Deze 5 verborgen parels op Netflix, HBO Max en Disney+ moet je zien (week 34 van 2023)

Je hoort continu van streamingdiensten wat de nieuwste en meest bekeken films en series zijn, maar de grootste aanraders verdwijnen soms helaas van je radar. Welke titels van topkwaliteit op Netflix, HBO Max en Disney+ heb je eigenlijk nog nooit weten te vinden? In dit artikel vind je 5 verborgen parels op Netflix, HBO Max en Disney+ in week 34 van 2023 (21 tot 27 augustus 2023) met het verhaal en de trailer erbij.

5x Verborgen parels: films en series die je eigenlijk gezien moet hebben op Netflix, HBO Max en Disney+ (week 34 van 2023)

5. Keep Breathing (serie, 1 seizoen) – Netflix

Keep Breathing | Official Trailer | Netflix

Afgelopen jaar kwam Netflix moet de bloedstollende serie Keep Breathing en kijkers waren hier erg van onder de indruk. Het privévliegtuigje dat advocate Liv moet vervoeren crasht ergens midden in de Canadese wildernis. Om te overleven moet ze héél ver gaan. De hoofdrol wordt vertolkt door Melissa Barrera, die je kunt kennen van de allernieuwste Scream-films en In The Heights.

4. Joy (film, 2015) – Disney+

JOY | Official Trailer [HD] | 20th Century FOX

De waargebeurde film Joy op Disney+ volgt het leven van Joy Mangano, die als gescheiden moeder vriend en vijand wist te verrassen door uit te groeien tot het hoofd van een miljoenenbedrijf. Met haar vindingrijke uitvindingen wist ze schatrijk te worden, maar ook genoeg tegenstanders om zich heen te verzamelen. Met hoofdrollen voor Jennifer Lawrence, Bradley Cooper en Robert de Niro.

3. The Tower (serie, 2 seizoenen) – HBO Max

The Tower | BritBox Original Trailer

De Britse politieserie The Tower ontving lovende kritieken en is er dus echt eentje voor op je kijklijst. We volgen twee rechercheurs die aan de voet van de Portland Tower in Londen twee lichamen vinden: van een ervaren agent en van een 15-jarige vluchteling uit Libië. Game of Thrones-actrice Gemma Whelan vertolkt de hoofdrol.

2. Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children (film, 2016) – Disney+

Miss Peregrine's Home for Peculiar Children | Official Trailer [HD] | 20th Century FOX

Tim Burton kennen we natuurlijk als regisseur van titels als Edward Scissorhands, Sweeney Todd en meer recentelijk de razend populaire serie Wednesday. Zijn excentrieke stijl kwam in 2016 ook tot uiting in de fijne avonturenfilm Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children. Asa Butterfield (Sex Education) schittert hierin als tiener Jake, die een geheime wereld vol kinderen met bovennatuurlijke krachten ontdekt. Zij wonen allemaal in de school van Miss Peregrine. Al snel dreigt gevaar en blijkt dat de kinderen daar hun leven niet zeker zijn.

1. The Box (film, 2009) – HBO Max

The Box (2009) Official Trailer - Cameron Diaz, James Marsden Thriller Movie HD

Op een dag vinden Norma (Cameron Diaz) en Arthur Lewis (James Marsden) een simpel houten doosje voor hun voordeur. In het doosje zit een knop. Als ze daar op drukken krijgen ze een miljoen dollar, maar zal er ook ergens op de wereld iemand sterven. Ze krijgen 24 uur om te beslissen. Dit levert een interessante film op dat zijn licht schijnt op het morele dilemma.

Alle films en series die op Netflix, HBO Max en Disney+ verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films afgelopen maand op Netflix zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series op Netflix per maand. In die lijsten kun je ook kun je alvast vooruit kijken, zodat je van tevoren weet welke nieuwe titels in Netflix’ planning staan. Daarnaast hebben we deze overzichten ook voor de andere video on demand-platforms. Bekijk hiervoor de lijsten nieuw op HBO Max per maand en nieuw op Disney+ per maand.

Volledige aanbod van de streamingdiensten

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van Netflix, aanbod van HBO Max en aanbod van Disney+ te vinden. In de tabellen vind je precies welke films en series per streamingdienst te zien zijn in Nederland op dit moment.


Synopsissen: Netflix, HBO Max, Disney+

Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.