Deze 5 verborgen parels op HBO Max moet je zien

We houden je bij Streamwijzer al wekelijks op de hoogte van de leukste verborgen parels op Netflix, maar met de komst van HBO Max is er een gigantische nieuwe concurrent van de streamingdienst in Nederland gelanceerd. Zo lichtten we eerder al 10 films & series die nu eindelijk in Nederland te zien uit, wegens de lancering van deze videodienst van WarnerMedia. Op HBO Max is de keuze aan content namelijk reuze en worden er ook constant nieuwe film en series aan de dienst toegevoegd. Het kan maar zo dat je na al het nieuws over de titels door het bomen het bos niet meer kunt zien. Daarom lichten wij hier 5 verborgen parels op HBO Max in Nederland uit. Alvast veel kijkplezier!

5x Verborgen parels: films en series die je eigenlijk gezien moet hebben op HBO Max

De grootste kijkcijferkanonnen op HBO Max worden met veel bombarie aangekondigd en staan groots op de streamingdienst vermeld. Zo vind je overal Game of Thrones terug, is Euphoria al veelvuldig aangeraden en wordt Dune gigantisch op de homepage van het video on demand-platform vertoond. Maar heb jij de volgende vijf films en series series al voorbij zien komen? Dit zijn stuk voor stuk kijktips voor wie een abonnement op HBO Max heeft genomen.

5. Shameless (serie, 11 seizoenen)

Shameless is de viervoudig Primetime Emmy Award-winnende Amerikaanse verfilming van het gelijknamige Britse familiedrama. De voor een Oscar genomineerde acteur William H. Macy (Fargo) schittert als Frank Gallagher, de alcoholische vader van een onconventioneel arbeidersgezin in Chicago. Emmy Rossum (The Day After Tomorrow) is te zien als Fiona, Frank’s oudste dochter. Zij krijgt vaak de moeilijke taak in handen om haar vijf jongere broers en zussen te verzorgen.

4. Dunkirk (film, 2017)

Dunkirk is een indrukwekkende oorlogsfilm uit 2017. De film is geschreven, geregisseerd en geproduceerd door de legendarische regisseur Christopher Nolan (Inception, The Dark Knight trilogy) die de evacuatie van Duinkerken tijdens de Tweede Wereldoorlog verbeeldt vanuit het perspectief van land, zee en lucht. Wat vooral opvalt aan de film is het minimalistisch gebruik van dialoog. De opbouw van spanning wordt namelijk overgelaten aan de cinematografie en muziek. De cast bestaat onder andere uit Fionn Whitehead, Tom Glynn-Carney, Jack Lowden, Harry Styles in zijn filmdebuut, Aneurin Barnard, James D’Arcy, Barry Keoghan, Kenneth Branagh, Cillian Murphy (Peaky Blinders), Mark Rylance en Tom Hardy.

3. True Detective (serie, 3 seizoenen)

True Detective is een door critici geprezen misdaadserie. Het is een anthologie, wat wil zeggen dat er met elk seizoen een nieuwe cast en verhaal te zien zal zijn. De serie begon in 2014 en nam in dat jaar zelfs 5 Primetime Emmy Awards mee naar huis. In het eerste seizoen schitterden onder andere Matthew McConaughey en Woody Harrelson als twee detectives die op het spoor zijn gekomen van een mysterieuze seriemoordenaar over een periode van 17 jaar.

2. Westworld (serie, 3 seizoenen)

Westworld is een Amerikaanse dystopische sciencefiction neo-Westerse televisieserie die is gemaakt door Jonathan Nolan en Lisa Joy. De serie is gebaseerd op de gelijknamige film uit 1973. Westworld is een fictief, technologisch geavanceerd pretpark met een Wild West-thema en wordt door androïde ‘gastheren’ bewoond. Het pretpark is voor goedbetalende gasten bedoeld. Zij kunnen in het park hun wildste fantasieën uitleven zonder angst voor enige gevolgen. In de serie schitteren onder andere Evan Rachel Wood (Thirteen, Across the Universe) en Jeffrey Wright (The Batman, Shaft).

1. Parasite

Parasite is een viervoudig Oscarwinnende komische dramathriller uit 2019 van regisseur Bong Joon Ho. Door critici geprezen en door fans geliefd met maar liefst een cijfer van 8.5/10 uit 730.000 stemmen op IMDb. Deze Koreaanse film volgt een arme familie die plannen maken om in dienst te treden bij een rijke familie en zo hun huishouden te infiltreren. Dit willen zij doen door zich voor te doen als niet-verwante, hooggekwalificeerde individuen.

Alle films en series die op HBO Max verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen maand op HBO Max zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series op HBO Max per maand. Ook kun je alvast vooruit kijken, zodat je van tevoren weet welke nieuwe titels in HBO Max’ planning staan. Ga hiervoor naar het lijstje met titels die binnenkort op HBO Max verschijnen.

Volledige aanbod van de streamingdienst

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van HBO Max in Nederland te vinden. In de tabel vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen.

Zac Chapman
Zac is een student in Kunst en Economie op de HKU. Met een passie voor film, televisie, muziek en 'all things pop culture' is hij altijd op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van entertainment.