Deze 5 verborgen parels op Netflix, HBO Max en Disney+ moet je zien (week 26 van 2023)

Je hoort continu van streamingdiensten wat de nieuwste en meest bekeken films en series zijn, maar de grootste aanraders verdwijnen soms helaas van je radar. Welke titels van topkwaliteit op Netflix, HBO Max en Disney+ heb je eigenlijk nog nooit weten te vinden? In dit artikel vind je 5 verborgen parels op Netflix, HBO Max en Disney+ in week 26 van 2023 (26 juni tot 2 juli 2023) met het verhaal en de trailer erbij.

5x Verborgen parels: films en series die je eigenlijk gezien moet hebben op Netflix, HBO Max en Disney+ (week 26 van 2023)

5. Chevalier (film, 2023) – Disney+

CHEVALIER | Official Trailer | Searchlight Pictures

Fan van kostuumdrama’s als BridgertonSisi en Downton Abbey? Dan mag je Chevalier op Disney+ ook zeker niet missen. Deze waargebeurde film neemt ons mee naar de 18de eeuw, waar we in het leven duiken van Joseph Bologne, de Chevalier van Saint-Georges. Hij werd geboren als buitenechtelijke zoon van een Afrikaanse slaaf en een Franse plantagehouder en wist uiteindelijk met dank aan zijn muzikale talent de Franse elite te betreden. Daar belandde hij echter in een heftige affaire en kreeg hij het zelfs aan de stok met Marie Antoinette. Hoe dit allemaal ging zie je in deze geprezen film.

4. Girls5eva (serie, 2 seizoenen) – Netflix

Girls5eva | Official Trailer | Peacock

In de jaren negentig scoorde de meidengroep Girls5eva de ene hit na de andere, maar inmiddels is iedereen ze alweer vergeten. Als een van hun nummers door een bekende rapper gebruikt wordt als sample en ze ineens weer aan populariteit winnen, besluiten ze hun muzikale carrière nieuw leven in te blazen. Een van de hoofdrollen is voor zangeres Sara Bareilles en verder komen ook White Chicks-actrice Busy Philipps, Emily in Paris-ster Ashley Park en Hamilton-actrice Renée Elise Goldsberry langs.

3. Ballers (serie, 5 seizoenen) – HBO Max

Ballers seizoen 1 - Trailer

In de serie Ballers volgen we Spencer Strasmore, de financiële manager van een footballclub in Amerika. De hoofdrol wordt vertolkt door Dwayne Johnson en hij wordt bijgestaan door een flink aantal andere grote acteurs, waaronder John David Washington (Tenet), Rob Corddry (Warm Bodies) en Russell Brand (Forgetting Sarah Marshall). Dat wordt een feest van herkenning. Kijkers zijn erg over deze serie te spreken en met vijf seizoenen kun je wel even vooruit. Ideaal voor als je dus nog een bingewaardige serie zocht.

2. Plan B (film, 2021) – Disney+

PLAN B - Trailer (Official) • A Hulu Original

Combineer Booksmart, Never Have I Ever en Unpregnant en je krijgt de heerlijke komedie Plan B. Vriendinnen Lupe en Sunny geven een grandioos feest, waarop een van hen met een klasgenoot in bed belandt. Omdat het condoom per ongeluk is blijven zitten, moeten ze op zoek naar de morning-afterpil (in Amerika ook wel bekend als Plan B) en dat blijkt een behoorlijk lastige opgave te zijn. Veel kijkers noemen dit “een van de grappigste tienerfilms die ze ooit gezien hebben”, dus dat belooft veel goeds!

1. Magic Mike’s Last Dance (film, 2023) – HBO Max

Magic Mike’s Last Dance | Official Trailer

Wist je al dat het nieuwste deel in de Magic Mike-franchise onlangs naar HBO Max gekomen is? Voor de laatste keer schudt Channing Tatum als Magic Mike zijn heupjes los in de afsluiter van de trilogie, Magic Mike’s Last Dance. Mike is eigenlijk wel klaar met het strippen en neemt genoegen met een baantje als barman als hij in contact komt met de rijke Maxandra Mendoza. Hij draagt zijn laatste dans aan haar op, maar zij is daar zodanig van onder de indruk dat ze hem meeneemt naar Londen. Daar moeten ze samen een stripshow te regisseren.

Alle films en series die op Netflix, HBO Max en Disney+ verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films afgelopen maand op Netflix zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series op Netflix per maand. In die lijsten kun je ook kun je alvast vooruit kijken, zodat je van tevoren weet welke nieuwe titels in Netflix’ planning staan. Daarnaast hebben we deze overzichten ook voor de andere video on demand-platforms. Bekijk hiervoor de lijsten nieuw op HBO Max per maand en nieuw op Disney+ per maand.

Volledige aanbod van de streamingdiensten

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van Netflix, aanbod van HBO Max en aanbod van Disney+ te vinden. In de tabellen vind je precies welke films en series per streamingdienst te zien zijn in Nederland op dit moment.


Synopsissen: Netflix, HBO Max, Disney+

Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.