Deze 5 verborgen parels op Netflix, HBO Max en Disney+ moet je zien (week 33 van 2022)

Je hoort continu van streamingdiensten wat de nieuwste en meest bekeken films en series zijn, maar de grootste aanraders verdwijnen soms helaas van je radar. Welke titels van topkwaliteit op Netflix, HBO Max en Disney+ heb je eigenlijk nog nooit weten te vinden? In dit artikel vind je 5 verborgen parels op Netflix, HBO Max en Disney+ in week 33 van 2022 (15 tot 21 augustus) met het verhaal en de trailer erbij.

5x Verborgen parels: films en series die je eigenlijk gezien moet hebben op Netflix, HBO Max en Disney+ (week 33 van 2022)

5. The Staircase (serie, 1 seizoen) – HBO Max

De waargebeurde misdaadserie The Staircase vertelt het verhaal van romanschrijver Michael Peterson en de moord op zijn vrouw Kathleen Peterson. De dagen voor haar dood, de nasleep daarna én het proces dat volgt komen langs. Nieuwe theorieën worden geïntroduceerd en het fascinerende verhaal wordt van verschillende kanten belicht. De achtdelige serie werd geregisseerd door Antonio Campos (The Devil All The Time). Er zijn grote rollen voor topacteurs als Colin Firth (The King’s Speech), Toni Collette (The Sixth Sense) en Sophie Turner (Game of Thrones).

4. Prey (film, 2022) – Disney+

Het vijfde deel van de Predator-reeks staat vanaf vorige week op Disney+. Dit deel heet Prey en doet het iets anders dan zijn voorgangers. Zo speelt het zich eeuwen geleden af, in 1700. Bovendien draait het niet om mannelijke strijders die het opnemen tegen de Predators, maar om een jonge, vrouwelijke Comanche-krijger. Zij moet haar vrienden en familie beschermen tegen het hoogontwikkelde, buitenaardse roofdier in een wrede en angstaanjagende strijd.

3. Mary, Queen of Scots (film, 2018) – Netflix

Margot Robbie en Saorise Ronan komen samen in de film Mary, Queen of Scots. Het verhaal onderzoekt hoe het geweest zou zijn als koningin Elizabeth I van Engeland en koningin Mary Stuart van Schotland elkaar ooit ontmoet hadden. Je kijkt deze film vooral voor de styling. Er werden namelijk twee Oscarnominaties mee in de wacht gesleept, één voor Make-up en Haartstyling en één voor Beste Kostuums.

2. Baby Driver (film, 2017) – HBO Max

Een muzikale misdaadfilm? Dat is Baby Driver! In de legendarische trailer is al te zien hoe beeld en muziek perfect op elkaar afgestemd zijn, en dit blijft de hele film zo. Voeg daar een grote portie actie aan toe en een flinke verzameling topacteurs (Ansel Elgort, Kevin Spacey, Lily James, Jamie Foxx én Eiza González), en je hebt een absolute topfilm. En deze staat nú op HBO Max.

1. Light & Magic (serie, 1 seizoen) – Disney+

Deze intrigerende documentaireserie gaat over de Industrial Lights & Magic-afdeling van Lucasfilm. Deze afdeling is verantwoordelijk voor de special effects, animaties en virtuele producties van de Star Wars-films. De voor een Oscar genomineerde filmmaker Lawrence Kasdan neemt ons mee achter de schermen en vertelt meer over hoe de afdeling de filmwereld veranderd heeft. Superinteressant! De serie bestaat uit zes afleveringen.

Alle films en series die op Netflix, HBO Max en Disney+ verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen maand op Netflix zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series op Netflix per maand. In die lijsten kun je ook kun je alvast vooruit kijken, zodat je van tevoren weet welke nieuwe titels in Netflix’ planning staan. Daarnaast hebben we deze overzichten ook voor de andere video on demand-platforms. Bekijk hiervoor de lijsten nieuw op HBO Max per maand en nieuw op Disney+ per maand.

Volledige aanbod van de streamingdienst

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van Netflix, aanbod van HBO Max en aanbod van Disney+ te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen.


Synopsissen: Netflix, HBO Max, Disney+

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.