Deze 5 verborgen parels op Netflix, HBO Max en Disney+ moet je zien (week 32 van 2022)

Je hoort continu van streamingdiensten wat de nieuwste en meest bekeken films en series zijn, maar de grootste aanraders verdwijnen soms helaas van je radar. Welke titels van topkwaliteit op Netflix, HBO Max en Disney+ heb je eigenlijk nog nooit weten te vinden? In dit artikel vind je 5 verborgen parels op Netflix, HBO Max en Disney+ in week 32 van 2022 (8 tot 14 augustus) met het verhaal en de trailer erbij.

5x Verborgen parels: films en series die je eigenlijk gezien moet hebben op Netflix, HBO Max en Disney+ (week 32 van 2022)

5. Not Okay (film, 2022) – Disney+

“CONTENT WARNING: This film contains flashing lights, themes of trauma, and an unlikable female protagonist.” Zo begint de Disney+-komedie Not Okay, waarin het verhaal verteld wordt van Danni Sanders (Zoey Deutch). In de hoop eindelijk gezien te worden door haar collega’s en influencer Colin (Dylan O’Brien) faket ze een tripje naar Frankrijk. Dan vinden daar opeens bomaanslagen plaats en raakt ze verzeild in een leugen die steeds groter wordt.

4. Rap Sh!t (serie, 1 seizoen) – HBO Max

Issa Rae is de vrouw achter deze nieuwe komedieserie op HBO Max, al speelt ze zelf helaas niet mee. Het draait om twee vriendinnen die, na elkaar jarenlang niet gesproken te hebben, besluiten samen een rapduo te vormen. De serie is op 22 juli 2022 van start gegaan, dus momenteel verschijnt er nog iedere vrijdag een nieuwe aflevering op de streamingdienst.

3. Us (film, 2019) – Netflix

Oscarwinnaar Jordan Peele regisseert maatschappijkritische horrorfilms die altijd net iets meer doen dan je alleen laten schrikken. Het begon allemaal met Get Out (2017), maar in 2019 zette hij de (horror)wereld weer op zijn kop met Us. Deze film draait om Adelaide en haar man, die voor een familievakantie naar een afgelegen huisje vertrekken. Als in de avond opeens hun dubbelgangers op de oprit staan, beseft Adelaide dat er iets goed mis is. Fantastisch nieuws: deze film is deze week eindelijk aan het aanbod van Netflix toegevoegd!

2. Maldivas (serie, 1 seizoen) – Netflix

Maldivas is een Braziliaanse komische thrillerserie. Het speelt zich af in Rio de Janeiro en draait om Liz. Zij is pas verhuisd om dichter bij haar moeder te zijn als die opeens omkomt in een brand. In haar zoektocht naar de verantwoordelijke voor haar moeders dood, komt Liz een aantal unieke figuren tegen.

1. Under the Banner of Heaven (serie, 1 seizoen) – Disney+

Fans van Andrew Garfield mogen deze serie op Disney+ eigenlijk niet missen. Under the Banner of Heaven draait om een toegewijde, mormoonse detective, gespeeld door de Spider-Man-acteur. Als hij een dubbele moordzaak onderzoekt, wordt zijn geloof ernstig op de proef gesteld. In de film zie je ook andere bekende acteurs als Daisy Edgar-Jones en Wyatt Russell terug. De regie lag in handen van Oscarwinnaar Dustin Lance Black.

Alle films en series die op Netflix, HBO Max en Disney+ verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen maand op Netflix zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series op Netflix per maand. In die lijsten kun je ook kun je alvast vooruit kijken, zodat je van tevoren weet welke nieuwe titels in Netflix’ planning staan. Daarnaast hebben we deze overzichten ook voor de andere video on demand-platforms. Bekijk hiervoor de lijsten nieuw op HBO Max per maand en nieuw op Disney+ per maand.

Volledige aanbod van de streamingdienst

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van Netflix, aanbod van HBO Max en aanbod van Disney+ te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen.


Synopsissen: Netflix, HBO Max, Disney+

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.