Deze 5 verborgen parels op Netflix, HBO Max en Disney+ moet je zien (week 9 van 2023)

Je hoort continu van streamingdiensten wat de nieuwste en meest bekeken films en series zijn, maar de grootste aanraders verdwijnen soms helaas van je radar. Welke titels van topkwaliteit op Netflix, HBO Max en Disney+ heb je eigenlijk nog nooit weten te vinden? In dit artikel vind je 5 verborgen parels op Netflix, HBO Max en Disney+ in week 9 van 2023 (27 februari tot 5 maart 2023) met het verhaal en de trailer erbij.

5x Verborgen parels: films en series die je eigenlijk gezien moet hebben op Netflix, HBO Max en Disney+ (week 9 van 2023)

5. Logan Lucky (film, 2017) – HBO Max

LOGAN LUCKY | Official HD Trailer

Channing Tatum en Adam Driver zijn in Logan Lucky broers Jimmy en Clyde Logan. Samen met hun zus Mellie (Riley Keough) en gevangene Joe Bang (Daniel Craig) hebben ze het grandioze plan om een overval te plegen tijdens een NASCAR-race. Wat kan er nu eigenlijk misgaan? De misdaadkomedie komt van de makers van onder meer Ocean’s Eleven en Ocean’s Eight en heeft op de Tomatometer van Rotten Tomatoes een uitmuntende score van 92%. Een must-see dus!

4. Fleishman Is In Trouble (serie, 1 seizoen) – Disney+

Fleishman Is In Trouble Official Trailer | Jesse Eisenberg, Claire Danes, Lizzy Caplan | FX

Toby Fleishman en zijn vrouw zijn uit elkaar. Dat betekent dat het voor hem eindelijk tijd is om de nieuwe wereld van de datingsapps te ontdekken. Althans, totdat zijn ex plotseling verdwijnt en hem achterlaat met hun twee jonge kinderen. Fleishman weet niet óf en wanneer ze ooit weer terugkeert. De hoofdrollen in deze nieuwe serie worden gespeeld door Jesse Eisenberg (The Social Network) en Claire Danes (Homeland).

3. Unpregnant (film, 2020) – HBO Max

UNPREGNANT Trailer (2020) Drama, HBO Max

Veronica is een ambitieuze scholiere die haar hele leven uitgestippeld heeft, maar dan gooit een positieve zwangerschapstest roet in het eten. Omdat ze van haar vriendje of familie geen hulp kan verwachten schakelt ze haar voormalige beste vriendin Bailey in. Samen moeten ze de lange reis naar een abortuskliniek in een nagelegen staat maken. De hoofdrollen worden gespeeld door Euphoria-ster Barbie Ferreira en The White Lotus-actrice Haley Lu Richardson.

2. Walk the Line (film, 2005) – Disney+

Walk The Line | #TBT Trailer | 20th Century FOX

Walk the Line is een biopic over country-legende Johnny Cash (gespeeld door Joaquin Phoenix). De film zoomt vooral in op zijn jonge jaren, waardoor we een uniek inkijkje krijgen in de muziekwereld van de jaren 50. Belangrijk onderwerp is de liefdesrelatie die hij had met June Cartes (Reese Witherspoon). Zij is Johnny’s hele leven een grote inspiratiebron geweest, ondanks dat de twee heel lang niet samen konden zijn omdat ze met anderen getrouwd waren.

1. Strijder (film, 2021) – Netflix

Strijder - Officiële Trailer | vanaf 21 juli in de bioscoop

Niks is belangrijker voor Dylan en Youssef dan voetbal en vechten voor hun grote doel: de Touzani Cup winnen. Dat het juist tijdens een balletje trappen is dat Dylan een ongeluk krijgt, maakt het daarom extra heftig. Hij belandt met een dwarslaesie in een rolstoel, al blijkft hij vastberaden om zijn droom om profvoetballer te worden en de Cup te winnen waar te maken. Toch plaatst zijn nieuwe situatie niet alleen een bom onder zijn eigen wensen, maar ook onder zijn vriendschap met Youssef én de band die hij met zijn vader heeft. Een aangrijpende jeugdfilm met leuke rollen voor onder meer Martijn Fischer (Bloed, Zweet en Tranen) en Walid Benmbarek (Mocro Maffia).

Alle films en series die op Netflix, HBO Max en Disney+ verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen maand op Netflix zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series op Netflix per maand. In die lijsten kun je ook kun je alvast vooruit kijken, zodat je van tevoren weet welke nieuwe titels in Netflix’ planning staan. Daarnaast hebben we deze overzichten ook voor de andere video on demand-platforms. Bekijk hiervoor de lijsten nieuw op HBO Max per maand en nieuw op Disney+ per maand.

Volledige aanbod van de streamingdiensten

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van Netflix, aanbod van HBO Max en aanbod van Disney+ te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen.


Synopsissen: Netflix, HBO Max, Disney+

Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.