Deze 5 verborgen parels op Netflix, HBO Max en Disney+ moet je zien (week 52 van 2023)

Je hoort continu van streamingdiensten wat de nieuwste en meest bekeken films en series zijn, maar de grootste aanraders verdwijnen soms helaas van je radar. Welke titels van topkwaliteit op Netflix, HBO Max en Disney+ heb je eigenlijk nog nooit weten te vinden? In dit artikel vind je 5 verborgen parels op Netflix, HBO Max en Disney+ in week 52 van 2023 (25 tot 31 december 2023) met het verhaal en de trailer erbij.

5x Verborgen parels: films en series die je eigenlijk gezien moet hebben op Netflix, HBO Max en Disney+ (week 52 van 2023)

5. Ready Player One (film, 2018) – HBO Max

Ready Player One werd gemaakt door de legendarische regisseur Steven Spielberg en is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Ernest Cline. Het draait om Wade Watts, die in het grauwe 2045 zijn uitvlucht zoekt in OASIS, een virtuele wereld waarin je kunt zijn wie je wilt zijn. Als de ontwerper van deze wereld overlijdt en een grote virtuele schattenjacht organiseert, wordt Wade meegesleept in een spectaculair, nostalgisch avontuur.

4. The Pope’s Exorcist (film, 2023) – Netflix

Russell Crowe (Gladiator) schittert in de griezelige film The Pope’s Exorcist. Hij is Pater Amorth, hoofd exorcisme bij het Vaticaan. Op een dag wordt hij naar Spanje gehaald omdat daar een bezeten jongen is die zijn hulp nodig heeft. Tijdens zijn duivelsuitdrijving komt een eeuwenoud complot aan het licht dat door het Vaticaan maar al te graag verborgen wordt gehouden. Kijkers zijn erg enthousiast over de spannende film, die op Netflix te vinden is.

3. The Shepherd (film, 2023) – Disney+

Ben je nog in de kerststemming? Dan mag je The Shepherd op Disney+ zéker niet missen. Deze korte film draait om een jonge piloot van de Koninklijke Luchtmacht. Hij is flying home for Christmas als zijn radio het plots begeeft. Moederziel alleen boven de Noordzee, met nog maar een beetje brandstof, vreest hij dat hij nooit meer thuiskomt. Hij heeft een wonder nodig…

2. Boom Boom Bruno (serie, 1 seizoen) – HBO Max

Op HBO Max kijk je nu naar de Duitse serie Boom Boom Bruno. Het draait om de veeleisende politieagent Bruno, die denkt dat hij alles onder controle heeft. Als er echter een dragqueen gedood wordt, moet hij hulp van alle kanten inschakelen om de moordzaak op te lossen.

1. Theater Camp (film, 2023) – Disney+

Amos en Rebecca-Diana werken als dramadocenten bij een verwaarloosd zomerkamp in New York. Als oprichtster Joan in een coma belandt en de brutale Troy dreigt het kamp over te nemen (om het voorgoed af te breken), moeten de twee samenwerken om hun geliefde kamp te redden. Dit is het verhaal van de leuke komedie Theater Camp, die volgens veel kijkers een echte aanrader is. De hoofdrollen zijn voor Tony Award-winnaar Ben Platt (Pitch Perfect) en Molly Gordon (Booksmart). 

Alle films en series die op Netflix, HBO Max en Disney+ verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films afgelopen maand op Netflix zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series op Netflix per maand. In die lijsten kun je ook kun je alvast vooruit kijken, zodat je van tevoren weet welke nieuwe titels in Netflix’ planning staan. Daarnaast hebben we deze overzichten ook voor de andere video on demand-platforms. Bekijk hiervoor de lijsten nieuw op HBO Max per maand en nieuw op Disney+ per maand.

Volledige aanbod van de streamingdiensten

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van Netflix, aanbod van HBO Max en aanbod van Disney+ te vinden. In de tabellen vind je precies welke films en series per streamingdienst te zien zijn in Nederland op dit moment.


Synopsissen: Netflix, HBO Max, Disney+

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.