Deze 5 verborgen parels op Netflix, HBO Max en Disney+ moet je zien (week 37 van 2022)

Je hoort continu van streamingdiensten wat de nieuwste en meest bekeken films en series zijn, maar de grootste aanraders verdwijnen soms helaas van je radar. Welke titels van topkwaliteit op Netflix, HBO Max en Disney+ heb je eigenlijk nog nooit weten te vinden? In dit artikel vind je 5 verborgen parels op Netflix, HBO Max en Disney+ in week 37 van 2022 (12 tot 18 september) met het verhaal en de trailer erbij.

5x Verborgen parels: films en series die je eigenlijk gezien moet hebben op Netflix, HBO Max en Disney+ (week 37 van 2022)

5. Jungle Cruise (film, 2021) – Disney+

Op Disney+ vind je de spannende avonturenfilm Jungle Cruise, waarin we de reis van de wijze schipper Frank Wolff (Dwayne ‘The Rock’ Johnson) en de onverschrokken onderzoeker Dr. Lily Houghton (Emily Blunt) volgen. Zij is op zoek naar een oeroude boom met helende krachten waarmee ze de toekomst van de geneeskunde zou kunnen veranderen, en hij helpt haar daarmee. Deze film is een waar spektakelstuk dat we eerder al eens de Pirates of the Caribbean van de Amazone genoemd hebben. Vol met clichés, maar het verveelt geen seconde. Een must-see!

4. Ma (film, 2019) – Netflix

Niemand minder dan Oscarwinnares Octavia Spencer (The Help) speelt de hoofdrol in de angstaanjagende horrorfilm Ma, die sinds kort op Netflix te vinden is. Het draait om een groepje tieners dat bevriend raakt met de aardige Sue Ann. Zij nodigt de jongeren uit om in haar kelder te komen drinken en feesten. Maar natuurlijk heeft ze andere plannen met de jongens en meiden…

3. Sharp Objects (serie, 1 seizoen) – HBO Max

Op HBO Max vind je de miniserie Sharp Objects. Met slechts acht afleveringen kun je deze serie absoluut in één weekendje bingen. De serie volgt het leven van Camille Preaker, een stadsjournalist met psychiatrische problemen. Om verslag te doen van de moord op twee minderjarige meisjes keert ze terug naar haar geboortestad op het platteland. Dit verhaal is gebaseerd op de gelijknamige roman van Gillian Flynn, die eerder ook het boek achter de hitfilm Gone Girl schreef, en in de hoofdrol schittert Amy Adams (Arrival).

2. American Horror Stories (serie, 2 seizoenen) – Disney+

Fans van American Horror Story moeten ook zeker American Horror Stories zien. Deze spin-off serie vertelt iedere aflevering een opzichzelfstaand verhaal. Zo draait de allereerste aflevering om een tiener die samen met haar vader naar een verlaten huis verhuist. Doodeng! Het tweede seizoen is op dit moment in volle gang op Disney+, waar wekelijks een nieuwe aflevering verschijnt.

1. Crazy Rich Asians (film, 2018) – HBO Max

We sluiten dit lijstje af met Crazy Rich Asians, een film naar het gelijknamige boek van Kevin Kwan. Rachel Chu (Constance Wu) gaat hierin met haar vriend Nick Young (Henry Golding) mee naar Singapore om het huwelijk van zijn beste vriend bij te wonen. Wat ze echter niet weet, is dat hij uit een van de rijkste families in Azië komt. Of dat hij behoort tot de meest gewilde vrijgezellen… Deze romantische komedie heeft een volledig Aziatische cast met topacteurs en -actrices en zit vol met prachtige sets en luxe outfits. Heerlijk vermaak!

Alle films en series die op Netflix, HBO Max en Disney+ verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen maand op Netflix zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series op Netflix per maand. In die lijsten kun je ook kun je alvast vooruit kijken, zodat je van tevoren weet welke nieuwe titels in Netflix’ planning staan. Daarnaast hebben we deze overzichten ook voor de andere video on demand-platforms. Bekijk hiervoor de lijsten nieuw op HBO Max per maand en nieuw op Disney+ per maand.

Volledige aanbod van de streamingdienst

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van Netflix, aanbod van HBO Max en aanbod van Disney+ te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen.


Synopsissen: Netflix, HBO Max, Disney+

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.