Deze 5 verborgen parels op Netflix, HBO Max en Disney+ moet je zien (week 44 van 2023)

Je hoort continu van streamingdiensten wat de nieuwste en meest bekeken films en series zijn, maar de grootste aanraders verdwijnen soms helaas van je radar. Welke titels van topkwaliteit op Netflix, HBO Max en Disney+ heb je eigenlijk nog nooit weten te vinden? In dit artikel vind je 5 verborgen parels op Netflix, HBO Max en Disney+ in week 44 van 2023 (30 oktober tot 5 november 2023) met het verhaal en de trailer erbij.

5x Verborgen parels: films en series die je eigenlijk gezien moet hebben op Netflix, HBO Max en Disney+ (week 44 van 2023)

5. Maybe I Do (film, 2023) – Netflix

Allen en Michelle twijfelen over hun toekomst. Zij wil trouwen, hij vindt dat ze het eigenlijk wel leuk hebben zo en heeft geen behoefte aan een volgende stap. Zij zet hem op scherp: in 24 uur moet hij besluiten waar ze heen gaan. Een etentje met hun ouders moet de lucht klaren. Maar dan blijkt dat die elkaar óók al kennen: de echtgenoten gaan namelijk vreemd met elkaar. Ongemakkelijk! Maybe I Do staat nu op Netflix.

4. Jamie vs Britney: The Father Daughter Trials (serie, 1 seizoen) – HBO Max

Het zal je vast niet ontgaan zijn dat de relatie tussen Britney en Jamie Spears behoorlijk toxic is. Na haar mentale inzinking in 2008 kwam de zangeres onder wettelijk toezicht van haar vader te staan, waardoor ze geen zeggenschap meer had over bijna alle onderdelen van haar leven. In 2021 wist ze hier eindelijk aan te ontsnappen. In de docu Jamie vs Britney: The Father Daughter Trials wordt de strijd tussen vader en dochter onder een vergrootglas gehouden. Want wat is nu eigenlijk de échte waarheid?

3. The Other Side of the Door (film, 2016) – Disney+

Als de zoon van Maria overlijdt, besluit ze naar een oude tempel te gaan om daar voor de laatste keer afscheid van hem nemen. Daar opent ze een tempeldeur die eigenlijk gesloten had moeten blijven, waardoor de grens tussen leven en dood vervaagt. De gruwelijke gebeurtenissen stapelen zich daarna op. Dit is het verhaal van The Other Side of the Door, een horrorfilm die je nú op Disney+ kijkt.

2. Music & Lyrics (film, 2007) – HBO Max

De beste romcom met Hugh Grant is natuurlijk Love Actually, maar in de top 5 kun je ook Music & Lyrics vinden. In deze film speelt de Britse acteur Alex Fletcher, een vergeten popster uit de jaren 80. Was hij eerst nog de frontman van een populaire band, nu moet hij zijn centjes verdienen tijdens schoolreünies en andere suffe optredens. Dan krijgt hij ineens een voorstel om een liedje te schrijven voor dé popster van het moment, Cora. Hij heeft alleen één probleem: hij heeft nooit een eigen tekst geschreven. Gelukkig krijgt hij hulp van zijn plantenverzorgster (gespeeld door Drew Barrymore).

1. Goosebumps (serie, 1 seizoen) – Disney+

Was jij vroeger ook zo’n fan van de griezelige Kippenvel-boeken van R.L. Stine? Dan kun je nu terecht op Disney+, waar de splinternieuwe serie Goosebumps te zien is. We volgen hierin een paar middelbare scholieren, die de tragische dood van een schoolgenoot onderzoeken. Ze stuiten op een gruwelijk geheim dat het stadje waarin ze wonen bedreigt.

Alle films en series die op Netflix, HBO Max en Disney+ verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films afgelopen maand op Netflix zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series op Netflix per maand. In die lijsten kun je ook kun je alvast vooruit kijken, zodat je van tevoren weet welke nieuwe titels in Netflix’ planning staan. Daarnaast hebben we deze overzichten ook voor de andere video on demand-platforms. Bekijk hiervoor de lijsten nieuw op HBO Max per maand en nieuw op Disney+ per maand.

Volledige aanbod van de streamingdiensten

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van Netflix, aanbod van HBO Max en aanbod van Disney+ te vinden. In de tabellen vind je precies welke films en series per streamingdienst te zien zijn in Nederland op dit moment.


Synopsissen: Netflix, HBO Max, Disney+

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.