Deze 5 verborgen parels op Netflix, HBO Max en Disney+ moet je zien (week 9 van 2024)

Je hoort continu van streamingdiensten wat de nieuwste en meest bekeken films en series zijn, maar de grootste aanraders verdwijnen soms helaas van je radar. Welke titels van topkwaliteit op Netflix, HBO Max en Disney+ heb je eigenlijk nog nooit weten te vinden? In dit artikel vind je 5 verborgen parels op Netflix, HBO Max en Disney+ in week 9 van 2024 (26 februari tot 3 maart 2024) met het verhaal en de trailer erbij.

5x Verborgen parels: films en series die je eigenlijk gezien moet hebben op Netflix, HBO Max en Disney+ (week 9 van 2024)

5. The Kill Team (film, 2019) – HBO Max

Nat Wolff en Alexander Skarsgård schitteren samen in de indrukwekkende oorlogsfilm The Kill Team. Het hoofdpersonage is Andrew Briggman, een jonge soldaat die op Amerikaanse missie in Afghanistan in het peloton van sergeant Deeks terechtkomt. Die blijkt meedogenloos te zijn en zorgt ervoor dat Andrew zich steeds meer begint af te vragen of het allemaal wel ethisch verantwoord is wat ze aan het doen zijn. Hij durft er alleen niks van te zeggen, want dan wordt hij misschien wel het volgende slachtoffer van de sadistische sergeant.

4. The Creator (film, 2023) – Disney+

Een van de beste films van 2023 is volgens veel kijkers de sciencefictionfilm The Creator. Als je alle feitjes op een rij zet, is die benaming niet gek. Zo combineert The Creator acteerwerk van de getalenteerde John David Washington (Tenet) met regie van topregisseur Gareth Edwards (Star Wars: Rogue One). En dan is er ook nog een spectaculair verhaal. Het draait om Joshua, die de taak krijgt om ’the Creator’ te doden. Deze Schepper heeft een mysterieus wapen ontwikkeld dat de kracht heeft om het bestaan van de mensheid te beëindigen. Het wapen, dat door Joshua onschadelijk gemaakt moet worden, blijkt een jong kind te zijn… en dat maakt zijn taak een stuk lastiger.

3. Players (film, 2024) – Netflix

Sportjournalist Mack (Gina Rodriguez uit Jane The Virgin) heeft samen met beste vriend Adam allerlei ’toneelstukjes’ bedacht om onenightstands te strikken. Eén belangrijke regel: een relatie kan niet ontstaan vanuit zo’n toneelstukje. Maar dan valt Mack als een blok voor haar nieuwste doelwit…

2. Intergalactic (serie, 1 seizoen) – HBO Max

In de nabije toekomst beland je als crimineel niet in de gevangenis. Nee, je moet naar een andere planeet vertrekken. Een groep vrouwelijke criminelen ziet dit helemaal niet zitten en besluit te ontsnappen. Maar dan moeten ze tijdens een reis door de ruimte wel op de juiste planeet terecht zien te komen.

1. Percy Jackson and the Olympians (serie, 1 seizoen) – Disney+

Was jij vroeger dol op de Percy Jackson-boekenreeks van Rick Riordan? Dan heb je de verfilmingen uit 2010 en 2013 misschien wel gezien. Maar wist je dan ook dat er onlangs een splinternieuwe serie verschenen is? In Percy Jackson and the Olympians op Disney+ volgen we de 12-jarige Percy Jackson, die ontdekt dat hij een halfgod is, de zoon van Poseidon. Hij komt terecht in Camp Half-Blood, een kamp voor halfgodkinderen, waar hij de confrontatie met zichzelf én met zijn vijanden aan moet gaan.

Alle films en series die op Netflix, HBO Max en Disney+ verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films afgelopen maand op Netflix zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series op Netflix per maand. In die lijsten kun je ook kun je alvast vooruit kijken, zodat je van tevoren weet welke nieuwe titels in Netflix’ planning staan. Daarnaast hebben we deze overzichten ook voor de andere video on demand-platforms. Bekijk hiervoor de lijsten nieuw op HBO Max per maand en nieuw op Disney+ per maand.

Volledige aanbod van de streamingdiensten

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van Netflix, aanbod van HBO Max en aanbod van Disney+ te vinden. In de tabellen vind je precies welke films en series per streamingdienst te zien zijn in Nederland op dit moment.


Synopsissen: Netflix, HBO Max, Disney+

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.