Deze 5 verborgen parels op Netflix, HBO Max en Disney+ moet je zien (week 31 van 2023)

Je hoort continu van streamingdiensten wat de nieuwste en meest bekeken films en series zijn, maar de grootste aanraders verdwijnen soms helaas van je radar. Welke titels van topkwaliteit op Netflix, HBO Max en Disney+ heb je eigenlijk nog nooit weten te vinden? In dit artikel vind je 5 verborgen parels op Netflix, HBO Max en Disney+ in week 31 van 2023 (31 juli tot 6 augustus 2023) met het verhaal en de trailer erbij.

5x Verborgen parels: films en series die je eigenlijk gezien moet hebben op Netflix, HBO Max en Disney+ (week 31 van 2023)

5. The Shallows (film, 2016) – HBO Max

THE SHALLOWS - Official Trailer #2 (HD)

Zin in een haaienfilm? Dan kan je natuurlijk het legendarische Jaws opzetten, maar je kunt ook op HBO Max naar The Shallows kijken. In deze film volgen we Nancy (Blake Lively), die na een ongelukkige samenloop van omstandigheden besluit in haar eentje naar een afgelegen strand te vertrekken om te gaan surfen. Het gaat allemaal goed, maar dan duikt er ineens een witte haai op en komt ze vast te zitten op een kleine rots, honderd meter van het strand. Helemaal in haar uppie moet ze zien te overleven… en moet ze weer veilig aan land zien te komen.

4. Bodies Bodies Bodies (film, 2022) – Netflix

Bodies Bodies Bodies | Official Trailer 2 HD | A24

Een groep twintigers komt tijdens een orkaan samen om te feesten. Ze besluiten het spel Bodies Bodies Bodies te spelen, de Amerikaanse versie van De Weerwolven van Wakkerdam. Terwijl ze proberen te achterhalen wie de figuurlijke moordenaar is, valt er écht een dode. Ineens lopen de gemoederen wel erg hoog op. Deze film werd gemaakt door ‘onze eigen’ Halina Reijn en heeft hoofdrollen voor Amandla Stenberg (The Hunger Games) en Pete Davidson (Saturday Night Live).

3. Futurama (serie, 11 seizoenen) – Disney+

Futurama | Official Trailer | New Season July 24 | Hulu

Fan van Futurama? De heerlijke sciencefiction-animatieserie kreeg in 2023 een reboot en die is nu in volle gang op Disney+. Hier kun je overigens ook de eerste tien seizoenen (terug)kijken, dus daar ben je wel even zoet mee. De serie komt van de makers van The Simpsons en draait om Fry, een man die in 1999 bevroren wordt en in de 31e eeuw pas weer ontdooit.

2. Gomorrah (serie, 5 seizoenen) – HBO Max

GOMORRAH | Official Full Length Trailer | SundanceTV

Mocht je nou genoten hebben van de Britse serie The Wire, dan mag je het Italiaanse Gomorrah ook zeker niet missen. Ook hierin staan fascinerende machtsstructuren centraal en wordt er een rauw beeld geschetst van de onderwereld. Het draait om een maffiafamilie in Savastano, Napels. Als het hoofd van de familie gevangen wordt genomen, ontstaat er een intense machtsstrijd.

1. The Favourite (film, 2018) – Disney+

THE FAVOURITE | Official Trailer | FOX Searchlight

Een kostuumdrama met topactrices Olivia Colman, Rachel Weisz én Emma Stone in de hoofdrollen? Dat is The Favourite op Disney+. In deze film staan drama en intriges centraal. We worden meegenomen naar het Engeland van de 18e eeuw, waar koningin Anne (Colman) op de troon zit. Haar goede vriendin Sarah (Weisz) zorgt voor haar gezondheid, maar aast eigenlijk ook op de positie van koningin. Ze schakelt daarvoor de hulp in van de nieuwe bediende Abigail (Stone).

Alle films en series die op Netflix, HBO Max en Disney+ verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films afgelopen maand op Netflix zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series op Netflix per maand. In die lijsten kun je ook kun je alvast vooruit kijken, zodat je van tevoren weet welke nieuwe titels in Netflix’ planning staan. Daarnaast hebben we deze overzichten ook voor de andere video on demand-platforms. Bekijk hiervoor de lijsten nieuw op HBO Max per maand en nieuw op Disney+ per maand.

Volledige aanbod van de streamingdiensten

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van Netflix, aanbod van HBO Max en aanbod van Disney+ te vinden. In de tabellen vind je precies welke films en series per streamingdienst te zien zijn in Nederland op dit moment.


Synopsissen: Netflix, HBO Max, Disney+

Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.