Deze 5 verborgen parels op Netflix, HBO Max en Disney+ moet je zien (week 36 van 2022)

Je hoort continu van streamingdiensten wat de nieuwste en meest bekeken films en series zijn, maar de grootste aanraders verdwijnen soms helaas van je radar. Welke titels van topkwaliteit op Netflix, HBO Max en Disney+ heb je eigenlijk nog nooit weten te vinden? In dit artikel vind je 5 verborgen parels op Netflix, HBO Max en Disney+ in week 36 van 2022 (5 tot 11 september) met het verhaal en de trailer erbij.

5x Verborgen parels: films en series die je eigenlijk gezien moet hebben op Netflix, HBO Max en Disney+ (week 36 van 2022)

5. Fantastic Friends (serie, 1 seizoen) – HBO Max

De gebroeders Weasley zijn terug op je beeldscherm in de ontzettend leuke HBO Max-serie Fantastic Friends. Samen met andere Harry Potter-bekenden als Evanna Lynch (Luna Lovegood) en Bonnie Wright (Ginny Weasley)—maar ook met acteurs uit Game of ThronesOutlander en The Sixth Sense—reizen ze langs betoverende locaties in Saint Lucia, IJsland, Dubai, Polen, Oostenrijk en Ierland. Dit is een avontuurlijke reisserie, een met tovenarij besprenkelde challengeshow en een serie over vriendschap in één, waarvan het eerste seizoen met zes afleveringen nú te zien is.

4. Five Feet Apart (film, 2019) – Netflix

Houd de zakdoekjes maar bij de hand, want bij Five Feet Apart houd je het misschien niet droog. Deze film draait om twee jonge cystic fibrosis-patiënten, Stella Grant (Haley Lu Richardson) en Will Newman (Cole Sprouse), die hun tijd in het ziekenhuis samen draaglijker maken. Terwijl zij normaal gesproken fan is van regels en routines, zorgt hij ervoor dat de drang om die te negeren steeds groter wordt… met alle gevolgen van dien.

3. Long Shot (film, 2019) – HBO Max

Charlize Theron en Seth Rogen kruipen in Long Shot in de huid van een succesvolle diplomaat en een wat minder succesvolle journalist. Terwijl zij zich voorbereidt op de presidentsverkiezingen neemt ze hem aan als speechwriter. Al snel groeien de twee naar elkaar toe. Naast de twee bekende hoofdrolspelers zien we ook Better Call Saul-ster Bob Odenkirk en The Northman-acteur Alexander Skarsgård in de film terug.

2. Partner Track (serie, 1 seizoen) – Netflix

Deze nieuwe romantische dramaserie draait om advocaat Ingrid Yun (Arden Cho). Haar grootste wens is om partner te worden, maar dan moet ze wel de nodige zakelijke (en romantische) hindernissen overwinnen. De serie wordt door kijkers al vergeleken met Sex and the City en Suits, en komt van de makers van Charmed en Hawaii Five-0.

1. Turning Red (film, 2022) – Disney+

Een van Pixars nieuwste films is direct een hele leuke: Turning Red. Het is een coming-of-age animatiefilm over een 13-jarig meisje dat in een gigantische rode panda verandert als ze opgewonden raakt. De film kreeg lovende kritieken en ontvangt op IMDb een dikke 7 uit 112.000 stemmen. Onder meer het verhaal, de humor, de animatie en het gebruik van cultuur worden geprezen.

Alle films en series die op Netflix, HBO Max en Disney+ verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen maand op Netflix zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series op Netflix per maand. In die lijsten kun je ook kun je alvast vooruit kijken, zodat je van tevoren weet welke nieuwe titels in Netflix’ planning staan. Daarnaast hebben we deze overzichten ook voor de andere video on demand-platforms. Bekijk hiervoor de lijsten nieuw op HBO Max per maand en nieuw op Disney+ per maand.

Volledige aanbod van de streamingdienst

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van Netflix, aanbod van HBO Max en aanbod van Disney+ te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen.


Synopsissen: Netflix, HBO Max, Disney+

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.