Deze 5 verborgen parels op Netflix, HBO Max en Disney+ moet je zien (week 8 van 2023)

Je hoort continu van streamingdiensten wat de nieuwste en meest bekeken films en series zijn, maar de grootste aanraders verdwijnen soms helaas van je radar. Welke titels van topkwaliteit op Netflix, HBO Max en Disney+ heb je eigenlijk nog nooit weten te vinden? In dit artikel vind je 5 verborgen parels op Netflix, HBO Max en Disney+ in week 8 van 2023 (20 tot 26 februari 2023) met het verhaal en de trailer erbij.

5x Verborgen parels: films en series die je eigenlijk gezien moet hebben op Netflix, HBO Max en Disney+ (week 8 van 2023)

5. A Dangerous Method (film, 2011) – HBO Max

A Dangerous Method - 'Mistake'

De film A Dangerous Method neemt ons mee naar het Zwitserland dat aan de vooravond van de Eerste Wereldoorlog staat. Dr. Carl Jung (Michael Fassbender) neemt de onstabiele Sabina Spielrein (Keira Knightley) onder zijn hoede als patiënt en gebruikt de psychoanalytische technieken van zijn leermeester Sigmund Freud (Viggo Mortensen) om haar te doorgronden. Al snel beginnen de twee echter een affaire waardoor er scheurtjes ontstaan in de vriendschap tussen Jung en Freud.

4. Stromboli (film, 2022) – Netflix

STROMBOLI - Officiële NL trailer

Op Netflix is sinds kort de geprezen dramafilm Stromboli te vinden. Sara vlucht voor de problemen met haar dochter en belandt op het vulkaaneiland Stromboli. Door een samenloop van omstandigheden sluit ze zich hier aan bij de retraite van goeroe Jens, die haar en haar internationale gezelschap dwingt hun demonen uit het verleden onder ogen te komen. De film is gebaseerd op de prijswinnende roman van Saskia Noort en heeft een hoofdrol voor Undercover-actrice Elise Schaap.

3. The Holiday (serie, 1 seizoen) – Disney+

The Holiday | Official Trailer | Binge Now on Spectrum

Er is natuurlijk een bekende kerstklassieker met Cameron Diaz en Kate Winslet die The Holiday heet, maar de titel die wij nu aanraden is een serie uit 2022 die op Disney+ te vinden is. Deze The Holiday vertelt het verhaal van vier families die samen op een luxe droomvakantie gaan. Al snel blijken er een hoop onderliggende geheimen te zijn die uiteindelijk leiden tot een moord. Maar wie zit erachter? De serie heeft maar vier afleveringen en is dus perfect om in één of twee avonden te bingewatchen.

2. Tell Me Everything (serie, 1 seizoen) – HBO Max

Navigating the stresses of Teenhood | Tell me everything | First on Showmax

Sinds kort staat de Britse serie Tell Me Everything op HBO Max, die volledig draait om mental health-problemen onder jongeren. We volgen de zestienjarige Jonny Murphy. Hij had al last van zijn mentale gezondheid en leed al aan depressies, maar als zijn vader overlijdt krijgt hij het nog moeilijker. Lukt het hem om zich samen met zijn vrienden door deze lastige periode te worstelen?

1. Avatar: The Deep Dive (film, 2022) – Disney+

‘Avatar: The Deep Dive, A Special Edition of 20/20’ | Tuesday at 10/9c on ABC

Avatar: The Way of Water draait sinds december 2022 in de bioscoop en mag zichzelf nu al een van de populairste films ooit noemen. Het langverwachte vervolg op Avatar (2009) is dan ook schitterend gemaakt en absoluut een film die je op het witte doek moet zien. Maar hoe ging het er achter de schermen eigenlijk aan toe? Hoe zijn de spectaculaire waterscènes opgenomen? En wat vinden de acteurs van het eindresultaat? De documentaire Avatar: The Deep Dive biedt door middel van interviews en nooit eerder vertoonde beelden een uniek inkijkje achter de schermen bij dit gigantische filmproject.

Alle films en series die op Netflix, HBO Max en Disney+ verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen maand op Netflix zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series op Netflix per maand. In die lijsten kun je ook kun je alvast vooruit kijken, zodat je van tevoren weet welke nieuwe titels in Netflix’ planning staan. Daarnaast hebben we deze overzichten ook voor de andere video on demand-platforms. Bekijk hiervoor de lijsten nieuw op HBO Max per maand en nieuw op Disney+ per maand.

Volledige aanbod van de streamingdiensten

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van Netflix, aanbod van HBO Max en aanbod van Disney+ te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen.


Synopsissen: Netflix, HBO Max, Disney+

Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.