Deze 5 verborgen parels op Netflix, HBO Max en Disney+ moet je zien (week 30 van 2023)

Je hoort continu van streamingdiensten wat de nieuwste en meest bekeken films en series zijn, maar de grootste aanraders verdwijnen soms helaas van je radar. Welke titels van topkwaliteit op Netflix, HBO Max en Disney+ heb je eigenlijk nog nooit weten te vinden? In dit artikel vind je 5 verborgen parels op Netflix, HBO Max en Disney+ in week 30 van 2023 (24 tot 30 juli 2023) met het verhaal en de trailer erbij.

5x Verborgen parels: films en series die je eigenlijk gezien moet hebben op Netflix, HBO Max en Disney+ (week 30 van 2023)

5. The Mother (film, 2023) – Netflix

THE MOTHER | Jennifer Lopez | Official Trailer | Netflix

Een paar weken geleden wisten Netflix-abonnees het zeker: The Mother met Jennifer Lopez moest je zien. De film was in ruim 75 landen de meest gestreamde titel van het moment en kijkers waren razend enthousiast. Het verhaal? Jaren terug verdween een dodelijke huurmoordenaar van de aardbodem, maar als haar dochter in handen valt van een aantal meedogenloze mannen besluit ze haar schuilplaats weer te verlaten.

4. Full Circle (serie, 1 seizoen) – HBO Max

Full Circle | Official Trailer | Max

Full Circle is een HBO Original die je niet mag missen vanwege het uitzonderlijke talent, zowel voor als achter de camera. De serie werd gemaakt door de befaamde regisseur Steven Soderbergh, bekend van Ocean’s Eleven, en heeft hoofdrollen voor Claire Danes uit Homeland, Zazie Beetz uit Joker en Jharrel Jerome uit Moonlight. Full Circle vertelt het aangrijpende verhaal van een moeder wiens tienerzoon wordt ontvoerd. Terwijl ze de zaak onderzoekt, ontdekt ze dat haar familie talloze geheimen verborgen houdt.

3. Will Trent (serie, 1 seizoen) – Disney+

Will Trent Season 1 Trailer

Karin Slaughter schrijft natuurlijk bloedstollende boeken die steeds vaker hun weg beginnen te vinden naar het kleine scherm. Zo kan je op Netflix naar de serie Pieces of Her kijken en staat Will Trent op Disney+. In die laatste serie volgen we het verhaal van de titulaire held Will Trent, een man die als kind in de steek gelaten werd. Als hij voor de GBI, het Georgia Bureau of Investigation, gaat werken besluit hij dat niemand zo in de steek gelaten mag worden als hij. Daardoor heeft hij het hoogste oplossingspercentage van de hele organisatie.

2. Als de Dijken Breken (serie, 1 seizoen) – Netflix

Als de dijken breken | Official Trailer (2016) | NPO 1 | EO | Nu op Netflix

De titel van de Nederlandse serie Als de Dijken Breken liegt er niet om: het speelt zich af in een Nederland waarin een watersnoodramp heeft plaatsgevonden. We volgen verschillende verhaallijnen, waaronder die van de minister-president. Een hoop bekende Nederlandse acteurs zijn opgetrommeld voor deze goed ontvangen serie. Zo zie je Gijs Scholten van Aschat, Loek Peters, Susan Visser en Frank Lammers terug.

1. A Single Man (film, 2009) – HBO Max

A Single Man (2009) Official Trailer #1 - Colin Firth Movie HD

In zijn regiedebuut A Single Man heeft het bekende mode-icoon Tom Ford een unieke film gecreëerd. Het verhaal speelt zich af in Los Angeles in het jaar 1962, waar we de protagonist, George, volgen in zijn worsteling met het leven na het verlies van zijn partner. De film neemt ons mee door, wat George betreft, zijn laatste dag. Colin Firth, die ook speelde in The King’s Speech, leverde een Oscar-waardige prestatie in deze film, die hem een nominatie opleverde.

Alle films en series die op Netflix, HBO Max en Disney+ verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films afgelopen maand op Netflix zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series op Netflix per maand. In die lijsten kun je ook kun je alvast vooruit kijken, zodat je van tevoren weet welke nieuwe titels in Netflix’ planning staan. Daarnaast hebben we deze overzichten ook voor de andere video on demand-platforms. Bekijk hiervoor de lijsten nieuw op HBO Max per maand en nieuw op Disney+ per maand.

Volledige aanbod van de streamingdiensten

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van Netflix, aanbod van HBO Max en aanbod van Disney+ te vinden. In de tabellen vind je precies welke films en series per streamingdienst te zien zijn in Nederland op dit moment.


Synopsissen: Netflix, HBO Max, Disney+

Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.