Deze 5 verborgen parels op Netflix, HBO Max en Disney+ moet je zien (week 46 van 2022)

Je hoort continu van streamingdiensten wat de nieuwste en meest bekeken films en series zijn, maar de grootste aanraders verdwijnen soms helaas van je radar. Welke titels van topkwaliteit op Netflix, HBO Max en Disney+ heb je eigenlijk nog nooit weten te vinden? In dit artikel vind je 5 verborgen parels op Netflix, HBO Max en Disney+ in week 46 van 2022 (14 tot 20 november) met het verhaal en de trailer erbij.

5x Verborgen parels: films en series die je eigenlijk gezien moet hebben op Netflix, HBO Max en Disney+ (week 46 van 2022)

5. Des (serie, 1 seizoen) – HBO Max

Series over seriemoordenaars zijn sinds het grote succes van Dahmer steeds populairder. Daarom tippen we hier Des. Deze Britse miniserie vertelt het verhaal van de Schotse seriemoordenaar Dennis Nilson. Tussen 1978 en 1983 was hij verantwoordelijk voor de dood van minstens vijftien jonge mannen, maar lang was niet duidelijk of dat alle slachtoffers waren. Als Dennis wordt opgepakt is hij bereid om zijn verhaal te doen. Hij kan zich de namen van zijn slachtoffers alleen niet meer herinneren, waardoor de zoektocht van de politie steeds lastiger wordt. De hoofdrol in deze serie wordt gespeeld door David Tennant, die je kunt kennen van Broadchurch.

4. Love in the Villa (film, 2022) – Netflix

Een jonge vrouw vertrekt na haar pijnlijke relatiebreuk in haar eentje naar het romantische Verona. Daar blijkt dat de villa waarin ze zou verblijven dubbel geboekt is. Ineens moet ze haar onderkomen delen met een cynische Britse man. Terwijl ze elkaar de deur uit proberen te werken, slaan de vonken uiteraard over. Heerlijk verstand-op-nul-vermaak! De hoofdrollen worden gespeeld door The Umbrella Academy-ster Tom Hopper en The Vampire Diaries-actrice Kat Graham.

3. High Fidelity (serie, 1 seizoen) – Disney+

Op Disney+ vind je de serie High Fidelity. De naam komt je misschien bekend voor; in 2000 verscheen er namelijk een film die ook zo heette. Beiden zijn gebaseerd op de gelijknamige roman van Nick Hornby uit 1995. Het draait om Rob Brooks, een ontevreden platenzaakeigenaresse in Brooklyn, die haar oude relaties ophaalt door muziek en popcultuur terwijl ze zich ook in een nieuwe romance stort. Vooral het spel van hoofdrolspeelster Zoë Kravitz werd geprezen.

2. Instinct (film, 2019) – HBO Max

Topacteurs Carice van Houten en Marwan Kenzari, die beiden ons kikkerlandje ontstegen zijn en furore maken in het buitenland, spelen de hoofdrollen in Instinct. De film werd geregisseerd door Halina Reijn, die met haar horrorkomedie Bodies Bodies Bodies ook de grens overgestoken is. Instinct neemt ons mee naar een tbs-kliniek, waar een psychologe een bijzondere connectie krijgt met een van haar patiënten. Wat volgt is een intrigerend machtsspel waarin het niet duidelijk is wie wie verleidt.

1. Matriarch (film, 2022) – Disney+

De laatste verborgen parel die we je deze keer tippen is Matriarch op Disney+. In deze gloednieuwe horrorfilm volgen we Laura, die bijna overlijdt na een overdosis en besluit terug te keren naar haar moeder. Ze verwacht daar geconfronteerd te worden met haar persoonlijke demonen, maar vindt in haar ouderlijk huis vooral echte…

Alle films en series die op Netflix, HBO Max en Disney+ verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen maand op Netflix zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series op Netflix per maand. In die lijsten kun je ook kun je alvast vooruit kijken, zodat je van tevoren weet welke nieuwe titels in Netflix’ planning staan. Daarnaast hebben we deze overzichten ook voor de andere video on demand-platforms. Bekijk hiervoor de lijsten nieuw op HBO Max per maand en nieuw op Disney+ per maand.

Volledige aanbod van de streamingdiensten

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van Netflix, aanbod van HBO Max en aanbod van Disney+ te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen.


Synopsissen: Netflix, HBO Max, Disney+

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.