Deze 5 verborgen parels op Netflix, HBO Max en Disney+ moet je zien (week 47 van 2023)

Je hoort continu van streamingdiensten wat de nieuwste en meest bekeken films en series zijn, maar de grootste aanraders verdwijnen soms helaas van je radar. Welke titels van topkwaliteit op Netflix, HBO Max en Disney+ heb je eigenlijk nog nooit weten te vinden? In dit artikel vind je 5 verborgen parels op Netflix, HBO Max en Disney+ in week 47 van 2023 (20 tot 26 november 2023) met het verhaal en de trailer erbij.

5x Verborgen parels: films en series die je eigenlijk gezien moet hebben op Netflix, HBO Max en Disney+ (week 47 van 2023)

5. Baby Driver (film, 2018) – Netflix

Baby lijdt aan tinnitus en luistert daarom altijd naar muziek. Ook als hij, als de chauffeur van vluchtauto’s, met een klus bezig is. Maar dan gaat alles fout en probeert hij uit het criminele wereldje te stappen, een opgave die zo makkelijk nog niet is. Dit is het verhaal van Baby Driver, een heerlijke misdaadfilm die beeld en muziek perfect op elkaar afstemt. Veel kijkers vinden dit daarom een ontzettende aanrader. Daar komt nog eens bij dat er een heel blik aan topacteurs opengetrokken is voor de hoofdrollen, waaronder Ansel Elgort, Kevin Spacey, Lily James, Jamie Foxx én Eiza González.

4. It’s Always Sunny in Philadelphia (serie, 16 seizoenen) – Disney+

Wil je echt even flink gaan bingen, dan kun je het beste It’s Always Sunny in Philadelphia opzetten. Deze serie heeft maar liefst 16 seizoenen, dus hier kun je een behoorlijke tijd mee vooruit. En het is een echte aanrader, als we andere kijkers mogen geloven. Zij belonen hem met een dikke 8,8 op IMDb. Het draait om vier vrienden die een Ierse pub in Philadelphia runnen. Hun vreemde opvattingen en onzekere beslissingen zorgen ervoor dat ze regelmatig in de problemen komen.

3. Gentleman Jack (serie, 2 seizoenen) – HBO Max

Het jaar is 1832. Anne Lister heeft net een periode gereisd en gestudeerd, en nu keert ze terug naar haar ouderlijk huis. De bedoeling is dat ze daar gaat trouwen, maar dat ziet ze zelf totaal niet zitten. Ze is van plan een leuke (en rijke!) vrouw te vinden. Gentleman Jack is perfect voor fans van kostuumdrama’s als Bridgerton en Sisi en telt inmiddels twee seizoenen.

2. Quiz Lady (film, 2023) – Disney+

De zussen Anne en Jenny verschillen als dag en nacht en toch zullen ze samen moeten werken om de gokschulden van hun moeder op te lossen. Gelukkig is Anne verschrikkelijk goed in quizzen. Ze moeten alleen wel het hele land door om het geld bij elkaar te sprokkelen. Quiz Lady wordt gedragen door Awkwafina en Sandra Oh als de zussen, en volgens kijkers is dit “het komische duo van het jaar”.

1. Green Lantern (film, 2011) – HBO Max

Ryan Reynolds schittert in Green Lantern op HBO Max. Hij speelt de rol van Hal Jordan, de eerste mens die ooit geselecteerd is voor de Green Lanterns. Dit zijn strijders die de intergalactische orde moeten bewaren. Laat het maar aan Ryan Reynolds over om daar een hilarisch zooitje van te maken.

Alle films en series die op Netflix, HBO Max en Disney+ verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films afgelopen maand op Netflix zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series op Netflix per maand. In die lijsten kun je ook kun je alvast vooruit kijken, zodat je van tevoren weet welke nieuwe titels in Netflix’ planning staan. Daarnaast hebben we deze overzichten ook voor de andere video on demand-platforms. Bekijk hiervoor de lijsten nieuw op HBO Max per maand en nieuw op Disney+ per maand.

Volledige aanbod van de streamingdiensten

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van Netflix, aanbod van HBO Max en aanbod van Disney+ te vinden. In de tabellen vind je precies welke films en series per streamingdienst te zien zijn in Nederland op dit moment.


Synopsissen: Netflix, HBO Max, Disney+

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.