Deze 5 verborgen parels op Netflix, HBO Max en Disney+ moet je zien (week 46 van 2023)

Je hoort continu van streamingdiensten wat de nieuwste en meest bekeken films en series zijn, maar de grootste aanraders verdwijnen soms helaas van je radar. Welke titels van topkwaliteit op Netflix, HBO Max en Disney+ heb je eigenlijk nog nooit weten te vinden? In dit artikel vind je 5 verborgen parels op Netflix, HBO Max en Disney+ in week 46 van 2023 (13 tot 19 november 2023) met het verhaal en de trailer erbij.

5x Verborgen parels: films en series die je eigenlijk gezien moet hebben op Netflix, HBO Max en Disney+ (week 46 van 2023)

5. The Gilded Age (serie, 2 seizoenen) – HBO Max

Ben jij dol op kostuumdrama’s, maar heb je Downton AbbeyBridgerton en Sisi allemaal al uitgespeeld? Dan hebben we een gloednieuwe kijktip voor je: The Gilded Age op HBO Max. Deze Amerikaanse serie neemt ons mee naar het New York City van de negentiende eeuw, waar we twee extravagante gezinnen met ‘oud’ en ‘nieuw’ geld volgen. Nog niet overtuigd? Julian Fellowes, de bedenker van Downton Abbey, stond aan het roer van deze serie, dus dat belooft veel goeds!

4. Stuber (film, 2019) – Disney+

De zachtaardige Uber-chauffeur Stu is hard op zoek naar een vijfsterrenbeoordeling. Als hij een nieuwe passagier oppikt, doet hij dan ook zijn uiterste best om hem te paaien. Maar zijn nieuwe klant blijkt een politieagent te zijn die achter een moordenaar aan zit, en die situatie vraagt behoorlijk wat van Stu. Ineens heeft hij een hele nieuwe missie: in leven zien te blijven. De leuke actiekomedie Stuber heeft hoofdrollen voor Kumail Nanjiani (Eternals) en Dave Bautista (Guardians of the Galaxy).

3. Anne with an E (serie, 3 seizoenen) – Netflix

Anne heeft geen gemakkelijke jeugd gehad. Het weesmeisje hoorde er nooit helemaal bij en werd in ieder weeshuis gepest. Nu breekt het moment aan waar ze altijd op gewacht heeft: ze wordt geadopteerd. Broer en zus Matthew en Marilla Cuthbert hadden echter gerekend op een jongen die kon helpen op hun boerderij. Weet Anne alsnog haar plek te vinden bij haar nieuwe gezin? Er staan drie seizoenen van Anne with an E op Netflix, dus hier kun je wel even mee vooruit.

2. The Witches (film, 1990) – HBO Max

Heb jij vroeger De Heksen van Roald Dahl verslonden? Kijk dan ook eens naar de film The Witches op HBO Max. Net als in het boek draait het om een jongen die met zijn grootmoeder naar Engeland vertrekt. In het hotel waar ze verblijven, wonen ook een aantal heksen die één doel hebben: alle kinderen op de wereld elimineren…

1. The Fosters (serie, 5 seizoenen) – Disney+

De fijne serie The Fosters krijgt van IMDb-stemmers een 8 en is dus een echte aanrader. We volgen de grote familie Foster, die verstoord wordt als moeder Lena Callie ontmoet. De tiener heeft een gewelddadige jeugd gehad en ging van pleeggezin naar pleeggezin. De Fosters besluiten haar in huis te nemen. Maar is er nog wel ruimte voor nóg een kind?

Alle films en series die op Netflix, HBO Max en Disney+ verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films afgelopen maand op Netflix zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series op Netflix per maand. In die lijsten kun je ook kun je alvast vooruit kijken, zodat je van tevoren weet welke nieuwe titels in Netflix’ planning staan. Daarnaast hebben we deze overzichten ook voor de andere video on demand-platforms. Bekijk hiervoor de lijsten nieuw op HBO Max per maand en nieuw op Disney+ per maand.

Volledige aanbod van de streamingdiensten

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van Netflix, aanbod van HBO Max en aanbod van Disney+ te vinden. In de tabellen vind je precies welke films en series per streamingdienst te zien zijn in Nederland op dit moment.


Synopsissen: Netflix, HBO Max, Disney+

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.