Deze 5 verborgen parels op Netflix, HBO Max en Disney+ moet je zien (week 38 van 2023)

Je hoort continu van streamingdiensten wat de nieuwste en meest bekeken films en series zijn, maar de grootste aanraders verdwijnen soms helaas van je radar. Welke titels van topkwaliteit op Netflix, HBO Max en Disney+ heb je eigenlijk nog nooit weten te vinden? In dit artikel vind je 5 verborgen parels op Netflix, HBO Max en Disney+ in week 38 van 2023 (18 tot 24 september 2023) met het verhaal en de trailer erbij.

5x Verborgen parels: films en series die je eigenlijk gezien moet hebben op Netflix, HBO Max en Disney+ (week 38 van 2023)

5. Nick & Norah’s Infinite Playlist (film, 2008) – HBO Max

Michael Cera (Barbie) en Kat Dennings (2 Broke Girls) schitteren samen in de romantische komedie Nick & Norah’s Infinite Playlist. Deze film uit 2008 draait om Nick en Norah, die elkaar tijdens een punk-concert tegen het lijf lopen. Hij vraagt haar of ze zich voor kan doen als zijn nieuwe vriendin, want zo kan hij zijn ex terugpakken. Natuurlijk spatten de vonken er al snel vanaf tussen de twee. Kijkers noemen deze romcom onder meer “lief” en “hartverwarmend”.

4. The Other Black Girl (serie, 1 seizoen) – Disney+

Zin in een bloedstollende serie die je kunt bingen? The Other Black Girl is dan een echte aanrader. Deze nieuwe serie is gebaseerd op de bestseller van Zakiya Dalila Harris en draait om Nella. Zij krijgt als enige zwarte vrouw op de redactie van een uitgeverij te maken met flink wat microagressie. Als Hazel, een andere zwarte vrouw, aangenomen wordt, hoopt ze dan ook op verandering. Maar al snel merkt Nella dat Hazel zich wel erg vreemd gedraagt. Ze begint zich af te vragen of niet iets écht sinisters gaande is binnen het bedrijf.

3. Toen Ik Je Zag (film, 2023) – Netflix

Esther en Bastiaan leiden een perfect leven. Ze hebben een prachtig huis samen en hebben allebei een succesvolle acteercarrière. Maar achter gesloten deuren blijkt het niet allemaal rozengeur en maneschijn: Bastiaan is depressief en kampt met heftige angstaanvallen. Esther doet er alles aan om hem weer op de rit te krijgen. Komt dit verhaal je bekend voor? Dat zou wel kunnen kloppen, want het is gebaseerd op het Toen ik Je Zag van Isa Hoes. In de film Toen Ik Je Zag worden Antonie Kamerling en Isa Hoes vertolkt door Egbert-Jan Weeber en Noortje Herlaar.

2. Julia (serie, 1 seizoen) – HBO Max

Julia Child ken je misschien wel. Zij schreef een aantal ontzettend populaire kookboeken en verscheen met haar programma The French Chef als een van de eerste koks op televisie. Met haar kookprogramma veranderde ze niet alleen de televisiewereld, maar ook de manier waarop er naar vrouwen gekeken werd. Haar levensverhaal is afgelopen jaar vertaald naar het kleine scherm in Julia. De serie krijgt van kijkers een 8,3 op IMDb en werd dus ontzettend enthousiast ontvangen.

1. Murder on the Orient Express (film, 2017) – Disney+

Afgelopen week verscheen A Haunting in Venice in de bioscoop. Tijd om ook weer eens de vorige films over detective Hercule Poirot te bekijken. Op Disney+ kijk je nu naar Murder on the Orient Express en Death on the Nile. In die eerste film wordt er een moord gepleegd op een rijdende trein. Aan Poirot om uit te zoeken wie het gedaan heeft.

Alle films en series die op Netflix, HBO Max en Disney+ verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films afgelopen maand op Netflix zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series op Netflix per maand. In die lijsten kun je ook kun je alvast vooruit kijken, zodat je van tevoren weet welke nieuwe titels in Netflix’ planning staan. Daarnaast hebben we deze overzichten ook voor de andere video on demand-platforms. Bekijk hiervoor de lijsten nieuw op HBO Max per maand en nieuw op Disney+ per maand.

Volledige aanbod van de streamingdiensten

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van Netflix, aanbod van HBO Max en aanbod van Disney+ te vinden. In de tabellen vind je precies welke films en series per streamingdienst te zien zijn in Nederland op dit moment.


Synopsissen: Netflix, HBO Max, Disney+

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.