Deze 5 verborgen parels op Netflix, HBO Max en Disney+ moet je zien (week 44 van 2022)

Je hoort continu van streamingdiensten wat de nieuwste en meest bekeken films en series zijn, maar de grootste aanraders verdwijnen soms helaas van je radar. Welke titels van topkwaliteit op Netflix, HBO Max en Disney+ heb je eigenlijk nog nooit weten te vinden? In dit artikel vind je 5 verborgen parels op Netflix, HBO Max en Disney+ in week 44 van 2022 (31 oktober tot 6 november) met het verhaal en de trailer erbij.

5x Verborgen parels: films en series die je eigenlijk gezien moet hebben op Netflix, HBO Max en Disney+ (week 44 van 2022)

5. Marianne (serie, 1 seizoen) – Netflix

De Franse serie Marianne is misschien wel de spannendste titel die je op Netflix gaat vinden. Een goede graadmeter is dat deze serie dé horrorkoning, Stephen King natuurlijk, tot een van zijn fans mag rekenen. Dat belooft in ieder geval al veel goeds! Het draait om horrorverhalenschrijfster Emma, die besluit terug te keren naar haar geboorteplaats. Eenmaal daar ontdekt ze dat een duister personage uit een van haar boeken tot leven is gekomen.

4. Werewolf by Night (korte film, 2022) – Disney+

Disney+ heeft in verband met Halloween de special Werewolf by Night gelanceerd. In deze korte film van de Marvel Studios volgen we een groep monsterjagers. Zij komen na de dood van hun leider in een dodelijke competitie terecht waarin het grote doel is om een onbekend monster te doden. Marvel-fans zullen even moeten schakelen, want dit is een hele andere stijl dan je van de filmstudio gewend bent. Zo is de special bijna volledig in zwart-wit gefilmd, waardoor het doet denken aan oude horrorfilms uit de jaren dertig en veertig. Interessant!

3. The Outsider (serie, 1 seizoen) – HBO Max

Over Stephen King gesproken, op HBO Max vind je The Outsider, naar een van de boeken van deze bestsellerschrijver. We volgen hierin het onderzoek naar de moord op een jonge jongen. Een verraderlijke bovennatuurlijke kracht lijkt zich te bemoeien met dit onderzoek, waardoor het steeds gecompliceerder wordt. Deze serie is gemaakt door Richard Price, die eerder ook al het fenomenale The Wire maakte. Dit leidt tot een serie die een 7,7 op IMDb ontvangt en ook door critici goed ontvangen wordt.

2. Ready or Not (film, 2019) – Disney+

Ready or Not is een heerlijke verstand-op-nul-horrorfilm die je nu op Disney+ vindt. We volgen het huwelijk van Grace (Samara Weaving), die zelf geen familie heeft en dus blij is met het grote gezin van haar rijke vriend. Althans, tot de bruiloft… Het is binnen de kersverse schoonfamilie namelijk traditie dat er daarna een spelletje gespeeld moet worden, en deze keer blijkt dit verstoppertje te zijn. Dit betekent dat Grace zich moet schuilhouden voor haar nieuwe familieleden—die op hun beurt proberen haar te vermoorden.

1. Follow Me (film, 2019) – HBO Max

De laatste spannende film die we je aanraden is Follow Me. In het rijtje van alle films over escape rooms die de laatste tijd verschenen zijn, is dit een hele leuke. We volgen populaire vlogger Cole (Keegan Allen), die een tripje naar Rusland boekt. In Moskou wordt hij uitgenodigd om samen met zijn vrienden een van de meest exclusieve escape rooms ter wereld spelen. Als ze aan het spelen zijn, blijken de grenzen tussen social media en het echte leven steeds meer te vervagen. Al snel moet Cole er alles aan doen om de escape room levend te verlaten.

Alle films en series die op Netflix, HBO Max en Disney+ verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen maand op Netflix zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series op Netflix per maand. In die lijsten kun je ook kun je alvast vooruit kijken, zodat je van tevoren weet welke nieuwe titels in Netflix’ planning staan. Daarnaast hebben we deze overzichten ook voor de andere video on demand-platforms. Bekijk hiervoor de lijsten nieuw op HBO Max per maand en nieuw op Disney+ per maand.

Volledige aanbod van de streamingdiensten

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van Netflix, aanbod van HBO Max en aanbod van Disney+ te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen.


Synopsissen: Netflix, HBO Max, Disney+

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.