Deze 5 verborgen parels op Netflix, HBO Max en Disney+ moet je zien (week 39 van 2023)

Je hoort continu van streamingdiensten wat de nieuwste en meest bekeken films en series zijn, maar de grootste aanraders verdwijnen soms helaas van je radar. Welke titels van topkwaliteit op Netflix, HBO Max en Disney+ heb je eigenlijk nog nooit weten te vinden? In dit artikel vind je 5 verborgen parels op Netflix, HBO Max en Disney+ in week 39 van 2023 (25 september tot 1 oktober 2023) met het verhaal en de trailer erbij.

5x Verborgen parels: films en series die je eigenlijk gezien moet hebben op Netflix, HBO Max en Disney+ (week 39 van 2023)

5. Pieces of Her (serie, 1 seizoen) – Netflix

Heb je zin in een bloedstollende serie die je een paar avonden lang aan de buis gekluisterd houdt? Dan kunnen we de Netflix-titel Pieces of Her zeker aanraden. De serie is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Karin Slaughter, dus dat belooft al veel goeds! Het verhaal brengt ons naar een slaperig stadje in Georgia, waar de dertigjarige Andy de schrik van haar leven krijgt als ze samen met haar moeder op weg is naar de supermarkt en in een gewelddadige situatie terechtkomt. Ze moet haar beeld van haar verleden bijstellen en vechten voor haar toekomst.

4. ZeroZeroZero (serie, 1 seizoen) – HBO Max

Nog zo’n zenuwslopende serie: ZeroZeroZero op HBO Max. Deze neemt ons mee naar de wereld van de internationale georganiseerde misdaad. We volgen een cocaïnezending die gekocht wordt door een Italiaanse drugsbende. De drugs moeten een reis afleggen vanuit Mexico, over de Atlantische Oceaan, tot in Europa. Het pakket wakkert de machtsstrijd in de drugswereld nog eens extra aan.

3. Good Trouble (serie, 5 seizoenen) – Disney+

Good Trouble volgt zussen Callie en Mariana, die naar Los Angeles verhuizen en daar aan een nieuwe levensfase moeten beginnen. Mariana duikt de wereld van de technologie in, waar ze zich als vrouw niet altijd thuis voelt. Ook Callie heeft moeite met de harde bedrijfswereld als ze bij een federale rechter aan de slag gaat. En dan komen er natuurlijk ook nog de nodige romances op hun pad. De serie kent inmiddels vijf seizoenen, dus hier kun je wel even mee vooruit.

2. Girl (film, 2018) – HBO Max

Deze Belgische film Girl draait om de 15-jarige Lara. Zij is geboren in het lichaam van een jongen en gaat tegenwoordig als meisje door het leven, maar worstelt met het trage verloop van haar transitie. Ondertussen probeert ze het te maken als ballerina. De film wordt door kijkers onder meer ontroerend en briljant genoemd.

1. Elemental (film, 2023) – Disney+

Pixar-fan? Dan mag je de allernieuwste titel van de filmstudio zeker niet missen. Op Disney+ kijk je nu naar Elemental. In deze film zijn het niet de emoties die tot leven komen (zoals in Inside Out), maar de elementen. We worden meegenomen naar Element City. Dat wordt bewoond door vuur-, water-, land- en luchtinwoners. Ember is vuur. Wade is water. Hoewel die twee natuurlijk absoluut niet samengaan, bloeit er toch iets tussen ze op.

Alle films en series die op Netflix, HBO Max en Disney+ verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films afgelopen maand op Netflix zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series op Netflix per maand. In die lijsten kun je ook kun je alvast vooruit kijken, zodat je van tevoren weet welke nieuwe titels in Netflix’ planning staan. Daarnaast hebben we deze overzichten ook voor de andere video on demand-platforms. Bekijk hiervoor de lijsten nieuw op HBO Max per maand en nieuw op Disney+ per maand.

Volledige aanbod van de streamingdiensten

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van Netflix, aanbod van HBO Max en aanbod van Disney+ te vinden. In de tabellen vind je precies welke films en series per streamingdienst te zien zijn in Nederland op dit moment.


Synopsissen: Netflix, HBO Max, Disney+

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.