Deze 5 verborgen parels op Netflix, HBO Max en Disney+ moet je zien (week 27 van 2023)

Je hoort continu van streamingdiensten wat de nieuwste en meest bekeken films en series zijn, maar de grootste aanraders verdwijnen soms helaas van je radar. Welke titels van topkwaliteit op Netflix, HBO Max en Disney+ heb je eigenlijk nog nooit weten te vinden? In dit artikel vind je 5 verborgen parels op Netflix, HBO Max en Disney+ in week 27 van 2023 (3 tot 9 juli 2023) met het verhaal en de trailer erbij.

5x Verborgen parels: films en series die je eigenlijk gezien moet hebben op Netflix, HBO Max en Disney+ (week 27 van 2023)

5. Sweet Girl (film, 2021) – Netflix

Sweet Girl | Official Trailer | Netflix

Jason Momoa is momenteel nog op het witte doek te bewonderen in Fast X en zal binnenkort weer in de huid van de DC-superheld Aquaman kruipen in het vervolg op de hitfilm uit 2018. Er is dus genoeg te zien voor de fans van de acteur, maar voor iedereen die nóg meer wil kunnen we de keiharde actiefilm Sweet Girl op Netflix tippen. Dit draait om een man die er alles aan doet om zijn dochter te beschermen nadat zijn vrouw vermoord is. Tegelijkertijd zint hij ook op wraak.

4. Great Expectations (serie, 1 seizoen) – Disney+

Great Expectations Official Trailer | Olivia Colman, Fionn Whitehead | FX

De bedenker van Peaky Blinders als regisseur, The Crown-actrice Olivia Colman en Dunkirk-acteur Fionn Whitehead in de hoofdrollen en een verhaal dat gebaseerd is op een bestseller van Charles Dickens. Gooi dat allemaal in de blender en je krijgt de splinternieuwe serie Great Expectations op Disney+. We kijken hierin mee met de arme Pip, die plotseling een fortuin ontvangt van een vreemdeling en de échte prijs van rijkdom moet ontdekken.

3. And Just Like That… (serie, 2 seizoenen) – HBO Max

And Just Like That...: Season 1 | Trailer | Max Original Series | Warner Bros. Entertainment

Sex and the City was een van populairste en meest baanbrekende series van de jaren negentig, dus eigenlijk kon een reboot niet uitblijven. Sinds 2021 kun je opnieuw genieten van de avonturen van Carrie Bradshaw, Miranda Hobbes en Charlotte York (Samantha is er helaas niet bij) in de serie And Just Like That…. Opnieuw kijken we mee met de upper class van New York, genieten we van de heerlijke fashionkeuzes van de vrouwen en komt er weer genoeg drama voorbij.

2. The Empty Man (film, 2020) – Disney+

The Empty Man | Official Trailer | 20th Century Studios

In de bloedstollende horrorfilm The Empty Man volgen we een ex-politieagent die op onderzoek uit gaat naar de verdwijning van Amanda Quail, de dochter van een kennis. Voordat zij spoorloos verdween heeft zij met haar bloed een bericht geschreven op haar slaapkamermuur waarin ze vertelt dat ze is meegenomen door The Empty Man. Deze duistere entiteit zou tevoorschijn komen door in het donker op een fles te blazen… en is absoluut meedogenloos.

1. Evil Dead Rise (film, 2023) – HBO Max

EVIL DEAD RISE - Official Trailer - (Redband)

Nog een toffe horrorfilm die volgens kijkers een echte aanrader is: Evil Dead Rise op HBO Max. Dit vijfde deel in de huiveringwekkende franchise draait uiteraard weer om een gruwelijke demon, die het deze keer in een appartementencomplex op een gezin gemunt heeft. Tijdens een grote storm ontdekken Ellies kinderen namelijk een oud boek dat de kracht heeft om een moordlustige kracht te laten ontsnappen. Voordat ze het weten, zitten ze vast in hun huis en zijn ze hun leven niet meer zeker. Kijkers waren razend enthousiast over deze film en daarom mag hij zeker op je kijklijst.

Alle films en series die op Netflix, HBO Max en Disney+ verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films afgelopen maand op Netflix zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series op Netflix per maand. In die lijsten kun je ook kun je alvast vooruit kijken, zodat je van tevoren weet welke nieuwe titels in Netflix’ planning staan. Daarnaast hebben we deze overzichten ook voor de andere video on demand-platforms. Bekijk hiervoor de lijsten nieuw op HBO Max per maand en nieuw op Disney+ per maand.

Volledige aanbod van de streamingdiensten

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van Netflix, aanbod van HBO Max en aanbod van Disney+ te vinden. In de tabellen vind je precies welke films en series per streamingdienst te zien zijn in Nederland op dit moment.


Synopsissen: Netflix, HBO Max, Disney+

Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.