Deze 5 verborgen parels op Netflix, HBO Max en Disney+ moet je zien (week 35 van 2022)

Je hoort continu van streamingdiensten wat de nieuwste en meest bekeken films en series zijn, maar de grootste aanraders verdwijnen soms helaas van je radar. Welke titels van topkwaliteit op Netflix, HBO Max en Disney+ heb je eigenlijk nog nooit weten te vinden? In dit artikel vind je 5 verborgen parels op Netflix, HBO Max en Disney+ in week 35 van 2022 (29 augustus tot 4 september) met het verhaal en de trailer erbij.

5x Verborgen parels: films en series die je eigenlijk gezien moet hebben op Netflix, HBO Max en Disney+ (week 35 van 2022)

5. Look Both Ways (film, 2022) – Netflix

Riverdale-ster Lili Reinhart schittert in de nieuwe Netflix-romcom Look Both Ways. Hierin speelt ze de rol van Natalie, die na haar afstuderen in bed belandt met haar beste vriend en denkt zwanger te zijn. In twee parallelle werelden zie je hoe het haar vergaat als de test positief of negatief blijkt te zijn. In het ene scenario verhuist ze terug naar haar ouders en moet ze met haar beste vriend een kindje zien groot te brengen, in het andere scenario vertrekt ze naar Los Angeles om carrière te maken. Welk scenario maakt haar gelukkiger? Of blijken alle uitkomsten positieve en negatieve kanten te hebben?

4. The Sex Lives of College Girls (serie, 1 seizoen) – HBO Max

De Max Original-serie The Sex Lives of College Girls vertelt het verhaal van vier 18-jarige eerstejaars studenten aan het Essex College in Vermont die bol staan van de hormonen. Samen storten ze zich vol enthousiasme op hun wilde studentenbestaan. Het eerste seizoen verscheen eind 2021, maar de serie viel zo goed in de smaak dat er razendsnel een tweede seizoen werd besteld. De avonturen van Kimberly (Pauline Chalamet), Bela (Amrit Kaur), Leighton (Reneé Rapp) en Whitney (Alyah Chanelle Scott) zijn dus nog lang niet voorbij.

3. Mayans M.C. (serie, 4 seizoenen) – Disney+

Sons of Anarchy-fan? Dan moet je de spin-off Mayans M.C. ook zien! De serie vertelt het verhaal van Ezekiel ‘EZ’ Reyes, een nieuw lid van Mayans M.C. aan de grens tussen Californië en Mexico. De eerste vier seizoenen zijn nu te zien op Disney+. Als deze serie je goed bevalt, kun je gelukkig nog even door, want ook een vijfde seizoen is al aangekondigd.

2. Judas and the Black Messiah (film, 2021) – HBO Max

Oscarwinnaar Judas and the Black Messiah is ook een echte aanrader. Deze waargebeurde film ontving lovende kritieken en sleepte maar liefst zes Oscarnominaties in de wacht—waarvan er twee gewonnen werden. Een van de prijzen ging naar Daniel Kaluuya (Get Out, Nope), die voor deze rol in de huid kroop van de charismatische leider van de Black Panther Party in Illinois, Fred Hampton. Hij was dus eigenlijk de Black Messiah van dit verhaal. De Judas wordt gespeeld door LaKeith Stanfield (Atlanta), die de rol van FBI-informant William O’Neal vertolkt. Hij infiltreert in deze partij en moet Hampton ten onder laten gaan, maar worstelt met zijn geweten.

1. Royalteen (film, 2022) – Netflix

Genoten van de kerstserie Hjem til Jul? Dan wil je de Noorse film Royalteen ook zien, want die is van dezelfde makers. Het draait om nieuwkomer Lena en de Noorse prins Karl ‘Kalle’ Johan die verliefd worden op elkaar. Lena draagt echter een groot geheim met zich mee, waarvoor ze zelfs uit haar oude stad verhuisd is. Dit legt een bom onder hun prille relatie.

Alle films en series die op Netflix, HBO Max en Disney+ verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen maand op Netflix zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series op Netflix per maand. In die lijsten kun je ook kun je alvast vooruit kijken, zodat je van tevoren weet welke nieuwe titels in Netflix’ planning staan. Daarnaast hebben we deze overzichten ook voor de andere video on demand-platforms. Bekijk hiervoor de lijsten nieuw op HBO Max per maand en nieuw op Disney+ per maand.

Volledige aanbod van de streamingdienst

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van Netflix, aanbod van HBO Max en aanbod van Disney+ te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen.


Synopsissen: Netflix, HBO Max, Disney+

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.