Deze 5 verborgen parels op Netflix, HBO Max en Disney+ moet je zien (week 43 van 2022)

Je hoort continu van streamingdiensten wat de nieuwste en meest bekeken films en series zijn, maar de grootste aanraders verdwijnen soms helaas van je radar. Welke titels van topkwaliteit op Netflix, HBO Max en Disney+ heb je eigenlijk nog nooit weten te vinden? In dit artikel vind je 5 verborgen parels op Netflix, HBO Max en Disney+ in week 43 van 2022 (24 tot 30 oktober) met het verhaal en de trailer erbij.

5x Verborgen parels: films en series die je eigenlijk gezien moet hebben op Netflix, HBO Max en Disney+ (week 43 van 2022)

5. Oh Hell! (serie, 1 seizoen) – HBO Max

In de komische dramaserie Oh Hell! draait het om de chaotische 24-jarige Helene, die door de mensen om haar heen Hell genoemd wordt. Haar leven is allesbehalve perfect: ze valt van de ene baan in de andere en begaat meer blunders dan haar lief is. Om tóch aan de verwachtingen van haar omgeving te voldoen, besluit ze een ‘alternatieve waarheid’ te creëren. Maar het blijkt steeds moeilijker om de mensen om haar heen daarin te laten geloven. De Duitse serie bevat acht korte afleveringen van ongeveer 25 minuten, dus deze heb je zo uitgekeken.

4. Things Heard & Seen (film, 2021)

Amanda Seyfried speelt de hoofdrol in de psychologische thriller Things Heard & Seen. Zij kruipt in de huid van Catherine, een vrouw die samen met haar man naar een historisch plaatsje in de Hudson Valley verhuist. Als ze in de kast van haar nieuwe huis een boek vindt, ontdekt ze dat de woning een sinistere geschiedenis blijkt te hebben—en dat haar man hier allang van op de hoogte was.

3. Rosaline (film, 2022) – Disney+

Wat als je het verhaal van Romeo & Julia vanuit het perspectief van Romeo’s ex kon beleven? Dat is precies wat er in Rosaline gebeurt, een film die pas nét op Disney+ staat. Kaitlyn Dever (bekend van Booksmart en Unbelievable) kruipt in de huid van Rosaline, de nicht van Julia en toevallig ook Romeo’s huidige vriendin. Als hij zijn oog op Julia laat vallen en Rosaline dumpt, zet zij alles op alles om hem terug te winnen én het klassieke liefdesverhaal te verijdelen.

2. The Last Right (film, 2019) – HBO Max

In The Last Right speelt ‘onze eigen’ Michiel Huisman een van de hoofdrollen. Hij kruipt in de huid van advocaat Daniel Murphy. Als zijn moeder overlijdt, reist hij van Boston naar Ierland om de begrafenis bij te wonen. Door een ongelukkige samenloop van omstandigheden moet hij de zorg dragen voor zijn autistische broertje én de man die in het vliegtuig naast hem zat—en niet lang daarna overleed. Wat volgt is een hartverwarmende en hilarische roadtrip door Ierland.

1. The Old Man (serie, 1 seizoen) – Disney+

Jeff Bridges vertolkt in The Old Man de rol van Dan Chase, een oude man die tientallen jaren geleden ontsnapt is aan de CIA en sindsdien een afgezonderd bestaan leidt. Plotseling probeert een huurmoordenaar hem uit te schakelen en ontdekt hij dat hij vrede moet sluiten met zijn verleden om zijn toekomst veilig te stellen. De serie wordt op IMDb erg goed beoordeeld, met een gemiddelde van een 7,7 uit 31.000 stemmen. Echt het kijken waard!

Alle films en series die op Netflix, HBO Max en Disney+ verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen maand op Netflix zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series op Netflix per maand. In die lijsten kun je ook kun je alvast vooruit kijken, zodat je van tevoren weet welke nieuwe titels in Netflix’ planning staan. Daarnaast hebben we deze overzichten ook voor de andere video on demand-platforms. Bekijk hiervoor de lijsten nieuw op HBO Max per maand en nieuw op Disney+ per maand.

Volledige aanbod van de streamingdiensten

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van Netflix, aanbod van HBO Max en aanbod van Disney+ te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen.


Synopsissen: Netflix, HBO Max, Disney+

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.