Deze 5 verborgen parels op Netflix, HBO Max en Disney+ moet je zien (week 48 van 2023)

Je hoort continu van streamingdiensten wat de nieuwste en meest bekeken films en series zijn, maar de grootste aanraders verdwijnen soms helaas van je radar. Welke titels van topkwaliteit op Netflix, HBO Max en Disney+ heb je eigenlijk nog nooit weten te vinden? In dit artikel vind je 5 verborgen parels op Netflix, HBO Max en Disney+ in week 48 van 2023 (27 november tot 3 december 2023) met het verhaal en de trailer erbij.

5x Verborgen parels: films en series die je eigenlijk gezien moet hebben op Netflix, HBO Max en Disney+ (week 48 van 2023)

5. Emma. (film, 2020) – Netflix

Zin in een kostuumdrama? In Emma. ontdekt de jonge Emma Woodhouse dat ze erg goed is in het koppelen van mensen. Ze besluit haar single vrienden aan de partner te helpen, maar ondertussen wil het in haar eigen liefdesleven helaas niet zo lukken. Deze film is gebaseerd op een boek van Jane Austen en heeft hoofdrollen voor Anya Taylor-Joy, Mia Goth en Callum Turner.

4. Below the Surface (serie, 2 seizoenen) – HBO Max

Fans van Scandinavische series mogen Below the Surface op HBO Max zeker niet missen. De meeslepende serie laat zien wat er gebeurt als een metro in Kopenhagen gekaapt wordt. Vijftien onschuldige mensen worden vastgehouden. De gemaskerde gijzelnemers eisen een enorm bedrag aan losgeld en dreigen de gijzelaars te vermoorden. Hoe gaat de politiek en de pers om met deze situatie? En hoe kunnen de gijzelaars aan hun lot ontsnappen?

3. Dashing Through the Snow (film, 2023) – Disney+

December breekt bijna aan en dat betekent dat het tijd is voor kerstfilms. De streamingdiensten hebben een aantal nieuwe feestelijke titels op de planning staan. Zo kan je op Disney+ naar Dashing Through the Snow kijken. Eddie Garrick (Ludacris) heeft helemaal niks met kerst. Om zijn dochter te paaien, doet hij alsof dat allemaal wel meevalt. Maar dan komt de kerstman (Lil Rel Howery) vast te zitten in zijn schoorsteen en raakt het gezin verzeilt in een spannend avontuur.

2. Blue Beetle (film, 2023) – HBO Max

Jaime Reyes heeft grootse plannen voor zijn toekomst, maar doordat zijn ouders in de problemen zitten besluit hij ze toch te helpen. Hij neemt een baantje bij een rijke club, waar hij in aanraking komt met de Scarabee. Dit technologische hoogstandje zorgt ervoor dat hij waanzinnige, maar onvoorspelbare krachten krijgt. Hij wordt de superheld Blue Beetle. En dat is natuurlijk nog maar het begin. Blue Beetle staat sinds kort op HBO Max.

1. A Murder at the End of the World (serie, seizoen 1) – Disney+

Hacker Darby Hart wordt uitgenodigd voor een bijeenkomst op een afgelegen locatie. Als daar een moord wordt gepleegd, moet ze al haar vaardigheden inzetten om te ontdekken wie het gedaan heeft voordat diegene nóg een keer toeslaat. A Murder at the End of the World is volgens veel kijkers zeer verslavend en werd vol enthousiasme ontvangen. Je bekijkt iedere dinsdag een nieuwe aflevering op Disney+.

Alle films en series die op Netflix, HBO Max en Disney+ verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films afgelopen maand op Netflix zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series op Netflix per maand. In die lijsten kun je ook kun je alvast vooruit kijken, zodat je van tevoren weet welke nieuwe titels in Netflix’ planning staan. Daarnaast hebben we deze overzichten ook voor de andere video on demand-platforms. Bekijk hiervoor de lijsten nieuw op HBO Max per maand en nieuw op Disney+ per maand.

Volledige aanbod van de streamingdiensten

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van Netflix, aanbod van HBO Max en aanbod van Disney+ te vinden. In de tabellen vind je precies welke films en series per streamingdienst te zien zijn in Nederland op dit moment.


Synopsissen: Netflix, HBO Max, Disney+

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.