Deze 5 verborgen parels op Netflix, HBO Max en Disney+ moet je zien (week 7 van 2023)

Je hoort continu van streamingdiensten wat de nieuwste en meest bekeken films en series zijn, maar de grootste aanraders verdwijnen soms helaas van je radar. Welke titels van topkwaliteit op Netflix, HBO Max en Disney+ heb je eigenlijk nog nooit weten te vinden? In dit artikel vind je 5 verborgen parels op Netflix, HBO Max en Disney+ in week 7 van 2023 (13 tot 19 februari 2023) met het verhaal en de trailer erbij.

5x Verborgen parels: films en series die je eigenlijk gezien moet hebben op Netflix, HBO Max en Disney+ (week 7 van 2023)

5. The Menu (film, 2022) – Disney+

THE MENU | Official Trailer | Searchlight Pictures

De satirische thriller The Menu verscheen in het najaar van 2022 op het witte doek en wist direct hoge ogen te gooien. Op de valreep werd de titel door veel kijkers nog “hun favoriete film van het jaar” genoemd. Dit komt niet alleen door de sterrencast, met onder meer Ralph Fiennes (Voldemort in de Harry Potter-reeks) en Anya Taylor-Joy (The Queen’s Gambit), maar ook door het heerlijke verhaal. Margot en Tyler reizen af naar een afgelegen eiland om bij het exclusieve restaurant Hawthorn te dineren. Al snel blijkt het menu een aantal schokkende verrassingen te bevatten.

4. Where The Crawdads Sing (film, 2022) – Netflix

WHERE THE CRAWDADS SING - Official Trailer (HD)

Normal People-actrice Daisy Edgar-Jones kruipt in Where The Crawdads Sing in de huid van het ‘moerasmeisje’ Kya. Hoewel ze als kind in de steek gelaten is, weet ze zich prima te redden in het moerasgebied van North Carolina. Aansluiting bij de dorpsbewoners vindt ze echter niet, al verandert dit al snel als ze twee jonge mannen ontmoet. Maar als één van hen dood wordt aangetroffen, wordt zij direct aangewezen als hoofdverdachte. Deze geprezen film is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Delia Owens.

3. My Brilliant Friend (serie, 2 seizoenen) – HBO Max

My Brilliant Friend | Official Trailer | HBO

Nóg een boekverfilming: op HBO Max vind je de geprezen serie My Brilliant Friend, naar het gelijknamige boek van Italiaans schrijfster Elena Ferrante. We worden meegenomen naar het Napels van de jaren 50. Daar groeien hartsvriendinnen Elena en Lila samen op. Zestig jaar laten is Lila spoorloos verdwenen. In een poging grip te krijgen op die gebeurtenis besluit Elena het complete verhaal van hun vriendschap op te schrijven. De serie wordt door kijkers lovend ontvangen en krijgt een dikke 8,6 op beoordelingssite IMDb.

2. Babylon Berlin (serie, 3 seizoenen) – Disney+

BABYLON BERLIN | OFFICIAL TRAILER | ENGLISH SUBS | LUMIÈRE SERIES

Door recensenten werd Babylon Berlin verslavend genoemd en dat is maar goed ook, want je kunt maar liefst drie seizoenen bingen op Disney+. Berlijn, de jaren twintig. Detective Gereon Rath wordt van Keulen naar de Duitse hoofdstad gestuurd om onderzoek te doen naar een club. Ondertussen laait het Nationaal Socialisme op en komen communisten en extreemrechtse nazi’s lijnrecht tegenover elkaar te staan.

1. Été 85 (film, 2020) – HBO Max

ÉTÉ 85 - Officiële NL trailer

De Franse Call Me By Your Name, zo werd Été 85 ook wel genoemd. Het is een broeierige zomer, ergens in de jaren 80. Aan de Normandische kust ontmoeten de 16-jarige Alexis en de iets oudere David elkaar. Terwijl ze langzaam wat voor elkaar beginnen te voelen, denkt Alexis steeds vaker aan de dood. De indrukwekkende film is gebaseerd op de internationale bestseller Je moet dansen op mijn graf van Aidan Chambers.

Alle films en series die op Netflix, HBO Max en Disney+ verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen maand op Netflix zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series op Netflix per maand. In die lijsten kun je ook kun je alvast vooruit kijken, zodat je van tevoren weet welke nieuwe titels in Netflix’ planning staan. Daarnaast hebben we deze overzichten ook voor de andere video on demand-platforms. Bekijk hiervoor de lijsten nieuw op HBO Max per maand en nieuw op Disney+ per maand.

Volledige aanbod van de streamingdiensten

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van Netflix, aanbod van HBO Max en aanbod van Disney+ te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen.


Synopsissen: Netflix, HBO Max, Disney+

Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.