Deze 5 verborgen parels op Netflix, HBO Max en Disney+ moet je zien (week 25 van 2023)

Je hoort continu van streamingdiensten wat de nieuwste en meest bekeken films en series zijn, maar de grootste aanraders verdwijnen soms helaas van je radar. Welke titels van topkwaliteit op Netflix, HBO Max en Disney+ heb je eigenlijk nog nooit weten te vinden? In dit artikel vind je 5 verborgen parels op Netflix, HBO Max en Disney+ in week 25 van 2023 (19 tot 25 juni 2023) met het verhaal en de trailer erbij.

5x Verborgen parels: films en series die je eigenlijk gezien moet hebben op Netflix, HBO Max en Disney+ (week 25 van 2023)

5. 6 Underground (film, 2019) – Netflix

6 Underground starring Ryan Reynolds | Official Trailer | Netflix

Ryan Reynolds, Mélanie Laurent, Manuel Garcia-Rulfo, Ben Hardy, Dave Franco én Corey Hawkins verschijnen allemaal in 6 Underground. Het is dus alleen al vanwege de sterrencast de moeite waard om deze actiethriller te bekijken. Voeg daar de regie van de legendarische Michael Bay aan toe en je hebt een topfilm. Het draait om zes loners, die letterlijk door het leven gaan als One, Two, Three, Four, Five en Six. Iedereen denkt dat ze dood zijn en ze hebben allemaal zo hun eigen redenen om hun verleden uit te willen wissen. Nu richten ze zich echter op de toekomst: tijdens een bloederige missie moeten ze een meedogenloze dictator uitschakelen.

4. Saint X (serie, 1 seizoen) – Disney+

Saint X | Official Trailer | Hulu

Saint X is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Alexis Schaitkin en draait om Emily. Haar zus is jaren geleden plotseling verdwenen tijdens een vakantie in het Caribisch gebied. Het lichaam spoelde een paar dagen later aan op het eiland Saint X en de familie accepteerde hiermee dat er een gruwelijk ongeluk moest hebben plaatsgevonden. Jaren later begint Emily hier echter aan te twijfelen. Ze besluit op onderzoek uit te gaan en dit blijkt gevaarlijker dan gedacht…

3. Unprecedented (serie, 1 seizoen) – HBO Max

Unprecedented | Official Trailer | discovery+

Het zijn nog steeds roerige tijden voor Donald Trump. De oud-president van de Verenigde Staten is afgelopen week voorgeleid in de rechtbank in Miami. Hij werd vervolgd voor het achterhouden van geheime documenten. Dat HBO Max juist in deze periode met de documentaireserie Unprecedented komt, is dus niet zo gek. Nog nooit was de familie Trump zo open als in deze serie. Trump en zijn naaste familieleden nemen ons mee in de weken voor de verkiezingen van 2020 en de bewogen tijd erna. In exclusieve interviews komt er van alles voorbij; van de hulp die Trump kreeg van zijn kinderen tijdens zijn verkiezingscampagne tot de bestorming van het Capitool. Een intrigerend portret van een van de opvallendste presidenten ooit.

2. Crater (film, 2023) – Disney+

Crater | Official Trailer | Disney+

De maker van Stranger Things heeft met Crater opnieuw een heerlijk verhaal over een aantal tieners die in een avontuur verzeild raken neergezet. Deze keer speelt het zich niet in het verleden af, maar in de toekomst. Het jaar is 2257. Caleb Channing groeit op in een mijnkolonie op de maan. Na de dood van zijn vader mag hij daar echter niet meer blijven. Voordat hij weggaat, heeft hij nog één laatste taak: de grote wens van zijn vader vervullen. Die wilde namelijk dolgraag een geheimzinnige krater onderzoeken en daarom stort Caleb zich samen met zijn vrienden in een waanzinnig avontuur.

1. Wuthering Heights (film, 2011) – HBO Max

Wuthering Heights TRAILER (2012) - Sundance Movie HD

“Heathcliff, it’s me, I’m Cathy.” Het verhaal van Heathcliff en Cathy werd natuurlijk bezongen in het liedje van Kate Bush, stamt eigenlijk uit de legendarische roman van Emily Brontë en werd meerdere malen verfilmd. Een van de bekende adaptaties is de film Wuthering Heights uit 2011. Deze bekijk je nú op HBO Max. Kaya Scodelario is Cathy en James Howson is Heathcliff, die een gepassioneerde liefde voor elkaar delen maar door hun verschillen eigenlijk niet samen kunnen zijn.

Alle films en series die op Netflix, HBO Max en Disney+ verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films afgelopen maand op Netflix zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series op Netflix per maand. In die lijsten kun je ook kun je alvast vooruit kijken, zodat je van tevoren weet welke nieuwe titels in Netflix’ planning staan. Daarnaast hebben we deze overzichten ook voor de andere video on demand-platforms. Bekijk hiervoor de lijsten nieuw op HBO Max per maand en nieuw op Disney+ per maand.

Volledige aanbod van de streamingdiensten

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van Netflix, aanbod van HBO Max en aanbod van Disney+ te vinden. In de tabellen vind je precies welke films en series per streamingdienst te zien zijn in Nederland op dit moment.


Synopsissen: Netflix, HBO Max, Disney+

Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.