Deze 5 verborgen parels op Netflix, HBO Max en Disney+ moet je zien (week 40 van 2023)

Je hoort continu van streamingdiensten wat de nieuwste en meest bekeken films en series zijn, maar de grootste aanraders verdwijnen soms helaas van je radar. Welke titels van topkwaliteit op Netflix, HBO Max en Disney+ heb je eigenlijk nog nooit weten te vinden? In dit artikel vind je 5 verborgen parels op Netflix, HBO Max en Disney+ in week 40 van 2023 (2 tot 8 oktober 2023) met het verhaal en de trailer erbij.

5x Verborgen parels: films en series die je eigenlijk gezien moet hebben op Netflix, HBO Max en Disney+ (week 40 van 2023)

5. Killer Book Club (film, 2023) – Netflix

Zin om even lekker te griezelen? Op Netflix kijk je nu naar Killer Book Club. Deze Spaanse horror brengt een ode aan slasherfilms als Scream en I Know What You Did Last Summer. Het begint allemaal met een vriendengroep die een dodelijk ongeluk veroorzaakt. Natuurlijk beloven ze elkaar te zwijgen en natuurlijk ontdekt iemand hun geheim. Een anonieme schrijver dreigt hen te onthullen en is tegelijkertijd een bloederige horrorroman aan het schrijven die op hun gruwelijke dood gebaseerd is. Niemand is veilig…

4. Grown-ish (serie, 5 seizoenen) – Disney+

De fijne sitcom Grown-ish draait om Zoey Johnson, die naar de universiteit gaat en daar ontdekt dat het leven toch wat moeilijker is dan ze altijd dacht. De serie is een spin-off van het populaire Black-ish en heeft een hoofdrol voor Yara Shahidi (Tinkerbell in Peter Pan & Wendy).

3. Wolf (serie, 1 seizoen) – HBO Max

In Wolf heeft een wrede psychopaat het op een rijke familie gemunt. De serie wordt door HBO omschreven als een “intense misdaadserie vol horror en gitzwarte humor”. Het is gebaseerd op een van Mo Hayders razend spannende thrillers, dus dat belooft veel goeds!

2. No One Will Save You (film, 2023) – Disney+

Brynn Adams leeft een afgezonderd bestaan. De jonge vrouw is erg eenzaam en brengt veel tijd door in haar huis, in haar eentje. Op een avond wordt ze gewekt door vreemde geluiden. Het blijkt een groep buitenaardse wezens te zijn die haar toekomst bedreigen én haar dwingen om haar verleden onder ogen te komen. Deze spannende film is zelfs volgens horrorkoning Stephen King een echte aanrader. Hij noemt het “werkelijk uniek” en “briljant”.

1. Willy Wonka and the Chocolate Factory (film, 1971) – HBO Max

Over een paar maandjes is het eindelijk tijd om te zien wat Timothée Chalamat met de rol van Willy Wonka gedaan heeft in de splinternieuwe bioscoopfilm Wonka. De bekende acteur stapt hiermee uiteraard in de voetsporen van Johnny Depp, die je kan kennen van Charlie and the Chocolate Factory, maar ook in die van Gene Wilder. Die kennen we nog van Willy Wonka and the Chocolate Factory uit 1971. Mocht je die film nou nooit gezien hebben, dan is dit het moment. HBO Max heeft hem namelijk onlangs aan het aanbod toegevoegd.

Alle films en series die op Netflix, HBO Max en Disney+ verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films afgelopen maand op Netflix zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series op Netflix per maand. In die lijsten kun je ook kun je alvast vooruit kijken, zodat je van tevoren weet welke nieuwe titels in Netflix’ planning staan. Daarnaast hebben we deze overzichten ook voor de andere video on demand-platforms. Bekijk hiervoor de lijsten nieuw op HBO Max per maand en nieuw op Disney+ per maand.

Volledige aanbod van de streamingdiensten

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van Netflix, aanbod van HBO Max en aanbod van Disney+ te vinden. In de tabellen vind je precies welke films en series per streamingdienst te zien zijn in Nederland op dit moment.


Synopsissen: Netflix, HBO Max, Disney+

Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.