Deze 5 verborgen parels op Netflix, HBO Max en Disney+ moet je zien (week 49 van 2023)

Je hoort continu van streamingdiensten wat de nieuwste en meest bekeken films en series zijn, maar de grootste aanraders verdwijnen soms helaas van je radar. Welke titels van topkwaliteit op Netflix, HBO Max en Disney+ heb je eigenlijk nog nooit weten te vinden? In dit artikel vind je 5 verborgen parels op Netflix, HBO Max en Disney+ in week 49 van 2023 (4 tot 10 december 2023) met het verhaal en de trailer erbij.

5x Verborgen parels: films en series die je eigenlijk gezien moet hebben op Netflix, HBO Max en Disney+ (week 49 van 2023)

5. A Haunting in Venice (film, 2023) – Disney+

Heb jij genoten van Murder on the Orient Express (2017) en Death on the Nile (2022)? Dan mag je het nieuwe moordmysterie van Hercule Poirot, A Haunting in Venice, ook zeker niet missen. Dit keer vertrekt de detective naar Venetië, waar hij gevraagd wordt een seance bij te wonen. In eerste instantie is het doel om een medium te ontmaskeren, maar dan valt er een dode en is de jacht op de moordenaar uiteraard weer geopend.

4. East New York (serie, 1 seizoen) – HBO Max

Als je dol bent op politieseries, is East New York op HBO Max ook zeker een aanrader. We volgen een aantal politieagenten die in een arme arbeiderswijk aan de rand van Brooklyn werken. Een van hen is Regina Haywood, die pas gepromoveerd is tot commandant en het nog niet altijd even gemakkelijk vindt om haar mannetje te staan.

3. 65 (film, 2023) – Netflix

Adam Driver mag met dinosaurussen knokken in de actiethriller 65. Deze film komt van de makers van A Quiet Place en neemt ons mee naar een ruimteschip die van een hightech-planeet op aarde terechtkomt… maar dan wel 65 miljoen jaar geleden. Mills is een van de enige overlevenden. Hij moet de jonge Koa beschermen en zorgen dat ze op tijd kunnen vluchten.

2. Help (film, 2021) – HBO Max

Help speelt zich af in het Liverpool van 2020. Sarah werkt in een verzorgingstehuis als de Coronapandemie uitbreekt. Ze is vastbesloten om iedereen te beschermen en bekommert zich vooral om haar favoriete bewoner, veertiger Tony die aan Alzheimer lijdt. Kijkers waren erg te spreken over deze film en belonen hem met een dikke 7,6 op IMDb.

1. Faraway Downs (serie, 1 seizoen) – Disney+

Nicole Kidman en High Jackman schitteren samen in de nieuwe serie Faraway Downs op Disney+. Deze serie komt van filmmaker Baz Luhrmann, dus dat belooft veel goeds! Hij werkte ook mee aan onder meer Elvis en The Great Gatsby. Voor Faraway Downs zette hij ongebruikte beelden van zijn geprezen film Australia in. We zien hoe de Engelse aristocrate Lady Sarah Ashley een grote veeboerderij in Australië erft. Een paar mannen smeden plannen om haar land in te pikken, maar daar laat ze het niet bij zitten.

Alle films en series die op Netflix, HBO Max en Disney+ verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films afgelopen maand op Netflix zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series op Netflix per maand. In die lijsten kun je ook kun je alvast vooruit kijken, zodat je van tevoren weet welke nieuwe titels in Netflix’ planning staan. Daarnaast hebben we deze overzichten ook voor de andere video on demand-platforms. Bekijk hiervoor de lijsten nieuw op HBO Max per maand en nieuw op Disney+ per maand.

Volledige aanbod van de streamingdiensten

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van Netflix, aanbod van HBO Max en aanbod van Disney+ te vinden. In de tabellen vind je precies welke films en series per streamingdienst te zien zijn in Nederland op dit moment.


Synopsissen: Netflix, HBO Max, Disney+

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.