Deze 5 verborgen parels op Netflix, HBO Max en Disney+ moet je zien (week 52 van 2022)

Je hoort continu van streamingdiensten wat de nieuwste en meest bekeken films en series zijn, maar de grootste aanraders verdwijnen soms helaas van je radar. Welke titels van topkwaliteit op Netflix, HBO Max en Disney+ heb je eigenlijk nog nooit weten te vinden? In dit artikel vind je 5 verborgen parels op Netflix, HBO Max en Disney+ in week 52 van 2022 (26 december 2022 tot 1 januari 2023) met het verhaal en de trailer erbij.

5x Verborgen parels: films en series die je eigenlijk gezien moet hebben op Netflix, HBO Max en Disney+ (week 52 van 2022)

5. Clark (serie, 1 seizoen) – Netflix

Bill Skarsgård kan je niet alleen kennen als de broer van de The Northman-acteur Alexander Skarsgård, maar ook vooral van zijn rol als Pennywise de Clown in de nieuwste It-reeks. In 2022 verscheen hij daarnaast in horrorfilm Barbarian én in de Zweese misdaadserie Clark op Netflix. In die laatste volgen we het leven van bankovervaller Clark Olofsson. Die ken je waarschijnlijk niet, maar van het begrip Stockholmsyndroom heb je vast weleens gehoord. Dat is gebaseerd op een door Clark gepleegde overval, een van de vele bizarre dingen die er in zijn leven gebeurd zijn.

4. The Gentlemen (film, 2019) – HBO Max

Volgens kijkers is niet Love Actually of Notting Hill Hugh Grants beste film, maar The Gentlemen. In deze actiefilm uit 2019 schittert hij naast acteurs als Matthew McConaughey, Charlie Hunnam en Henry Golding. Het verhaal draait om een Amerikaanse expat die een succesvol wiet-imperium heeft in Londen. Als hij ermee wil stoppen, leidt dit tot een overvloed aan complotten en intriges waarin omkoping en chantage centraal staan.

3. Everything’s Trash (serie, 1 seizoen) – Disney+

Everything’s Trash draait om Phoebe, een podcastmaker die in Brooklyn woont en een prima (maar chaotisch) leven heeft. Hier beginnen scheurtjes in te komen als haar broer een politieke carrière wil beginnen en zij met een rivaal blijkt te hebben geslapen. Zo wordt ze gedwongen volwassen te worden.

2. Armas de Mujer (serie, 1 seizoen) – HBO Max

Op HBO Max is sinds kort de Spaanstalige serie Armas de Mujer te zien, in het Engels ‘Til Jail Do Us Part. De zwarte komedie wordt door kijkers goed ontvangen en krijgt gemiddeld een 7,1 op IMDb. Het draait om vier vrouwen die er alleen voor komen te staan als hun echtgenoten, allemaal leden van dezelfde criminele organisatie, gearresteerd worden.

1. Strange World (film, 2022) – Disney+

Strange World komt van de makers van Frozen en Encanto en is dus zeker een aanrader. Waar gaat het over? De legendarische Clades, een familie van ontdekkingsreizigers, zijn op een gevaarlijke reis. Niet alleen de fantasierijke wezens die ze in hun zoektocht naar een onbekend land tegenkomen, maar vooral ook hun meningsverschillen zorgen voor grote problemen. De film verscheen een maand geleden pas in de bioscoop en is sinds kort al te zien op Disney+.

Alle films en series die op Netflix, HBO Max en Disney+ verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen maand op Netflix zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series op Netflix per maand. In die lijsten kun je ook kun je alvast vooruit kijken, zodat je van tevoren weet welke nieuwe titels in Netflix’ planning staan. Daarnaast hebben we deze overzichten ook voor de andere video on demand-platforms. Bekijk hiervoor de lijsten nieuw op HBO Max per maand en nieuw op Disney+ per maand.

Volledige aanbod van de streamingdiensten

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van Netflix, aanbod van HBO Max en aanbod van Disney+ te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen.


Synopsissen: Netflix, HBO Max, Disney+

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.