Deze 5 verborgen parels op Netflix, HBO Max en Disney+ moet je zien (week 31 van 2022)

Je hoort continu van streamingdiensten wat de nieuwste en meest bekeken films en series zijn, maar de grootste aanraders verdwijnen soms helaas van je radar. Welke titels van topkwaliteit op Netflix, HBO Max en Disney+ heb je eigenlijk nog nooit weten te vinden? In dit artikel vind je 5 verborgen parels op Netflix, HBO Max en Disney+ in week 31 van 2022 (1 tot 7 augustus) met het verhaal en de trailer erbij.

5x Verborgen parels: films en series die je eigenlijk gezien moet hebben op Netflix, HBO Max en Disney+ (week 31 van 2022)

5. The King (film, 2019) – Netflix

Timothée Chalamet (Dune), Robert Patinson (The Batman) en Joel Edgerton (Warrior) schitteren in deze Netflix-film. The King vertelt het verhaal van Koning Henry V, vertolkt door Chalamet. Hij speelt een eigenzinnige Engelse prins, die het koninklijk leven achter zich gelaten heeft en onder de mensen leeft. Als zijn vader overlijdt, moet hij hem echter wel opvolgen en zich mengen in alle politieke spelletjes. Deze film is een echte aanrader voor kijkers van series als Vikings.

4. Irma Vep (serie, 1 seizoen) – HBO Max

De uitvoerend producent van hitserie Eurphoria staat ook achter het roer van Irma Vep. Deze serie draait om de Amerikaanse filmster Mira Harberg (gespeeld door Academy Award-winnaar Alicia Vikander), die na haar break-up naar Frankrijk vertrekt om de rol van Irma Vep te spelen in de remake van de Franse stomme film Les Vampires. Langzaamaan beginnen haar personage en haar persoonlijkheid steeds meer in elkaar over te lopen. De serie is gebaseerd op de gelijknamige film uit 1996.

3. The Last Duel (film, 2021) – Disney+

Voor The Last Duel kwamen er een aantal grote namen uit de filmindustrie samen. Met Matt Damon en Ben Affleck als scriptschrijvers, Ridley Scott (Gladiator, Alien) als regisseur en Adam Driver, Matt Damon en Jodie Comer als hoofdrolspelers kon dit natuurlijk bijna niet misgaan. De film is gebaseerd op ware gebeurtenissen en draait om de beschuldiging van Marguerite de Carrouges (Comer) aan het adres van Jacques Le Gris (Driver). Zij claimt dat ze door hem verkracht is en hierdoor komen haar man, Jean de Carrouges (Damon), en Le Gris lijnrecht tegenover elkaar te staan.

2. Midsommar (film, 2019) – HBO Max

Deze bizarre en intrigerende horrorfilm komt van Ari Aster, de maker van Hereditary. Het vertelt het verhaal van een vriendengroep die samen op vakantie gaat en in een klein Zweeds dorpje belandt. Eigenlijk willen ze hier simpelweg het midzomerfeest bijwonen, maar dan wordt de sfeer steeds grimmiger. Een horrorfilm zónder bloedvergieten en jumpscares, bijna compleet gefilmd in het daglicht, bijna 2,5 uur lang én met een geweldig acterende Florence Pugh.

1. First Kill (serie, 1 seizoen) – Netflix

Na Twilight en The Vampire Diaries kwam Netflix in juni 2022 met de gloednieuwe vampierserie First Kill. Deze serie is volgens de makers een mix tussen Buffy the Vampire Slayer en Killing Eve, en is perfect voor queer-fans van de Twilight-saga. Het draait om Juliette Fairmont, een vampier die een moord moet plegen om een plekje te bemachtigen in een beruchte vampierenfamilie. Haar oog valt op Calliope Burns (Imani Lewis), een nieuw meisje in de stad. Wat ze natuurlijk niet weet, is dat Cal een vampierenjager is die uit een familie van gevreesde doders komt. Of dat het makkelijker is om voor elkaar te vallen dan om elkaar te doden…

Alle films en series die op Netflix, HBO Max en Disney+ verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen maand op Netflix zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series op Netflix per maand. In die lijsten kun je ook kun je alvast vooruit kijken, zodat je van tevoren weet welke nieuwe titels in Netflix’ planning staan. Daarnaast hebben we deze overzichten ook voor de andere video on demand-platforms. Bekijk hiervoor de lijsten nieuw op HBO Max per maand en nieuw op Disney+ per maand.

Volledige aanbod van de streamingdienst

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van Netflix, aanbod van HBO Max en aanbod van Disney+ te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen.


Synopsissen: Netflix, HBO Max, Disney+

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.