is de meest begeerde vrijgezel van Londen en heeft de dames voor het uitkiezen. Hij besluit dat Julia niet aan zijn eisen voldoet en laat haar achter met een gebroken hart, een gekrenkt ego en… een ingenieus wraakplan. Een heerlijke romcom met leuke rollen voor Emily in Paris-ster Ashley Park en Divergent-acteur Theo James.

4. Funny Woman (serie, 1 seizoen)

Funny Woman | Streaming Soon | SkyShowtime

Londen, de swingende jaren zestig. Barbara Parker (Gemma Arterton) is verkozen tot Miss Blackpool en daarna naar de Engelse hoofdstad vertrokken omdat ze meer uit het leven wil halen. Na een reeks tegenslagen doet ze auditie voor een populaire sitcom en weet ze de rol te bemachtigen. En beter nog: het publiek is dol op haar. Alleen blijkt het als vrouw in een mannenwereld nog zo gemakkelijk niet. De heerlijke komedieserie Funny Woman combineert belangrijke thema’s als emancipatie en racisme met luchtigheid en humor, geeft je direct het gevoel dat je je zelf in de jaren zestig bevindt en is met zes afleveringen zó te bingewatchen.

3. Belfast (film, 2021)

BELFAST - Official Trailer - Only In Theaters November 12

Belfast had tijdens het Oscargala van 2022 maar liefst zeven nominaties op zak en mocht één beeldje mee naar huis nemen: die voor Beste Originele Scenario. Toch is de film wat ons betreft nog lang niet bekend genoeg. Het is een autobiografisch verhaal, geheel gefilmd in het zwart-wit, over de vrolijke, negenjarige Buddy. Hij groeit op in het Belfast van de jaren zestig, waar op dat moment een bloedige strijd plaatsvindt tussen de katholieken en de protestanten, maar omdat hij nog maar een kind is zijn andere dingen voor hem belangrijker. Zijn eerste verliefdheid bijvoorbeeld, of de liefde die hij krijgt van zijn opa en oma. Zo ontstaat een verhaal dat niet té zwaar is en je met een goed gevoel achterlaat.

2. The First Lady (serie, 1 seizoen)

Sneak Peek of Season 1 | The First Lady | SHOWTIME

Viola Davis is Michelle Obama, Michelle Pfeiffer is Betty Ford en Gillian Anderson is Eleanor Roosevelt; drie van de meest invloedrijke First Ladies van de Verenigde Staten. De biografische dramaserie The First Lady schijnt een licht op het leven van de drie vrouwen, die achter gesloten deuren meer invloed hadden dan je misschien dacht. Van de wereldveranderende politieke beslissingen die ze maakten tot het gezinsleven in het Witte Huis, het komt allemaal voorbij in deze meeslepende tiendelige serie.

1. The Outfit (film, 2022)

THE OUTFIT - Official Trailer - Only in Theaters March 18

Tot slot de bloedstollende misdaadthriller The Outfit. De film werd door kijkers en critici geprezen, onder meer vanwege de geweldige hoofdrol van Oscarwinnaar Mark Rylance (Bridge of Spies) en het grandioze script van mede-Oscarwinnaar Graham Moore (die The Imitation Game maakte). De film volgt Britse kleermaker Leonard. Na een afschuwelijke gebeurtenis verlaat hij Londen en vertrekt hij naar Chicago, waar hij een kleermakerswinkel opent in een slechte buurt. De enige mensen die het kunnen veroorloven om zijn kleding af te nemen, zijn de leden van een meedogenloze gangsterfamilie. Door met hen in zee te gaan, raakt Leonard betrokken bij een aantal schimmige zaken.

Films en series die op SkyShowtime verschijnen per week en maand

Als je al deze verborgen parels hebt gezien, kun je door met de rest van de bibliotheek van SkyShowtime. De streamingdienst voegt iedere week een aantal nieuwe films en series toe, waardoor je nooit echt uitgekeken bent.

Benieuwd welke releases er op de planning staan? Ga naar het overzicht met nieuwe films en series op SkyShowtime per maand. Verder houden we je natuurlijk ook altijd op de hoogte via je mail en delen we de laatste nieuwtjes op onze social media-kanalen.


Synopsissen: SkyShowtime

Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.