Deze 5 verborgen parels op Netflix, Disney+ en HBO Max moet je zien (week 28 van 2024)

Je hoort continu van streamingdiensten wat de nieuwste en meest bekeken films en series zijn, maar de grootste aanraders verdwijnen soms helaas van je radar. Welke titels van topkwaliteit op Netflix, Disney+ en HBO Max heb je eigenlijk nog nooit weten te vinden? In dit artikel vind je 5 verborgen parels op Netflix, Disney+ en HBO Max in week 28 van 2024 (8 tot 14 juli 2024) met het verhaal en de trailer erbij.

5x Verborgen parels: films en series die je eigenlijk gezien moet hebben op Netflix, Disney+ en HBO Max (week 28 van 2024)

5. In the Land of Saints and Sinners (film, 2023) – Netflix

Liam Neeson schitterde afgelopen jaar in een nieuwe, spijkerharde actiefilm: In the Land of Saints and Sinners. Hierin gaat hij terug naar zijn roots, want de film speelt zich af in het Ierland van de jaren 70. Een klein dorpje wordt getroffen door IRA-terroristen. Aan Neeson de taak om zijn dorpsgenoten te beschermen.

4. Clipped (serie, 1 seizoen) – Disney+

Op Disney+ kun je momenteel Clipped bingen. Deze serie duikt in een schandaal van een beroemd basketbalteam. Als de racistische opmerkingen van de eigenaar op tape worden vastgelegd, lijdt het hele team hieronder. Tóch proberen ze het tij te keren en winst binnen te slepen.

3. It’s a Sin (serie, 1 seizoen) – HBO Max

It’s A Sin combineert drama en humor en is met maar zes afleveringen ontzettend bingewaardig. Het verhaal speelt zich af in het Groot-Brittannië van 1981 en draait om vier jonge homoseksuele studenten in de tijd dat aids steeds meer de kop op steekt. Hoewel dit eerst nog afgedaan wordt als een ziekte die enkel Amerikanen treft, wordt de impact van de ziekte op de vriendengroep steeds duidelijker. Indrukwekkend, aangrijpend en hilarisch tegelijkertijd.

2. Date Night (film, 2010) – Disney+

Zin in een hilarische komedie? Dan kun je op Disney+ Date Night opzetten. Steve Carell en Tina Fey spelen een ingedut stel, Claire en Phil. Zij twijfelen aan hun huwelijk, maar plannen nog wel iedere maand een ‘date night’. Deze keer besluiten ze het extra speciaal te maken… maar al snel belanden ze van de ene hysterische gebeurtenis in de andere.

1. Turtles All the Way Down (film, 2024) – HBO Max

John Greens boeken zijn vaker verfilmd. Je kent The Fault in Our Stars (2014) en Paper Towns (2015) misschien wel. Dit jaar was het de beurt aan Turtles All The Way Down. Centraal staat de 17-jarige Aza Holmes, die last heeft van een dwangstoornis. Haar obsessieve en invasieve gedachten beheersen alle aspecten van haar leven.

Alle films en series die op Netflix, Disney+ en HBO Max verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films afgelopen maand op Netflix zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series op Netflix per maand. In die lijsten kun je ook kun je alvast vooruitkijken, zodat je van tevoren weet welke nieuwe titels in Netflix’ planning staan. Daarnaast hebben we deze overzichten ook voor de andere video on demand-platforms. Bekijk hiervoor de lijsten nieuw op HBO Max per maand en nieuw op Disney+ per maand.

Volledige aanbod van de streamingdiensten

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van Netflix, het aanbod van HBO Max en het aanbod van Disney+ te vinden. In de tabellen vind je precies welke films en series per streamingdienst te zien zijn in Nederland op dit moment.


Synopsissen: Netflix, HBO Max en Disney+

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.