Deze 5 verborgen parels op Netflix, HBO Max en Disney+ moet je zien (week 51 van 2023)

Je hoort continu van streamingdiensten wat de nieuwste en meest bekeken films en series zijn, maar de grootste aanraders verdwijnen soms helaas van je radar. Welke titels van topkwaliteit op Netflix, HBO Max en Disney+ heb je eigenlijk nog nooit weten te vinden? In dit artikel vind je 5 verborgen parels op Netflix, HBO Max en Disney+ in week 51 van 2023 (18 tot 24 december 2023) met het verhaal en de trailer erbij.

5x Verborgen parels: films en series die je eigenlijk gezien moet hebben op Netflix, HBO Max en Disney+ (week 51 van 2023)

5. The Boogeyman (film, 2023) – Disney+

Stephen King mag met recht de koning van de horror genoemd worden. Diverse bloedstollende verhalen van de auteur zijn al naar het kleine en grote scherm gekomen, waaronder natuurlijk The ShiningIt en Carrie. Dit jaar kwam daar The Boogeyman bij. We volgen de 16-jarige Sadie, die pas haar moeder verloren is. Het lukt haar maar niet om met haar eigen verdriet om te gaan én contact te maken met haar rouwende vader. Als er een bovennatuurlijke entiteit in hun huis belandt die alleen toeslaat als het donker is, moet ze alles op alles zetten om te overleven.

4. Candy Cruz (serie, 1 seizoen) – HBO Max

De leuke Braziliaanse serie Candy Cruz draait—hoe raad je het?—om Candy Cruz. Zij kan geweldig koken en wordt door haar ouders opgegeven voor een populair kookprogramma op tv. Maar eenmaal daar blijkt het lastiger dan verwacht om je dromen écht na te jagen.

3. I Hate Christmas (serie, 2 seizoenen) – Netflix

Herinner je je Hjem til jul nog? Deze leuke Noorse kerstserie draait om een verpleegkundige die eeuwig single is. Als haar familie wéér vraagt of ze een vriend meeneemt naar het kerstdiner, besluit ze gewoon een partner te verzinnen. Die moet ze daarna wel nog even zien te vinden… in slechts 24 dagen. Wist je dat deze serie ook een Italiaanse variant heeft? I Hate Christmas speelt zich af in het prachtige Venetië en is net zo leuk en kerstig als zijn Scandinavische equivalent.

2. Charlie and the Chocolate Factory (film, 2005) – HBO Max

Het is zover: Wonka schittert nú op het witte doek. Timothée Chalamet kruipt hierin in de huid van de jonge Willy Wonka. Eerder gingen Gene Wilder en Johnny Depp hem natuurlijk al voor. Sinds kort is Charlie and the Chocolate Factory, met Depp, op HBO Max te zien. In deze film zien we hoe vijf kinderen een rondleiding door de chocoladefabriek van de legendarische chocoladefabrikant Willy Wonka winnen. Daar gaat van alles mis.

1. Ridley Road (serie, 1 seizoen) – Disney+

Het is vlak na de Tweede Wereldoorlog. Vivien Epsein is een jonge, Joodse vrouw die naar Londen vertrekt. Haar vermiste geliefde heeft zich daar namelijk aangesloten bij de 62-groep, een coalitie van mannen die tegen het opkomende neonazisme vechten. Vivien besluit mee te werken en te infiltreren in een neonazistische beweging, met gevaar voor eigen leven.

Alle films en series die op Netflix, HBO Max en Disney+ verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films afgelopen maand op Netflix zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series op Netflix per maand. In die lijsten kun je ook kun je alvast vooruit kijken, zodat je van tevoren weet welke nieuwe titels in Netflix’ planning staan. Daarnaast hebben we deze overzichten ook voor de andere video on demand-platforms. Bekijk hiervoor de lijsten nieuw op HBO Max per maand en nieuw op Disney+ per maand.

Volledige aanbod van de streamingdiensten

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van Netflix, aanbod van HBO Max en aanbod van Disney+ te vinden. In de tabellen vind je precies welke films en series per streamingdienst te zien zijn in Nederland op dit moment.


Synopsissen: Netflix, HBO Max, Disney+

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.