Deze 5 verborgen parels op Netflix, HBO Max en Disney+ moet je zien (week 5 van 2024)

Je hoort continu van streamingdiensten wat de nieuwste en meest bekeken films en series zijn, maar de grootste aanraders verdwijnen soms helaas van je radar. Welke titels van topkwaliteit op Netflix, HBO Max en Disney+ heb je eigenlijk nog nooit weten te vinden? In dit artikel vind je 5 verborgen parels op Netflix, HBO Max en Disney+ in week 5 van 2024 (29 januari tot 4 februari 2024) met het verhaal en de trailer erbij.

5x Verborgen parels: films en series die je eigenlijk gezien moet hebben op Netflix, HBO Max en Disney+ (week 5 van 2024)

5. Safe (serie, 1 seizoen) – Netflix

De Harlan Coben-series op Netflix hebben door de ongekende populariteit van Fool Me Once weer een echte boost gekregen. Eerder verschenen bloedstollende series als The Stranger en Safe al op de streamingdienst. Die laatste draait om Tom, een man die een aantal jaar geleden zijn vrouw verloor en zijn twee dochters nu in zijn eentje opvoedt. Als een van hen verdwijnt, realiseert hij zich dat hij de mensen om zich heen totaal niet kent.

4. In Time (film, 2011) – Disney+

In Time verwelkomt ons in een wereld waarin tijd het betaalmiddel is geworden. Als je 25 bent heb je nog één jaar te leven, tenzij het je lukt om levensjaren bij te kopen. Rijken worden zo onsterfelijk, armen moeten er alles aan doen om een extra dag te kunnen leven. Als een man wordt beschuldigd van moord, slaat hij op de vlucht met een steenrijke gijzelaar. Samen moeten ze er alles aan doen om de volgende morgen te halen. Deze film heeft rollen voor Amanda Seyfried, Justin Timberlake, Cillian Murphy en Matt Bomer.

3. The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society (film, 2018) – HBO Max

Lily James schittert in de film The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society als journaliste Juliet Ashton. Zij besluit in de nasleep van de Tweede Wereldoorlog te schrijven over een boekenclub die is opgericht op Guernsey. Ze vertrekt daarvoor naar het eiland. Tijdens haar onderzoek krijgt ze een speciale band met de inwoners. De film is volgens veel kijkers een echte aanrader, krijgt een 7,3 op IMDb en werd ook door critici geprezen.

2. A Real Bug’s Life (serie, 1 seizoen) – Disney+

Heb jij vroeger genoten van de animatiefilm A Bug’s Life (Een Luizenleven)? Destijds volgden we nog fictieve insecten, nu is het tijd voor het echte werk. Op Disney+ is de docuserie A Real Bug’s Life te zien, waarin de wereld van de hele kleine beestjes betreden. Gefilmd met de beste filmtechnieken is dit een onmisbare kijkervaring voor iedereen die geïnteresseerd is in de natuur.

1. True Detective (serie, 4 seizoenen) – HBO Max

Wist je al dat True Detective terug is? Het vierde seizoen is onlangs gestart op HBO Max. En dit is weer een echte must-see. We worden meegenomen naar Alaska, waar acht mannen plotseling spoorloos verdwijnen. Rechercheurs Liz Danvers en Evangeline Navarro worden op de zaak gezet en ontdekken dat er een hoop geheimen verstopt zijn in het stadje. Iedere maandag kijk je naar een nieuwe aflevering. Ook eerdere seizoenen van True Detective zijn uiteraard te zien op HBO Max.

Alle films en series die op Netflix, HBO Max en Disney+ verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films afgelopen maand op Netflix zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series op Netflix per maand. In die lijsten kun je ook kun je alvast vooruit kijken, zodat je van tevoren weet welke nieuwe titels in Netflix’ planning staan. Daarnaast hebben we deze overzichten ook voor de andere video on demand-platforms. Bekijk hiervoor de lijsten nieuw op HBO Max per maand en nieuw op Disney+ per maand.

Volledige aanbod van de streamingdiensten

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van Netflix, aanbod van HBO Max en aanbod van Disney+ te vinden. In de tabellen vind je precies welke films en series per streamingdienst te zien zijn in Nederland op dit moment.


Synopsissen: Netflix, HBO Max, Disney+

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.