Deze 5 verborgen parels op Netflix, HBO Max en Disney+ moet je zien (week 42 van 2022)

Je hoort continu van streamingdiensten wat de nieuwste en meest bekeken films en series zijn, maar de grootste aanraders verdwijnen soms helaas van je radar. Welke titels van topkwaliteit op Netflix, HBO Max en Disney+ heb je eigenlijk nog nooit weten te vinden? In dit artikel vind je 5 verborgen parels op Netflix, HBO Max en Disney+ in week 42 van 2022 (17 tot 23 oktober) met het verhaal en de trailer erbij.

5x Verborgen parels: films en series die je eigenlijk gezien moet hebben op Netflix, HBO Max en Disney+ (week 42 van 2022)

5. Derry Girls (serie, 3 seizoenen) – Netflix

Het derde en tevens laatste seizoen van Derry Girls staat sinds 7 oktober op Netflix, dus als je deze hilarische serie net ontdekt hebt kan het bingen beginnen. Door de korte afleveringen van ongeveer 25 minuten per stuk gaat dit al helemaal makkelijk. Een perfecte serie om tijdens je volgende luie weekendje direct uit te kijken. Het speelt zich af in het Noord-Ierland van de jaren 90, waar een groep tieners ten tijde van politieke onrust vooral ook met hun eigen problemen bllijft struggelen.

4. The Riot Club (film, 2014) – HBO Max

Op HBO Max vind je sinds kort de dramathriller The Riot Club, waarin vooral een jonge Sam Claflin (later bekend van onder meer de Hunger Games-reeks, Me Before You en Peaky Blinders) de show steelt. De film draait om twee studenten aan de Oxford Universiteit die zich aansluiten bij de Riot Club. Op dat moment weten ze nog niet wat er allemaal schuilgaat achter deze uiterst elitaire en beruchte studentenvereniging.

3. Welcome to Wrexham (serie, 1 seizoen) – Disney+

Fan van Ryan Reynolds, voetbal of misschien wel allebei? Dan moet je Welcome to Wrexham op Disney+ zien. In deze fantastische docuserie nemen acteurs Ryan Reynolds en Rob McElhenney de Welshe voetbalclub Wrexham AFC over. Dit terwijl ze totaal geen verstand hebben van voetbal en geen idee hebben hoe ze zo’n club moeten runnen. Toch sluiten de fans ze direct in hun hart. Een absolute must-see! Er zijn nu vier afleveringen te zien op Disney+, waar iedere woensdag een nieuwe episode verschijnt.

2. Landscapers (serie, 1 seizoen) – HBO Max

Hoewel deze serie met Olivia Colman en David Thewlis in de hoofdrollen in Nederland niet heel erg bekend is, werd hij wel overladen met prijzen en kreeg hij ontzettend veel lof. Landscapers vertelt het verhaal van een Brits echtpaar dat in het middelpunt van de aandacht komt te staan als er twee dode lichamen gevonden worden in hun achtertuin. Eindelijk komt het verschrikkelijke geheim dat ze al jaren met zich meedragen naar buiten. Intrigerend!

1. The Night House (film, 2021) – Disney+

De spannende horrorthriller The Night House op Disney+ is de laatste aanrader uit dit rijtje. Na de dood van haar man blijft Beth (Rebecca Hall) alleen achter in het huis dat hij voor haar bouwde. Daar krijgt ze steeds vaker last van nachtmerries en verontrustende visioenen die wel érg echt aanvoelen. Op zoek naar antwoorden besluit ze de spullen van haar man te doorzoeken, maar dat had ze beter niet kunnen doen…

Alle films en series die op Netflix, HBO Max en Disney+ verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen maand op Netflix zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series op Netflix per maand. In die lijsten kun je ook kun je alvast vooruit kijken, zodat je van tevoren weet welke nieuwe titels in Netflix’ planning staan. Daarnaast hebben we deze overzichten ook voor de andere video on demand-platforms. Bekijk hiervoor de lijsten nieuw op HBO Max per maand en nieuw op Disney+ per maand.

Volledige aanbod van de streamingdiensten

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van Netflix, aanbod van HBO Max en aanbod van Disney+ te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen.


Synopsissen: Netflix, HBO Max, Disney+

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.