Deze 5 verborgen parels op Netflix, HBO Max en Disney+ moet je zien (week 6 van 2023)

Je hoort continu van streamingdiensten wat de nieuwste en meest bekeken films en series zijn, maar de grootste aanraders verdwijnen soms helaas van je radar. Welke titels van topkwaliteit op Netflix, HBO Max en Disney+ heb je eigenlijk nog nooit weten te vinden? In dit artikel vind je 5 verborgen parels op Netflix, HBO Max en Disney+ in week 6 van 2023 (6 tot 12 februari 2023) met het verhaal en de trailer erbij.

5x Verborgen parels: films en series die je eigenlijk gezien moet hebben op Netflix, HBO Max en Disney+ (week 6 van 2023)

5. Doctor Sleep (film, 2019) – HBO Max

STEPHEN KING'S DOCTOR SLEEP - Final Trailer [HD]

Meer dan dertig jaar geleden werd Danny Torrance geteisterd in het Overlook Hotel, zoals we gezien hebben in The Shining. Hoewel hij het inmiddels een plekje heeft gegeven, wordt hij nog steeds achtervolgd door nachtmerries. Op zoek naar een betere versie van zichzelf vertrekt hij naar New Hampshire, waar hij de paranormaal begaafde Abra ontmoet. Doctor Sleep is wederom gebaseerd op een boek van Stephen King, maar heeft een andere regisseur dan de horrorklassieker. Dit keer stond Mike Flanagan aan het roer, die ons onlangs nog de populaire serie The Midnight Club bracht.

4. Athena (film, 2022) – Netflix

ATHENA directed by Romain Gavras | Official Trailer | Netflix

Op Netflix staat de beklemmende Franse actiethriller Athena. We volgen militair Abdel, die terug naar huis keert omdat zijn broertje na een aanvaring met de politie om het leven is gekomen. Zijn familie is gebroken en zint op wraak, ondanks al Abdels verwoede pogingen om ze tot kalmte te manen. Al snel ontketent de gebeurtenis een straatoorlog die langzaam uit de hand loopt.

3. Station 19 (serie, 5 seizoenen) – Disney+

Station 19 Season 1 Trailer | Rotten Tomatoes TV

‘s Werelds populairste ziekenhuisserie, Grey’s Anatomy, heeft sinds 2018 een spin-off die bijna net zo populair is. Deze heet Station 19 en speelt zich niet af in een ziekenhuis, maar in een brandweerkazerne. Leuk detail: er komen regelmatig personages uit Grey’s Anatomy langs. Inmiddels zijn er al vijf seizoenen van de serie te zien op Disney+ én komt er ook nog een zesde seizoen aan.

2. Don’t Worry Darling (film, 2022) – HBO Max

Don't Worry Darling | Official Trailer

Don’t Worry Darling speelt zich af in de jaren 50. Alice (Florence Pugh) en Jack (Harry Styles) wonen samen in de experimentele gemeenschap Victory. Op het oog lijkt dit een utopisch plaatsje, waar de vrouwen de hele dag aan het zwembad kunnen liggen en aan cocktails kunnen sippen terwijl de mannen onder leiding van CEO Frank werken aan een geheim project. Steeds vaker begint Alice zich echter af te vragen wat ze écht doen in Victory en of het er allemaal wel zo pluis is.

1. Darby and the Dead (film, 2022) – Disney+

Darby and the Dead | Official Trailer | 20th Century Studios

Darby Harper heeft ooit een bijna-doodervaring gehad en kan nu dode mensen zien. Sterker nog, ze moet ze helpen als ze nog belangrijke zaken op aarde moeten afronden. Maar eigenlijk heeft ze het lastiger met dat andere vervelende aspect van haar leven: de middelbare school. Als Capri, het populairste meisje van de school, om het leven komt, smeekt ze Darby haar ‘Sweet 17’-feest toch door te laten gaan. Daarvoor zal Darby wel eerst populair moeten worden. Frisse coming-of-age-film voor een luie zaterdagavond.

Alle films en series die op Netflix, HBO Max en Disney+ verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen maand op Netflix zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series op Netflix per maand. In die lijsten kun je ook kun je alvast vooruit kijken, zodat je van tevoren weet welke nieuwe titels in Netflix’ planning staan. Daarnaast hebben we deze overzichten ook voor de andere video on demand-platforms. Bekijk hiervoor de lijsten nieuw op HBO Max per maand en nieuw op Disney+ per maand.

Volledige aanbod van de streamingdiensten

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van Netflix, aanbod van HBO Max en aanbod van Disney+ te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen.


Synopsissen: Netflix, HBO Max, Disney+

Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.