Deze 5 verborgen parels op Netflix, HBO Max en Disney+ moet je zien (week 50 van 2022)

Je hoort continu van streamingdiensten wat de nieuwste en meest bekeken films en series zijn, maar de grootste aanraders verdwijnen soms helaas van je radar. Welke titels van topkwaliteit op Netflix, HBO Max en Disney+ heb je eigenlijk nog nooit weten te vinden? In dit artikel vind je 5 verborgen parels op Netflix, HBO Max en Disney+ in week 50 van 2022 (12 tot 18 december) met het verhaal en de trailer erbij.

5x Verborgen parels: films en series die je eigenlijk gezien moet hebben op Netflix, HBO Max en Disney+ (week 50 van 2022)

5. Moneyball (film, 2011) – HBO Max

In Moneyball zien we topacteurs Brad Pitt en Jonah Hill terug. Zij kruipen in de huid van honkbalmanager Billy Beane en computerexpert Peter Brand. Gezamenlijk moeten zij in dit waargebeurde verhaal een honkbalteam uit het slop trekken en een winnend team samenstellen. Dit doen ze door middel van computergegevens, waarmee ze zoeken naar verborgen talenten. Maar is het eigenlijk wel mogelijk om met statistieken een wedstrijd te winnen? En trek je zo niet de ziel uit de sport?

4. La Última (serie, 1 seizoen) – Disney+

Op Disney+ is onlangs de Spaanse serie La Última (in het Engels Our Only Chance) verschenen. We worden meegenomen in het intrigerende verhaal van Candela, een jonge vrouw die werkt bij een logistiek bedrijf maar eigenlijk het liefst haar brood zou verdienen met zingen. Een ontmoeting met de directeur van een platenmaatschappij zet haar leven op zijn kop.

3. Good Boys (film, 2019) – Netflix

Netflix heeft onlangs de hilarische komedie Good Boys toegevoegd. De twaalfjarige Max wordt uitgenodigd voor zijn eerste feestje, maar heeft geen idee hoe hij moet zoenen. De oplossing? De drone van zijn vader stelen om een zoenend stelletje te bespioneren. Uiteraard loopt dit helemaal fout en komt Max samen met zijn vrienden in een avontuur terecht dat steeds meer uit de hand loopt. De film komt van de makers van het legendarische Superbad, dus dat belooft veel goeds!

2. Rogue Heroes (serie, 1 seizoen) – HBO Max

De maker van Peaky Blinders was onlangs terug met een gloednieuwe serie op HBO Max: Rogue Heroes. De serie neemt ons mee terug naar de Tweede Wereldoorlog en laat zien hoe een groep eigenzinnige Britse militairen in die tijd de Special Forces-eenheid creëerde. Er is een flink aantal bekende acteurs opgetrommeld voor de serie, waaronder Connor Swindells (Sex Education), Jack O’Connell (Skins), Dominic West (The Crown) en Alfie Allen (Game of Thrones). Dat hiermee dan ook nu al een dikke 8,2 gescoord wordt op beoordelingssite IMDb is niet gek. Een echte aanrader!

1. Noelle (film, 2019) – Disney+

De feestdagen komen steeds dichterbij en daarom mag een kersttip natuurlijk niet ontbreken in de lijstje. In de kerstfilm Noelle speelt Anna Kendrick de rol van de titulaire heldin, die de dochter van de kerstman is. Als haar vader overlijdt is het de bedoeling dat haar broer zijn taak op zich neemt, maar hij heeft hier geen zin in en maakt zich uit de voeten. Noelle moet hem op tijd zien te vinden; anders kan de kerst dit jaar niet doorgaan.

Alle films en series die op Netflix, HBO Max en Disney+ verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen maand op Netflix zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series op Netflix per maand. In die lijsten kun je ook kun je alvast vooruit kijken, zodat je van tevoren weet welke nieuwe titels in Netflix’ planning staan. Daarnaast hebben we deze overzichten ook voor de andere video on demand-platforms. Bekijk hiervoor de lijsten nieuw op HBO Max per maand en nieuw op Disney+ per maand.

Volledige aanbod van de streamingdiensten

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van Netflix, aanbod van HBO Max en aanbod van Disney+ te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen.


Synopsissen: Netflix, HBO Max, Disney+

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.