Deze 5 verborgen parels op Netflix, HBO Max en Disney+ moet je zien (week 45 van 2023)

Je hoort continu van streamingdiensten wat de nieuwste en meest bekeken films en series zijn, maar de grootste aanraders verdwijnen soms helaas van je radar. Welke titels van topkwaliteit op Netflix, HBO Max en Disney+ heb je eigenlijk nog nooit weten te vinden? In dit artikel vind je 5 verborgen parels op Netflix, HBO Max en Disney+ in week 45 van 2023 (6 tot 12 november 2023) met het verhaal en de trailer erbij.

5x Verborgen parels: films en series die je eigenlijk gezien moet hebben op Netflix, HBO Max en Disney+ (week 45 van 2023)

5. Crypto Boy (film, 2023) – Netflix

De vader van Amir heeft een Mexicaans restaurant dat op het punt staat om om te vallen. Na de zoveelste discussie, waarin de twintiger smeekt om verandering en zijn vader weigert, besluit hij zijn handen ervan af te trekken. Amir komt terecht bij een bedrijf dat gespecialiseerd is in crypto en raakt langzaam verstrikt in een extravagante wereld die steeds meer van hem vraagt. Deze splinternieuwe Nederlandse film werd gemaakt door Shady El-Hamus, die in 2021 met Forever Rich de eerste Netflix-film van eigen bodem verzorgde. Kijkers zijn er erg enthousiast over.

4. The Whispers (serie, 1 seizoen) – Disney+

Zin in een spannende serie? Neem dan eens een kijkje bij The Whispers op Disney+. We zien hierin hoe drie verschillende kinderen hetzelfde denkbeeldige vriendje blijken te hebben: Drill. Hij speelt gevaarlijke spelletjes met ze. FBI-agent Claire Bennigan gaat op onderzoek uit. Wat ze niet weet, is dat ook haar zoontje contact heeft gelegd met Drill…

3. 30 Coins (serie, 2 seizoenen) – HBO Max

Het hoofdpersonage van de mysterieuze horrorserie 30 Coins is Pater Vergara. Hij is een exorcist en ex-gevangene die naar een afgelegen stad in Spanje verbannen wordt. Daar gebeuren steeds vreemdere dingen die iets te maken hebben met een vervloekte munt… en een wereldwijde samenzwering. Langzaam blijkt dat Pater Vergara zijn leven niet zeker is. Inmiddels zijn er twee seizoenen van deze bloedstollende serie verschenen op HBO Max. 

2. Sex Appeal (film, 2022) – Disney+

Avery Hansen-White is het liefst perfect in alles wat ze doet. Dingen half doen, daar doet ze niet aan. Als haar vriendje aangeeft dat hij een volgende stap wil zetten, besluit ze dan ook dat ze eerst zal moeten oefenen. Ze gebruikt haar oudste vriend, Larson, om haar seksualiteit onder de duim te krijgen. Deze leuke tienerkomedie heeft hoofdrollen voor Mika Abdalla (The Flash) en Jake Short (Dexter).

1. Sleep Tight (film, 2010) – HBO Max

Fans van horrorfilms mogen de verborgen parel Sleep Tight op HBO Max echt niet missen. De Spaanse film zorgt gegarandeerd voor kippenvel. We volgen Cesar, die er genoegen uit haalt om de mensen om hem heen ongelukkig te maken. Hij werkt als portier van een appartementencomplex en leeft zich uit op de bewoners. Als Clara een woning betrekt, raakt hij geobsedeerd door haar.

Alle films en series die op Netflix, HBO Max en Disney+ verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films afgelopen maand op Netflix zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series op Netflix per maand. In die lijsten kun je ook kun je alvast vooruit kijken, zodat je van tevoren weet welke nieuwe titels in Netflix’ planning staan. Daarnaast hebben we deze overzichten ook voor de andere video on demand-platforms. Bekijk hiervoor de lijsten nieuw op HBO Max per maand en nieuw op Disney+ per maand.

Volledige aanbod van de streamingdiensten

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van Netflix, aanbod van HBO Max en aanbod van Disney+ te vinden. In de tabellen vind je precies welke films en series per streamingdienst te zien zijn in Nederland op dit moment.


Synopsissen: Netflix, HBO Max, Disney+

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.