Deze 5 verborgen parels op Netflix, HBO Max en Disney+ moet je zien (week 51 van 2022)

Je hoort continu van streamingdiensten wat de nieuwste en meest bekeken films en series zijn, maar de grootste aanraders verdwijnen soms helaas van je radar. Welke titels van topkwaliteit op Netflix, HBO Max en Disney+ heb je eigenlijk nog nooit weten te vinden? In dit artikel vind je 5 verborgen parels op Netflix, HBO Max en Disney+ in week 51 van 2022 (19 tot 25 december) met het verhaal en de trailer erbij.

5x Verborgen parels: films en series die je eigenlijk gezien moet hebben op Netflix, HBO Max en Disney+ (week 51 van 2022)

5. The Goldfinch (film, 2019) – HBO Max

In 2019 verscheen de op de bestseller van Donna Tartt gebaseerde film The Goldfinch op het grote scherm. Dit aangrijpende drama vertelt het verhaal van Theodore Decker. Zijn leven verandert voorgoed als zijn moeder omkomt bij een bomaanslag in het Metropolitan Museum of Art. Compleet in de war door de gebeurtenis steelt hij een kostbaar kunststuk, The Goldfinch. Deze film moet je eigenlijk alleen voor de geweldige cast al zien. Zo komen onder meer Ansel Elgort (Baby Driver), Academy Award-winnares Nicole Kidman (Big Little Lies), Sarah Paulson (American Horror Story) en Finn Wolfhard (Stranger Things) voorbij.

4. Limitless with Chris Hemsworth (serie, 1seizoen) – Disney+

Op Disney+ is onlangs Limitless with Chris Hemsworth verschenen. De acteur, die je waarschijnlijk vooral zal kennen van zijn rol als superheld Thor in onder meer Thor: Love and Thunder, test in deze serie hoe sterk zijn lichaam daadwerkelijk is. Is het mogelijk om de superkrachten in jezelf te ontwaken door lichamelijk tot het uiterste te gaan? En kun je op deze manier je verouderingsproces vertragen en langer leven? Hemsworth gaat de uitdaging aan door verschillende proeven uit te voeren, waaronder een wandeling over de rand van een 900 meter hoge wolkenkrabber en een zwem van 240 meter door ijskoud water.

3. I May Destroy You (serie, 1 seizoen) – HBO Max

I May Destroy You sleepte twee Primetime Emmy’s in de wacht en is dus zeker een aanrader. De serie is gemaakt door Michaela Coel (ook te zien in de hoofdrol) en gaat over daten, relaties en consent. Als Arabella, een veelbelovend schrijver, wordt verkracht in een nachtclub verandert haar leven voorgoed. Rauw, indrukwekkend en confronterend.

2. It’s A Wonderful Binge (film, 2022) – Disney+

Eerder tipten we de The Purge-parodie The Binge al en sinds kort is ook het vervolg te zien op Disney+. It’s A Wonderful Binge speelt zich af tijdens de feestdagen. Deze keer valt ‘The Binge’, de twaalf uur waarin het gebruik van drank en drugs niet verboden is, namelijk toevallig op Kerstmis. Wat volgt is natuurlijk een hilarisch en hysterisch kerstavontuur.

1. Just Another Christmas (film, 2020) – Netflix

De laatste aanrader is een échte kersttip: Braziliaanse komedie Just Another Christmas (in het Portugees Tudo Bem No Natal Que Vem). Heb je Groundhog Day gezien, dan zal het principe je bekend voorkomen. We volgen Jorge, die tijdens kerstavond ongelukkig ten val komt. Hierdoor komt hij in een kerstlus terecht—en dat terwijl hij een hekel heeft aan de feestdagen. Kan hij uiteindelijk uit de Christmas loop ontsnappen? Deze film staat in het lijstje van beste kerstfilms op Netflix en moet je dus zeker even kijken voor de feestdagen.

Alle films en series die op Netflix, HBO Max en Disney+ verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen maand op Netflix zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series op Netflix per maand. In die lijsten kun je ook kun je alvast vooruit kijken, zodat je van tevoren weet welke nieuwe titels in Netflix’ planning staan. Daarnaast hebben we deze overzichten ook voor de andere video on demand-platforms. Bekijk hiervoor de lijsten nieuw op HBO Max per maand en nieuw op Disney+ per maand.

Volledige aanbod van de streamingdiensten

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van Netflix, aanbod van HBO Max en aanbod van Disney+ te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen.


Synopsissen: Netflix, HBO Max, Disney+

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.