Deze 5 verborgen parels op Netflix, HBO Max en Disney+ moet je zien (week 50 van 2023)

Je hoort continu van streamingdiensten wat de nieuwste en meest bekeken films en series zijn, maar de grootste aanraders verdwijnen soms helaas van je radar. Welke titels van topkwaliteit op Netflix, HBO Max en Disney+ heb je eigenlijk nog nooit weten te vinden? In dit artikel vind je 5 verborgen parels op Netflix, HBO Max en Disney+ in week 50 van 2023 (11 tot 17 december 2023) met het verhaal en de trailer erbij.

5x Verborgen parels: films en series die je eigenlijk gezien moet hebben op Netflix, HBO Max en Disney+ (week 50 van 2023)

5. Angels in America (serie, 1 seizoen) – HBO Max

De miniserie Angels in America moet je alleen al vanwege de gigantische sterrencast een keertje zien. Met Al Pacino, Meryl Streep en Emma Thompson hebben we namelijk slechts een greep uit de grote namen die aan de verfilming van het bekende toneelstuk verbonden zijn te pakken. Het verhaal speelt zich af tijdens de Aidsepidemie in Amerika van 1985. Prior is ziek, zijn geliefde Lou verlaat hem. Tijdens een nacht vol hallucinaties krijgt Prior bezoek van een engel.

4. Best. Christmas. Ever! (film, 2023) – Netflix

De eerste nieuwe kerstfilm is al op Netflix verschenen. Best. Christmas. Ever! draait om Charlotte (Heather Graham), die iedere kerst weer opziet tegen de opschepperige brief die ze van haar oude studievriendin Jackie (Brandy Norwood) krijgt. Dit jaar staat Jackies familie ineens een paar dagen voor de feestdagen op de stoep. Tijd voor Charlotte om te bewijzen dat Jackies leven écht niet zo perfect kan zijn.

3. Bless This Mess (serie, 2 seizoenen) – Disney+

Rio en Mike zijn pasgetrouwd en ruilen de grote stad om voor het platteland. Ze hebben maar wat moeite om te wennen aan hun nieuwe leven als boeren. Allerlei burenvetes zetten het huwelijk van de twee behoorlijk onder druk. De serie Bless This Mess heeft twee seizoenen en is volgens kijkers ontzettend leuk om te bingen.

2. Going in Style (film, 2017) – HBO Max

Daar is Morgan Freeman nog een keer. Samen met Michael Caine en Alan Arkin schittert hij in de leuke komedie Going in Style op HBO Max. Ze kruipen in de huid van drie senioren die al hun pensioengeld verliezen. Omdat ze totaal niet meer kunnen rondkomen, smeden ze een plan: ze gaan een bank beroven. Dat blijkt echter nog best een hele klus te zijn.

1. The Shape of Water (film, 2017) – Disney+

Het jaar is 1962. De Koude Oorlog is in volle gang. Dove schoonmaakster Elisa vindt een visachtig wezen dat door de overheid gepositioneerd wordt in een laboratorium. Rusland mag er geen weet van krijgen en daarom wordt het met man en macht verborgen gehouden. Elisa probeert het wezen te helpen ontsnappen. The Shape of Water sleepte maar liefst dertien Oscarnominaties in de wacht en nam ook een paar beeldjes mee naar huis, waaronder die van Beste Film. Een echte aanrader dus.

Alle films en series die op Netflix, HBO Max en Disney+ verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films afgelopen maand op Netflix zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series op Netflix per maand. In die lijsten kun je ook kun je alvast vooruit kijken, zodat je van tevoren weet welke nieuwe titels in Netflix’ planning staan. Daarnaast hebben we deze overzichten ook voor de andere video on demand-platforms. Bekijk hiervoor de lijsten nieuw op HBO Max per maand en nieuw op Disney+ per maand.

Volledige aanbod van de streamingdiensten

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van Netflix, aanbod van HBO Max en aanbod van Disney+ te vinden. In de tabellen vind je precies welke films en series per streamingdienst te zien zijn in Nederland op dit moment.


Synopsissen: Netflix, HBO Max, Disney+

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.