Deze 5 verborgen parels op Netflix, HBO Max en Disney+ moet je zien (week 29 van 2022)

Je hoort continu van streamingdiensten wat de nieuwste en meest bekeken films en series zijn, maar de grootste aanraders verdwijnen soms helaas van je radar. Welke titels van topkwaliteit op Netflix, HBO Max en Disney+ heb je eigenlijk nog nooit weten te vinden? In dit artikel vind je 5 verborgen parels op Netflix, HBO Max en Disney+ in week 29 van 2022 (18 tot 24 juli) met het verhaal en de trailer erbij.

5x Verborgen parels: films en series die je eigenlijk gezien moet hebben op Netflix, HBO Max en Disney+ (week 29 van 2022)

5. Metal Lords (film, 2022) – Netflix

Wat kunnen buitenbeentjes Kevin en Hunter doen om cool te worden en er eindelijk bij te horen? Een metalband starten natuurlijk! Daarmee moet de Battle of the Bands-competitie gewonnen worden, maar dan is er nog wel een basgitarist nodig. In Metal Lords is dit de uitgangspositie en dat zorgt voor een heerlijke highschoolfilm, vol ongemakkelijke en hartverwarmende momenten.

4. Nightmare Alley (film, 2021) – Disney+

Guillermo del Toro heeft in 2021 deze ijzersterke psychologische thriller gemaakt. Met deze verzameling van absolute topacteurs (denk aan Bradley Cooper, Cate Blanchett, Willem Dafoe én Toni Collette) kon het ook eigenlijk niet misgaan. In Nightmare Alley bevinden we ons in het New York van de jaren veertig. De manipulatieve kermisartiest Stan Carlisle (Cooper) en de sluwe psychiater Lilith Ritter (Blanchett) werken samen om de rijken op te lichten, maar kunnen ze elkaar eigenlijk wel vertrouwen?

3. Tag (film, 2018) – HBO Max

Tikkertje, maar dan voor volwassenen. Dat is waar de mannen in de komedie Tag hun baan, hun relatie en soms zelfs hun leven voor riskeren. Ieder jaar duurt hun bizarre spelletje een maand lang, en dit jaar valt dit precies samen met de bruiloft van de enige ongeslagen speler. Genoeg redenen om hem deze keer wel te pakken te krijgen. Maar omdat hij wéét dat ze komen, heeft hij zich goed voorbereid. Een fijne komedie voor de zaterdagavond!

2. Pistol (serie, 1 seizoen) – Disney+

In deze miniserie draait het om de Sex Pistols-girtarist Steve Jones en de andere leden van deze punkband. Samen stonden zij aan de start van de punkscène en leidden ze een gigantische culturele verandering in. De serie, die 6 afleveringen bevat, is gebaseerd op een boek van de gitarist, en daarom zien we de gebeurtenissen door zijn ogen. Geregisseerd door Danny Boyle (Trainspotting, Yesterday) en met bekende acteurs als Maisie Williams (Game of Thrones), Louis Partridge (Enola Holmes), Toby Wallace (Babyteeth) en Thomas Brodie-Sangster (The Maze Runner).

1. It’s A Sin (serie, 1 seizoen) – HBO Max

It’s A Sin is een veelgeprezen Britse serie die zich afspeelt in 1981. Het draait om vier jonge homoseksuele studenten in de tijd dat aids steeds meer de kop op steekt. Hoewel dit eerst nog afgedaan wordt als een ziekte die enkel Amerikanen treft, wordt de impact van de ziekte op de vriendengroep steeds duidelijker. De serie wist diverse nominaties en prijzen in de wacht te slepen en krijgt ook op IMDb een uitstekende score van een 8,7. De hoofdrol wordt vertolkt door Olly Alexander, de zanger van de band Years & Years.

Alle films en series die op Netflix, HBO Max en Disney+ verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen maand op Netflix zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series op Netflix per maand. In die lijsten kun je ook kun je alvast vooruit kijken, zodat je van tevoren weet welke nieuwe titels in Netflix’ planning staan. Daarnaast hebben we deze overzichten ook voor de andere video on demand-platforms. Bekijk hiervoor de lijsten nieuw op HBO Max per maand en nieuw op Disney+ per maand.

Volledige aanbod van de streamingdienst

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van Netflix, aanbod van HBO Max en aanbod van Disney+ te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen.


Synopsissen: Netflix, HBO Max, Disney+

Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.