Deze 5 verborgen parels op Netflix, HBO Max en Disney+ moet je zien (week 38 van 2022)

Je hoort continu van streamingdiensten wat de nieuwste en meest bekeken films en series zijn, maar de grootste aanraders verdwijnen soms helaas van je radar. Welke titels van topkwaliteit op Netflix, HBO Max en Disney+ heb je eigenlijk nog nooit weten te vinden? In dit artikel vind je 5 verborgen parels op Netflix, HBO Max en Disney+ in week 38 van 2022 (19 tot 25 september) met het verhaal en de trailer erbij.

5x Verborgen parels: films en series die je eigenlijk gezien moet hebben op Netflix, HBO Max en Disney+ (week 38 van 2022)

5. Heartbreak High (serie, 1 seizoen) – Netflix

In de jaren negentig was Heartbreak High ontzettend populair. Was jij ook fan van de serie? Dan kun je nu op Netflix terecht, waar sinds kort een gloednieuwe reboot te vinden is. In deze Australische serie draait het wederom om een groep tieners op de middelbare school. Als Amerie een lijst naar buiten brengt met alle (geheime) relaties van haar klasgenoten, wordt haar hele reputatie verwoest. Ineens is ze een outcast en moet ze bevriend raken met de grote buitenstaanders van de school, Quinni en Darren.

4. Abbott Elementary (serie, 1 seizoen) – Disney+

Op Disney+ vind je het eerste seizoen van Abbott Elementary, een dramaserie die tijdens de Emmy’s van 2022 naar huis ging met maar liefst zeven nominaties en drie prijzen. Deze serie speelt zich af op de werkvloer van een openbare school in Philadelphia en draait om een groep gedreven leerkrachten die, ondanks alle tegenslagen, vastbesloten zijn hun leerlingen te laten slagen.

3. Niemand In De Stad (film, 2018) – HBO Max

In deze dramafilm van eigen bodem wordt het verhaal verteld van drie jonge vrienden tijdens hun studententijd in Amsterdam. Met vallen en opstaan worden de jongens volwassen, terwijl ze moeten loskomen van hun achtergrond, de betekenis van vriendschap moeten ervaren en moeten ontdekken wie ze werkelijk zijn. De hoofdrol wordt vertolkt door Minne Koole, die je kunt kennen van de populaire Netflix-serie Dirty Lines.

2. BTS: Permission To Dance On Stage – LA (film, 2022) – Disney+

De Koreaanse popgroep BTS is een van de populairste bands van dit moment. Inmiddels is het alweer vier jaar geleden dat de groep voor het laatst een optreden gaf in een uitverkocht Ziggo Dome, maar gelukkig kunnen Nederlandse fans nu op een andere manier van de band genieten. Op Disney+ is er namelijk een opname van hun concert in Los Angeles te vinden. Voor de eerste keer in twee jaar werd hun muziek tot leven gebracht en kleurde de stad paars. Een echte aanrader voor de fans!

1. Los Espookys (serie, 2 seizoenen) – HBO Max

Deze Mexicaanse serie combineert de genres komedie, fantasy en horror. Het draait om een groep vrienden die hun passie voor horror omzetten in een eigenaardig bedrijf, waarin ze de horrordromen van andere mensen laten uitkomen. Vreemd, excentriek en hartstikke leuk. En met twaalf korte afleveringen van een halfuurtje kun je dit lekker bingen!

Alle films en series die op Netflix, HBO Max en Disney+ verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen maand op Netflix zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series op Netflix per maand. In die lijsten kun je ook kun je alvast vooruit kijken, zodat je van tevoren weet welke nieuwe titels in Netflix’ planning staan. Daarnaast hebben we deze overzichten ook voor de andere video on demand-platforms. Bekijk hiervoor de lijsten nieuw op HBO Max per maand en nieuw op Disney+ per maand.

Volledige aanbod van de streamingdiensten

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van Netflix, aanbod van HBO Max en aanbod van Disney+ te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen.


Synopsissen: Netflix, HBO Max, Disney+

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.